http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Да се извадят ли досиетата на учените?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 04/25/2007 :  15:26:49  Show Profile  Reply with Quote
Компроматна война започна в университета
в. Янтра днес, Велико Търново
25-04-2007

Компроматната война заради ректорските избори във Великотърновския университет вече започна. В понеделник и вторник вузът е осъмнал, облепен с плакати с надпис “Не искам за ректор доносник (Буров), а ти?”. Агитационните материали са били разлепени и в района на Ректората, където живеят университетски преподаватели. Кой стои зад атаките срещу един от кандидат-ректорите, никой не знае, но всички правят догатки.
Ние не сме полицейски орган, така че не можем да предприемем нищо, коментира председателят на Централната избирателна комисия при ВТУ доц. д-р Николай Проданов. Освен това нямаме основание да се занимаваме с такива въпроси, допълни той.
Това са недостойни неща, които излизат от рамките на добрия тон, коментира зам.-ректорът проф. дфн Стоян Буров, като предположи, че зад тях стои някой от неговите опоненти. Вероятно се страхуват от моите позитиви, които съм натрупал с досегашната си работа. Но в крайна сметка хората ще избират човек, който може да работи за благото на университета.
Сега очакват от мен да внеса декларация за чисто агентурно минало. Аз не искам хората да гласуват за мен, защото съм бил или не сътрудник на бившата ДС. Очаквам да оценят моите качества. Убеден съм, че това, което правят се връща като бумеранг, затова няма да предприемам нищо, допълни проф. Буров.
Академическият съвет обсъжда вариант кандидатите за ректор да декларират своята принадлежност или не към ДС. Преподавателите решиха, че след като университетът е автономен, всеки сам трябва да реши дали да направи това. Миналият понеделник, когато кандидатите внесоха документи в ЦИК, само доц. дпн Байко Байков и доц. д-р Атанас Дерменджиев представиха декларации за чисто агентурно минало. Доц. д-р Иван Тютюнджиев, който също е кандидат-ректор, обяви, че на Общото събрание за избор на ректор отново ще повдигне въпроса за декларациите за досиетата.
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 05/09/2007 :  13:36:52  Show Profile  Reply with Quote
Проверяват всички началници на отдели и министри за принадлежност към ДС
www.actualno.bg

От Висшия съдебен съвет ще искат имената на всички следователи и прокурори от 1991 г. насам. Снимка: sxc.hu
Новини по темата


Комисията за разкриване на документите на бившата Държавна сигурност е изпратила искане до НС, МС, президентството и Висшия съдебен съвет за предоставяне на списъци с имената на всички служители от началник на отдел до министри, които са заемали тези постове от 1991 г. досега.

Това съобщи председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов, предава агенция Фокус.

Съответните лица ще бъдат проверявани за евентуална принадлежност към Държавна сигурност.

Искането е изпратено преди 1 май тази година, като от комисията очакват списъците да пристигнат до 15 май.

Костадинов съобщи, че резултатите от проверката ще станат ясни в края на юни - началото на юли.

От Висшия съдебен съвет ще искат имената на всички следователи и прокурори от 1991 г. насам.

Искане ще бъде изпратено и до Националната следствена служба за предоставяне имената на всички дознатели за същия период.

След края на тази проверка комисията ще започне да проверява кандидатите за местните избори през есента.
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 05/29/2007 :  12:41:44  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Колеги,

преди месеци, преди влизането в сила на новия закон за достъп до архивите на ДС, и докато течеше кампанията по депозиране на молби, подобни на тази за десетина журналисти, чиито досиета бяха отворени (най-малкото частично), аз отправих тук призив от името на дружеството да се депозира молба за отваряне на досиетата на всички лица, заемащи високи постове в днешните университети и научни институти, ВАК и пр. Призивът ми не беше приет, и с това беше направена голяма грешка, защото тогава беше изпуснат моментът, комунистите днес бавят отварянето на досиетата, а огромната комуно-ченгесарска групировка продължава да "работи" необезпокоявано в университетите, институтите и ВАК. Ще дам само един пример - с лицето Косев, щатен офицер на ДС, дясна ръка на лицето Иван Юхновски, руснак и председател от 12 години на Българската академия на науките. Това лице в миналото е "отговаряло" за "идеологическите институти в БАН" пред Политбюро на ЦК на БКП, а днес "отговаря" за хуманитарните институти при БАН! И това невероятно безобразие продължава вече поне 12 години!

