Author |
Topic |
flatwood
54 Posts |
Posted - 08/19/2007 : 14:53:02
|
quote: [i] Новата комисия по животновъдство и ветеринарна медицина е предложила в критериите си за хабилитиране - импакт-фактор - повече от три. Ами че в целия НЦАН има само четири тавкива стенесета, а в моя собствен факултет - един-единствен хабилитиран! Т.е. - нямам нишо против - добре, нека да има изискване импакт-фактор повеч от три - но тогава всички тези хабилитирани, които го нямат, да си загубят званията и да станат асистенти. Това е всичко, за което пледирам - еднакви критерии за всички.
Добре че вашата комисия най-сетне се е решила да сложи един по-обективен критерий и то сравнително нисък за европейските стандарти. Това че в ИЦАН и в ЛТУ малко хора го покриват, говори лошо за тези институции и за смисъла на съществуването им. Да не говорим за претенциите за автономия при присъждането на научни звания. Може би ще ви е интересно да знаете, че във Вашата научна област (Veterinary Science) има 128 списания с импакт-фактор, които се следят от Web of Science. По-долу давам списък на първите 20. Както виждате, хабилитирането е на 1-2 статии разстояние.
Rank Abbreviated Journal Title Impact Factor 1 VACCINE 3.159 2 VET RES 3.152 3 FISH SHELLFISH IMMUN 2.725 4 VET MICROBIOL 2.073 5 MED VET ENTOMOL 2.033 6 MED MYCOL 2.005 7 COMP IMMUNOL MICROB 2.000 8 VET IMMUNOL IMMUNOP 1.994 9 J MED ENTOMOL 1.950 10 VET PARASITOL 1.900 11 THERIOGENOLOGY 1.898 12 AVIAN PATHOL 1.809 13 EQUINE VET J 1.730 14 J FISH DIS 1.715 15 ILAR J 1.705 16 JAVMA-J AM VET MED A 1.701 17 J VET INTERN MED 1.683 18 VET J 1.589 19 PREV VET MED 1.533 20 DIS AQUAT ORGAN 1.509
|
|
|
Andrey_Kurtenkov
Bulgaria
578 Posts |
Posted - 08/24/2007 : 12:40:15
|
quote: Добре че вашата комисия най-сетне се е решила да сложи един по-обективен критерий и то сравнително нисък за европейските стандарти
Не разбрах, кое точно е "доброто" - това, че след като самите тези хора са израсли в йерархията с доклади за социалистическото съревнование в свиневъдството, си увековечават господството, предявявайки изисквания, от които самите те са много далеч? Имаше един момент, в който моята катедра беше останала без хабилитирани. Тогава едновременно ВАК ми прати трима доценти, нито един от които не отговаряше на две, уж задължителни условия - да имат издадено учебно помагало и определен преподавателски стаж. Двама от тях и досега нямат издаден учебник или ръководство за упражнения. Аз имам (от 2004-та е), ама не мога да стана. Е да де, ама те са от тези, за които никакви изисквания не важат. Изискванията, на които така се радвате, важат само за такива като мен - които отказват да работят по неписаните правила на мафията. Най-новият ни доцент в катедрата (в началото на тази календарна година) стана такъв без нито една публикация в чужбина. Аз имам три, ама няма да мога да стана. Ето ви ги любимите ви изисквания - за едни важат, за други - не. Ето за това става въпрос. Въпрос, който внимателно заобикаляте. |
|
|
flatwood
54 Posts |
Posted - 08/25/2007 : 07:37:44
|
quote: Originally posted by Andrey_Kurtenkov
quote: Добре че вашата комисия най-сетне се е решила да сложи един по-обективен критерий и то сравнително нисък за европейските стандарти
Не разбрах, кое точно е "доброто" - това, че след като самите тези хора са израсли в йерархията с доклади за социалистическото съревнование в свиневъдството, си увековечават господството, предявявайки изисквания, от които самите те са много далеч? Имаше един момент, в който моята катедра беше останала без хабилитирани. Тогава едновременно ВАК ми прати трима доценти, нито един от които не отговаряше на две, уж задължителни условия - да имат издадено учебно помагало и определен преподавателски стаж. Двама от тях и досега нямат издаден учебник или ръководство за упражнения. Аз имам (от 2004-та е), ама не мога да стана. Е да де, ама те са от тези, за които никакви изисквания не важат. Изискванията, на които така се радвате, важат само за такива като мен - които отказват да работят по неписаните правила на мафията. Най-новият ни доцент в катедрата (в началото на тази календарна година) стана такъв без нито една публикация в чужбина. Аз имам три, ама няма да мога да стана. Ето ви ги любимите ви изисквания - за едни важат, за други - не. Ето за това става въпрос. Въпрос, който внимателно заобикаляте.