За какво говорим?!?!?

Докога ще бъде търпяни управлението, безобразията и беззаконията на огромната българска комуно-ченгесарска "академична" групировка?
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 06/21/2007 :  12:55:58  Show Profile  Reply with Quote
Георги Марков - агент на Шесто
news.bg
21.06.2007

Бившите конститагентуционни съдии Георги Марков, Димитър Гочев и Тодор Тодоров са били агенти на Държавна сигурност, обяви Комисията по досиетата.

И тримата са имали мандати в КС от 1994 до 2003 година.

Бившият СДС активист, известен с репликата за "седесарския шут", лидер на "Ред, законност и справедливост" и настоящ шеф на Управителния съвет на ПФК "Левски" Георги Марков е сътрудничил на Шесто управление, сочат още данните на Комисията.

Според тях Георги Марков е бил е вербуван на 06.12.1972 г. от Иван Василев.
Бил е ръководен от Иван Василев, о. р. Жечев.
Осъществявал е сътрудничеството в МВР-Софийско градско управление, отдел II-Държавна сигурност; управление VI-ДС, отдел II, отделение III в качеството на агент. Работел е с псевдоними Николай и Стефан.
Документите, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1:
Картон обр. 4; рег. дневник; лично дело номер IА-23070; документи от ръководилия го щатен служител - предложение за вербовка, рапорт от вербовка, регистрационна бланка за картотекиране като сътрудник; протокол за унищожаване номер 76 от 18.06.1990 г. на работно дело номер IР-7746.
Снемане от действащия оперативен отчет на 17.04.1976 год. от VI-ДС - изчерпани възможности.

Димитър Гочев е вербуван на 15.06.1971 г. от ст. лейт. Аспарух Ант. Измирлиев, от когото е и бил ръководен, заедно с Петър Петров; Валентин Бачев; Атанас Роев.
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството: Софийско градско управление-ДС, отдел 01, отделение 01 в качеството на агент.
Работел е под псевдоним Ивайло.
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1: Собственоръчно написани агентурни сведения; документи от ръководилия го щатен служител; рег. бланка; картон обр. 4; рег. дневник; лично дело номер IА-31068; работно дело номерIР-17036.
Снемане от действащия оперативен отчет на 31.05.1988 г. - изчерпани възможности.

Тодор Тодоров е вербуван е на 15.04.1982 г. от Георги Панов и е ръководен от Павел Терзиев.
Структурата, в които е осъществявано сътрудничеството е 06 управление на ДС-МВР.
Сътрудничил е в качеството на агент под псевдоним Любомир.
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1: Картон обр. 4; рег. дневник; протокол номер 76 от 18.06.1990 г. за унищожаване на лично дело номер IА-26909 и работно дело номер IР-12245.
Снемане от действащия оперативен отчет на 12.02.1984 год. - изчерпани възможности.

Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 10/23/2007 :  11:11:19  Show Profile  Reply with Quote
Двама агенти на бившата ДС контролират местния вот
23 Октомври 2007 | 11:04
www.ezpress.bg

За двама от членовете на Централната избирателна комисия за местните избори е установена принадлежност към бившата Държавна сигурност, съобщиха от Комисията по досиетата.

Румен Еленски, член на комисията от квотата на БСП, е бил щатен сътрудник на ДС. Работил е в Първо главно управление, сочат данните от решението на Комисията по досиетата. Със заповед от 4 август 1982 г. е назначен за разузнавач. Със заповед през 1987 г. е изпратен на 5-месечно обучение в разузнавателната школа на КГБ в бившия Съветски съюз. През 1989 г. е преназначен за старши разузнавач.

Цветозария Георгиева-Кътева, влязла в комисията от квотата на НДСВ, е била съдържател на явочна квартира. Сътрудничила е на Шесто главно управление. Вербувана е през 1982 г. Псевдонимът й е бил "Център". Снета е от действащия оперативен отчет през 1990 г. Тя е съпруга на жълтия депутат Олимпи Кътев.
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 10/31/2007 :  08:13:38  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Вече говорих доста за това, как някои младоци в този форум, за повечето от които не мога да допусна, че имат комуно-закваска, се подвеждат по лица като другаря Кендеров. Сигурно някой ще каже: "Ама той другарят Кендеров е математик! Той е учен! И той много "мисли" за промяната на академичната нормативна уредба."

Да, така е. Другарят Кендеров много мисли! Вече пет години! И не само мисли, а дори пита другите. Дали да има явно гласуване? (Или да оставим другарите да продължат да гласуват тайничко!) Цели пет години мисли другарят математик Кендеров по тези много сложни въпроси, но още не ги е решил! И затова продължава да се допитва! И някои младоци тук се ласкаят, че другарят математик Кендеров се допитва до тях!

Другарят математик Кендеров обаче, според мен, е от този тип, който може да се определи като една от най-добрите маши на комунистите. Защо? Защото на пръв поглед може да има възражение: "Ама той учен, той математик! Той далеч от политиката и неокомунизма."

Да, ама не! Погледнете така наречения президиум на ВАК. Вътре има две лица, които са доказани асоциати на Държавна сигурност! Самият заместник-председател - за когото се твърди, че е бил съветник на правешкия "мислител"! Другото лице е другарят Косев, син на другаря Косев (да не се разпростираме в подробности кой е и той) и ЩАТЕН ОФИЦЕР в Държавна сигурност!

Факт като този, безспорно, не може да означава друго, освен, че така нареченият президиум на ВАК е вид филиал на комунистическата терористична организация "Държавна сигурност"! И като се прибавят още три лица към този състав на така наречения президиум на ВАК, а именно един бивш кандидат-президент на комунистите, един друг, широко известен с профанските си комуносъчинения, и още един, който е пръв асоциат на агент "Гоце" (отделен е въпросът, че е некадърник), какво се получава? Получава се, че от нещото "президиум на ВАК" една четвърт представлява автентична комунистическа партийна ядка! И е отделен въпросът, че тази ядка със сигурност изобщо не е миниатюрна и не е една четвърт, а е поне 80-85% - по неоспоримата логика, че тези лица са се събрали по чисто политически признак. (Знам прекрасно как става сформирането на такива екипи.)

Някой тук може да възрази така: "Оооооо, ама той другарят Маразов е учен! Ерго, защо да не бъде в президиума на ВАК?"

Добре, евентуално е възможно, другарят Маразов е учен. (По принцип комунистът е некадърник по дефиниция - и ако евентуално даден комунист не е некадърник, това трябва специално да се докаже.) Но ако другарят Маразов наистина е учен, неговото място не е в президиума на ВАК! По изключително елементарната причина, че той вече се е афиширал като политическо лице и неговото присъствие в нещото "президиум на ВАК" тотално ДИСКРЕДИТИРА независимостта и безпринципността на ЦЯЛОТО нещо ВАК.

Ако обаче за тези неща, доста елементарни, бъде попитан другарят Кендеров (напр. защо политическо лице като Маразов е член на президиума на ВАК), съмнявам се, че ще се чуе адекватен отговор. Друг е въпросът, че най-вероятно отговор изобщо няма да има!