Глупости говорите. Нищо не заобикалям. Общото впечатление, което оставя в мен този форум, е желанието летвата за професионално израстване да остане ниска и даже да се сваля още защото така било за други хора и други висши училища. Съжалявам, но тази теза ми се струва късогледа и не ми импонира. Летвата трябва да е поне умерено висока и да се минава с научни приноси във вид на научни статии в сериозни списания, а не “научни приноси” от типа на статии в Годишници, Сборници, Юбилейни конференции, вестници, уеб-сайтове и всякакви други сурогати. Не зная какви са трите Ви публикации в чужбина, но в литературата ги няма. Въобще целият ваш Лесотехнически Университет (Forestry University или Forest University) като цяло има много скромно научно присъствие.За периода 2005-2006 названието му фигурира в общо 32 статии (ако Ви интересува мога да публикувам списъка) реферирани от Web of Science. За сравнение само от трите факултета на СУ в Лозенец (ФзФ, ХФ. ФМИ) за същия период Web of Science дава повече от 500 статии в списания с импакт-фактор.
Наистина, не си представях, че вашите науки стоят толкова зле по отношение на света. Направих си труда да погледна състава на Комисията по ветеринарни и животновъдни науки към ВАК и да проверя присъствието на някои от членовете й в сериозната научна литература. Резултатът беше плачевен. Половината от членовете, вкл. председателят на комисията, ги няма, а тези които ги има, напр. М. Балтаджиева, Й. Профиров, П. Маринова, И. Станков, са представени доста скромно.
При това заварено положение, г-н Куртенков, пречи ли Ви някой да публикувате интересните си резултати? Направете го и да видим кой ще Ви спре тогава!
|
|
|
Andrey_Kurtenkov
Bulgaria
578 Posts |
Posted - 08/25/2007 : 08:42:05
|
С мнението си за ресорната ни ваковска комисия веднага ми станахте симпатичен! (И съвем правилно сте сложил на първо място Балтаджиева - за мен тя е категорично най-голямото име в тази компания). Дайте оттук нататък да поразсъждаваме. Първо, за форума - ясно е, че веки тук говори само от свое име. Що се отнася до ИРИОН - това което ни обединява е просто желанието нещо да се промени (и то - към по-добро, разбира се). Когато, обаче, при това статукво, някой просто те потупва по рамото и казва - ти първо ми дай импакт-фактора, пък после ми ги приказвай - е, как да не реагирам - пак повтарям - най-новият ни доцент (вчера в бързината съм сгрешил времето - в началото на миналата година стана доцент) няма нито една статия в чужбина, пък Вие ми говорите за импакт-фактор - къде е логиката? Пак ще повторя - добре, вдигаме критериите - но нека всички хабилитирани, които, забележете - не просто не отговарят на тези критерии, но са на светлинни години от тях - всущност, даже - по-далеч от тях, отколкото съм аз - нека те да си загубят званията тогава. Съгласен ли сте с това положение? Защото, вижте какво се получава - въпросният доцент без нито една статия в чужбина още на другия ден беше избран във факултетната ни атестационна комисия и ме оценяваше в това си качество - каква оценка, мислите ми постави? - добра (максималната е много добра), та да не може да ми обяват конкурс - вижте как се навързват нещата - дайте да ги променим, а не да ме потупвате по рамото. |
|
|
kkabakciev
Bulgaria
616 Posts |
Posted - 08/25/2007 : 09:45:38
|