Но се чудя защо другарят Кендеров не бива питан! Чудя се защо, след като тук има лица, които харесват другаря математик Кендеров, вместо да обсъждат с него въпроси с напълно ясен отговор от типа "дали да бъде гласуването тайно", не го попитат например колко именно са агентите, офицерите и доносниците на Държавна сигурност в неговия екип! Или, другояче казано, какъв точно математически е обемът на комунистическата ядка в нещото, наречено президиум на ВАК?

Красимир Кабакчиев

Edited by - kkabakciev on 11/01/2007 07:26:27
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 12/23/2007 :  13:40:08  Show Profile  Reply with Quote
Отварят досиетата на журналистите и читалня
23 декември 2007 / News.dir.bg

Архивите на ДС са разсекретени и достъпът е възможен за всеки, който желае, естествено при спазването на законовия ред, предвиден от закона. Вече работи и читалня към комисията.
Това каза Евтим Костадинов, председател на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия към Народното събрание, предаде "Фокус". Комисията продължава своята работа по проверката на участниците в местните избори за 2007 г. Същевременно тече и проверката на членовете на Министерския съвет, която ще приключи малко след проверката за общински съветници. След това предстоят проверки по всички медии, проверка на ВСС и проверки на директорите на банките. Според него, малко по-трудна ще бъде проверката, която трябва да се извърши в медиите, защото трябва да бъдат извадени имената на всички редактори и ръководители на предавания.


Коментари (5)
Вуте (23.12.2007 г. | 13:23ч.)
Какво си мислите,че по Тошово време е имало журналист кореспондент навън,примерно като сегашния ГОЛЕМ бизнесмен Васко Василев и други от същата кохорта да не са били служители на ДС???????????
Чочо (23.12.2007 г. | 13:14ч.)
Извадете на героги атанасов досието!
Марек (23.12.2007 г. | 12:52ч.)
На българските управници все журналистите им са виновни за всичко. На калпавия х... вълната му пречи!
nikikop4ev (23.12.2007 г. | 12:40ч.)
Дами и господа, дали ще отворят наистина всички досиета на водещи журналисти, или пак ще скрият действащите? А да видим - Тошо Тошев, Венка Гочева, Митко Цонев, а пък собствениците на медии - с тях какво?
Мишо Л. (23.12.2007 г. | 12:20ч.)
Кога ще изкарат досиетата на горния ешелон в науката и висшето образование?


ИРИОН се присъединява към този въпрос!!!

Edited by - moderator on 12/23/2007 13:41:38
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 12/26/2007 :  12:47:18  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________

Коледа.

Много подходящо време да попитам другаря Кендеров, върховен номенклатурен кадър и председател на Президиума на ВАК, назначен на този пост от един индивид със средно образование на име Сакскобургготски, следното:

(1) Кога другарят Кендеров ще поиска отваряне на досиетата в терористичната организация Държавна сигурност на членовете на Президиума, комисиите и специализираните съвети при ВАК?

(2) Що за "научно-кадрова дейност" развиват в Президиума на ВАК разкритите досега двама представители на терористичната организация Държавна сигурност Косев и Бехар? Може би отговарят за планирането, организирането и цялостното ефективно осъществяване на доноси срещу участниците в процедури във ВАК?

(3) Що за "научно-кадрова дейност" развива в Президиума на ВАК лицето Маразов, отявлен комунист, бивш кандидат за президент от името на БСП (правоприемник на престъпната мафиотска организация БКП)? Може би отговаря за морално-политическите качества на участниците в процедури във ВАК?

(4) Що за "научно-кадрова дейност" развива в Президиума на ВАК лицето Куцаров, отявлен комунист и пръв помагач на един бивш "доцент" в така наречения Институт по история на БКП (една престъпна мафиотска организация), известен още като агент "Гоце"? Може би отговаря за осигуряването на лоялност към агент "Гоце" на участниците в процедурите във ВАК?
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________


За останалите.

Уважаеми нормални форумисти (психично здрави, некомунисти),


ЧЕСТИТА КОЛЕДА!!!!!

* " * ' *
" * ' * ' * " *
' ' * ' * " *
* " * " *


Здраве и късмет!*

Красимир Кабакчиев


* И все по-малко комунисти, ченгесари, кръгли некадърници и абсолютни наглеци в академичната общност! (Каквито са днешните - голямото мнозинство.) Нали, казват, на Коледа ставали чудеса.....

Edited by - kkabakciev on 12/26/2007 15:22:06
Go to Top of Page

lyu_mit

Bulgaria
3 Posts

Posted - 01/15/2008 :  12:01:48  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by moderator

Смятата ли, че трябва да се извадят досиетата на заетите в университетите и в научните институти?



DA!!!!

--------------------------
PhD, Plant Biochemisry

Edited by - lyu_mit on 01/15/2008 12:07:53
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 01/16/2008 :  11:41:35  Show Profile  Reply with Quote
досиета
Македония въвежда лустрация за доносниците и техните началници
16 Януари 2008 | 11:31
www.express.bg

След едногодишно колебание и взаимни обвинения политическият елит в Македония окончателно постигна съгласие – лустрацията в Македония трябва да се реализира, при това изцяло, пише днес македонският ”Утрински весник”, цитиран от агенция Фокус. Този процес на очистване, чрез който се очаква да бъдат демаскирани хората, монтирали системата на доносничество, ще обхване период от 64 години – от 1944 година до момента на приемането на закона и ще продължи пет години - доносниците и техните началници няма да могат да заемат държавна служба за този период. Всеки настоящ и бъдещ кандидат за държавна служба ще трябва да подпише декларация, че не е бил сътрудник на тайните служби, а процесът ще обхване и началниците, и ползващите информацията, посочва изданието.

Освен държавните функционери лустрацията ще засегне и съдиите, университетските преподаватели, ръководствата на вероизповеданията, журналистите в държавните и частните медии, както и неправителствените организация. Прогнозите са, че в резултат някои известни личности ще подадат оставки, пише още вестникът. Предложението за закон за лустрацията направи преди повече от година лидерът на либералната партия Стоян Андов.

Законът вече е приет на първо четене, предстои второ четене и избор на комисия, която да проверява достоверността на подписаните декларации. Тя може да бъде избрана с квалифицирано мнозинство от 80 гласа в 120-членния парламент. Ако не бъде постигнато мнозинство от 80 депутати, комисията ще бъде избрана с просто мнозинство от 61 гласа, но тогава председателят й ще бъде от опозицията.
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 02/03/2008 :  11:48:48  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Уважаеми нормални форумисти (психично здрави, некомунисти),

Във връзка с наблюдавания от всички текущ ЦИРК в БАН, при който една ГЕРОНТО-КОМУНО-ЧЕНГЕСАРСКА ШАЙКА, наричаща се управа БАН, се мъчи в грубо нарушение на закона да инсталира отново за председател на БАН руснака Юхновски, през последните дни станаха събития, от които аз съм много изненадан - и искам да разкажа за тях.

Неколцина лица, които буквално до вчера имах за нормални хора, демократи и убедени противници на комунизма и комунистическата номенклатура, например професорите Лазарин Лазаров и Иван Канев, през последните часове се надпреварват да превъзнасят лицето Кендеров, което от пет години се подвизава като председател на нещото, наречено президиум на ВАК, и го предлагат за председател на БАН!

Специално трябва да се отбележи невероятният факт, че лицето Кендеров е инсталирано на този пост със заповед на едно лице от Мадрид СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ, на име Сакскобургготски! С други думи, един недообразован индивид определя екипа, който да осъществява върховната кадрова политика в областта на науката в една държава! Подобен ПОЗОРЕН ФАКТ е невъзможно да се наблюдава в която и да било нормална държава в света!

От друга страна, за лицето Сакскобуррготски са налице многобройни предположения, че е напълно подвластно на Държавна сигурност! Има публикувани множество статии, интервюта, коментари и други материали с позовавания на стотици факти - във вестници като например "Дневник", "Седем", "Про и анти", "Вестникът" и др., както и в сериозни сайтове в Интернет!

Аз самият съм автор на статия, озаглавена "Поредната подмяна", в която се описва част (макар и относително малка) от сценария за инсталиране на мадридския сътрудник на ДС във властта:
http://www.geocities.com/kkabakciev_politart1/Podmjana.html

Има и много други статии, в които се описва поведението като премиер на този "монарх", всъщност безславно абдикирал по нареждане на Държавна сигурност индивид. Лицето Сакскобургготски подложи на обругаване паметта на баща си и чичо си с поредица от действия за реабилитиране на Държавна сигурност, тази терористичната организация, "щит и меч" на Българската комунистическа партия, и за нейното връщане в днешната власт - като например ЗАТВАРЯНЕ ДОСИЕТАТА НА ДС! Изпълнителят на волята на ДС Сакскобургготски дори направи опит да инсталира за премиерски съветник офицера от Държавна сигурност Бригадир Аспарухов - лице, срещу когото имаше (а може би още има) повдигнато обвинение за извършено престъпление, състоящо се в незаконно унищожаване на досието на агент "Румянцев". Агент "Румянцев" (банкерът Тилев) е бизнес-съдружник на лицето Сакскобургготски и може да се счита за сигурно, че унищожаването на досието на агент "Румянцев" е ликвидирало важни материали за обвързаността на Сакскобургготски с Държавна сигурност. Следва да се отбележи, че опитът за инсталиране на лицето Аспарухов за съветник на премиера се оказа неуспешен - след изключително категорична и гневна намеса на самия генерален секретар на НАТО лорд Робъртсън!

Един от най-високите върхове в моралния портрет на така наречения монарх обаче е назначаването от страна на неговата така наричаща се партия за член на Висшия съдебен съвет на един така наричащ се професор, на име Токушев. В "монография", публикувана през 1989 г., този така наречен юрист оправдава действията на така наричащия се народен съд, убил чичото на абдикиралия в полза на ДС и БСП монарх:
http://oshte.info/004/02/2901/03.htm

Ето защо, съвсем накратко, за мен е ПОВЕЧЕ ОТ ПОТРЕСАВАЩО, че професорите Лазаров и Канев не се свенят да издигат лицето Кендеров за кандидат за председател на БАН! Доказателствата за тази подкрепа на тези "демократи" (или, в малко по-добрия случай, напълно неосведомени лица) се намират в съобщенията от последните дни във форума Bulgarianscienceproblems!

Но, във връзка с текущата издигната от "демократите" Лазаров и Канев кандидатура на Кендеров за председател на БАН, преди всичко възниква въпросът: КОЙ И КАКЪВ Е КЕНДЕРОВ?

Кендеров е преди всичко върховен номенклатурен деятел – на ЦК на БКП, в качеството си на професор през комунизма! Налице са обаче твърдения, че Кендеров е бил не само комунист, но дори партиен секретар! Нещо повече, автор на това твърдение, или по-скоро предположение, е самият професор Лазаров, в писмо до мен! Така или иначе, поне за част от евентуалните избиратели на лицето Кендеров за председател на БАН, както и със сигурност на стотици или дори хиляди работещи в БАН, от изключително важно значение са следните два въпроса, който аз задавам тук:

(1) ВЯРНО ЛИ Е ИЛИ НЕ, ЧЕ КЕНДЕРОВ, ДНЕШНИЯТ ИЗДИГНАТ ОТ "ДЕМОКРАТИ" КАНДИДАТ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БАН, Е БИЛ ПАРТИЕН СЕКРЕТАР?
(2) ВЯРНО ЛИ Е ИЛИ НЕ, ЧЕ КЕНДЕРОВ, ДНЕШНИЯТ ИЗДИГНАТ ОТ "ДЕМОКРАТИ" КАНДИДАТ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БАН, Е БИЛ ЧЛЕН НА БКП?

Какво още е лицето Кендеров днес - аз онзи ден описах тук:
http://www.pueron.org/pueron/forum/topic.asp?TOPIC_ID=76

Накратко, водач на екип, претендиращ да представлява върховен експертен научен орган, а всъщност една група политически напълно пристрастни индивиди, комунисти и агенти на Държавна сигурност, назначени от лице, което през живота си не е помирисвало университет и е подвластно на Държавна сигурност! С други думи един комуно-ченгесарски "орган" за издигане в степени, звания и длъжности на комунистическите некадърници, техните отрочета и асоциати!

Блазе на "академичната общност" в тази "държава"!

Но особено потресаващото в "принципната и последователна позиция" на проф. Лазаров е това, че той е автор на няколко пламенни статии в печата и Интернет, заклеймяващи управата на БАН за това, че държи в своите редици лицето Косев, щатен офицер от Държавна сигурност!

"Защо доказан щатен сътрудник на ДС продължава да е зам.-председател на БАН?" - пита професор Лазаров, възмутен, в заглавието на една от тях!

Ето линк към статията:

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=119226&srcpos=9

А преди броени часове същият този професор Лазаров започна да УПРАЖНЯВА ПОЛИТИЧЕСКА ЦЕНЗУРА В ПОЛЗА НА ЛИЦЕТО КЕНДЕРОВ, като отказа да публикува мое съобщение за това лице и започна да лансира този комунист - и партиен секретар по собственото му твърдение - за председател на БАН! При положение, че офицерът от ДС Косев е част от екипа на лицето Кендеров! А това означава, че самият Кендеров го е лансирал там - знаят се добре начините и "принципите", по които става "професионалната селекция" на екипите на ВАК! Изумителното още е, че статията на проф. Лазаров дори завършва така:

"Ние не можем да не отчетем, че ДС е бил един безскрупулен репресивен орган на отречения тоталитаризъм и да не изискваме човек като акад. Константин Косев да не може да бъде Зам.-председател на БАН и член на Президиума на ВАК."

Какво е довело до този забележителен пирует на професор Лазаров, може само да се гадае! Или, по-точно казано, професор Лазаров сам си знае, и вероятно единствено само той знае!

При всяко положение обаче подобно поведение не може да бъде определено по никакъв друг начин, освен като напълно безпринципно!

Красимир Кабакчиев
Go to Top of Page

nivine

145 Posts

Posted - 02/04/2008 :  14:53:11  Show Profile  Reply with Quote
Колега Кабакчиев,
Поздравления за принципната, последователан и безкомпромисна позиция по въпроси, които засягат политика и решения от национално значение. Наистина за един трезво мислещ и интелигентен българин не може една личност да бъде възприета като алтернатива на една система, в която тя е не само израсла, но е и била неин активен представител и изразител. Това, че акад. Кендеров и в моите очи се е представял като една уравновесена и интелектуално добре стояща личност поставянето му начело на една порочна система може само да притъпи съпротивителните сили срещу системата без да има някаква съществена национална полза от това.
Не бих се поколебал да изразя това си мнение публично и лично пред акад. Кендеров.
С уважение
Нивин
Go to Top of Page

nivine

145 Posts

Posted - 02/04/2008 :  15:00:34  Show Profile  Reply with Quote
За мен, издигането на кандидатурата на акад. Кендеров от колеги представящи се за радетели на промяната мога да си го обясня или като шизофренно рездвоение между минало и настояще или като откровена измяна на каузата, която формално са прокламирали.
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 02/04/2008 :  15:28:21  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nivine

Колега Кабакчиев,
Поздравления за принципната, последователан и безкомпромисна позиция по въпроси, които засягат политика и решения от национално значение. Наистина за един трезво мислещ и интелигентен българин не може една личност да бъде възприета като алтернатива на една система, в която тя е не само израсла, но е и била неин активен представител и изразител. Това, че акад. Кендеров и в моите очи се е представял като една уравновесена и интелектуално добре стояща личност поставянето му начело на една порочна система може само да притъпи съпротивителните сили срещу системата без да има някаква съществена национална полза от това.
Не бих се поколебал да изразя това си мнение публично и лично пред акад. Кендеров.
С уважение
Нивин



Благодаря много, госпожо/господине Нивин!

Но, за съжаление, Вие сте първият човек, който от три дни - откакто текат този цирк и тази тежка управленска и морална криза в БАН, застава на принципна позиция. Професор Лазаров от форума Bulgarianscienceproblems направо ме удиви с подкрепата си за представителя на миналото Кендеров и, на всичкото отгоре, с ОТКРОВЕНА ЦЕНЗУРА! Дано да не му се дърпат конците отнякъде, а да е просто някаква индивидуална особеност! Близкото бъдеще ще покаже!

Подобна подкрепа за ретроградната фигура Кендеров изказа и проф. Канев! Но аз се надявам той да я оттегли, или поне да преосмисли позицията си!

Благодаря много отново! За съжаление принципните и последователни хора са рядкост в тази държава - и това вероятно е най-големият проблем днес!

Красимир Кабакчиев
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 02/11/2008 :  11:35:56  Show Profile  Reply with Quote
130 управници от прехода били сътрудници на ДС
Министрите - ченгета ясни в сряда

понеделник, 11 февруари 2008
www.vsekiden.com
Около 130 министри и заместник-министри от прехода са били съпричастни към структурите на бившата Държавна сигурност (ДС). Това съобщи Валери Кацунов от Комисията за разсекретяване на архивите на бившата Държавна сигурност. Той уточни, че проверката на членовете на Министерски съвет от 1990 г. насам обхваща общо около 673 лица. Кацунов коментира, че броят на агентите на бившата Държавна сигурност, излезли при тази проверка, е най-висок от всички до момента. Очаква се резултатите да бъдат обявени официално в сряда тази седмица. Кацунов отказа да уточни, дали в сегашното управление има сътрудници на бившия репресивен апарат, както и да направи съпоставка в кое правителство от прехода има най-много ченгета.

Изненада за мен са определени лица, дори разочарование, заяви Валери Кацунов. Той допълни, че за някои от управниците-сътрудници на ДС е предполагал, но не и че са били щатни сътрудници. След проверката на членовете на Министерския съвет Комисията по досиетата ще се заеме с проверка на журналисти.

Досега комисията по досиетата направи проверка на кандидатите в листите за общински съветници и кандидатите за кметове. Освен това беше направена проверка и на народните представители от началото на прехода досега. Беше проверена и президентската администрация.

Коментари по същата тема в www.express.bg
Тема:Колко са агентите и доносниците сред научните среди и в университетите?Автор:DEMOкрат
Колко и кои са агентите и доносниците на ДС сред научните работници в БАН, университетите и училищата? Ще разберем ли някога истината!


В www.news.bg припомнят кабинетите на България след 1990 година:
АНДРЕЙ ЛУКАНОВ
8 февруари 1990 г. - 22 септември 1990 г.
22 септември 1990 г. - 19 декември 1990 г.
ДИМИТЬР ПОПОВ
20 декември 1990 г. - 7 ноември 1991 г

ФИЛИП ДИМИТРОВ
8 ноември 1991 г. - 29 декември 1992 г

ЛЮБЕН БЕРОВ
30 декември 1992 г. - 17 октомври 1994 г.

РЕНЕТА ИНДЖОВА
17 октомври 1994 г. - 24 януари 1995 г.

ЖАН ВИДЕНОВ
25 януари 1995 г. - 11 февруари 1997 г.

СТЕФАН СОФИЯНСКИ
12 февруари 1997 г. - 20 май 1997 г.

ИВАН КОСТОВ
21 май 1997 г. - 24 юли 2001 г.

СИМЕОН САКСКОБУРГГОТСКИ
24 юли 2001 г. - 17 август 2005 г.

СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ
18 август 2005 г. -


Edited by - moderator on 02/11/2008 11:43:51
Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05