... това което ни обединява е просто желанието нещо да се промени (и то - към по-добро, разбира се). Когато, обаче, при това статукво, някой просто те потупва по рамото и казва - ти първо ми дай импакт-фактора, пък после ми ги приказвай - е, как да не реагирам - пак повтарям - най-новият ни доцент (вчера в бързината съм сгрешил времето - в началото на миналата година стана доцент) няма нито една статия в чужбина, пък Вие ми говорите за импакт-фактор - къде е логиката? Пак ще повторя - добре, вдигаме критериите - но нека всички хабилитирани, които, забележете - не просто не отговарят на тези критерии, но са на светлинни години от тях - всущност, даже - по-далеч от тях, отколкото съм аз - нека те да си загубят званията тогава. Съгласен ли сте с това положение? Защото, вижте какво се получава - въпросният доцент без нито една статия в чужбина още на другия ден беше избран във факултетната ни атестационна комисия и ме оценяваше в това си качество - каква оценка, мислите ми постави? - добра (максималната е много добра), та да не може да ми обяват конкурс - вижте как се навързват нещата - дайте да ги променим, а не да ме потупвате по рамото.
Склонен съм да се съглася с Andrey_Kurtenkov относно това, че създалата се от десетилетия ситуация е повече от порочна, и ако искаме да има прогрес, трябва да има чистка. Не може индивиди, които не само нямат никакви научни приноси, но дори са допринесли за тоталния упадък на научната дейност в България, да продължават да управляват административната и кадровата дейност! Само един пример. Не може един индивид, който е написал едно смехотворно съчиненийце от 96 страници, в което е открил как класиците на марксизма и ленинизма и пламтящата отрочка на правешкия мислител са разкрили окончателно механизмите на езика и мисленето, да бъде директор на институт при БАН. Но такъв индивид вече доста години, и то през последните (т.е. 15-20 г. след падането на комунизма), Е директор на институт при БАН! И каква научна дейност може да се осъществява при това положение, какви "научни критерии" може да има въведени в един такъв институт?
В Германия всички заемали научни длъжности в ГДР са преминали атестации и около половината са били освободени, най-вече в хуманитарните области, разбира се. Но, както виждаме от последните съобщения тук, и в областта на естествените науки има доста лица без научни приноси, които също така би следвало да бъдат освободени. Но няма кой да ги атестира и освободи от длъжност, защото кадровите комисии се съставляват от тях самите.
Има и друго много важно, което неведнъж съм го казвал във форума Bulgarianscinceproblems, но не му се обръща внимание. Не може да НЯМА ИЗОБЩО въведени изисквания за ИМПАКТ фактор, публикации в международни списания и прочие, да НЕ Е ИМАЛО десетилетия, и сега изведнъж да очакваме индивиди, цял живот работили с цитати върху "съветската научна литература", да започнат да отговарят на тези изисквания. Работил си за варварската просташка комунистическа система, дотук! Атестация и уволнение! И уволненият, щом иска да продължава да работи по критериите на варварската просташка комунистическа система, да си създаде частен комунистически институт по изследване на каквото си иска! Или съответно да излезе на трудовата борса. Да, но тази необходима чистка няма кой да я направи. (Ако някой възразява на употребата на думата "чистка", ще му обясня подробно защо срещу сталинизация трябва да има десталинизация.)
На проф. Лазаров в Bulgarianscinceproblems му е много лесно да иска от институтите в естествените науки да имат ИМПАКТ фактор, публикации в международни списания и прочие, тъй като там все едно традицията е била такава, че това се е искало и през комунизма! Но в институтите и университетите в хуманитарните науки не е така, и там трябва СЪВСЕМ ДРУГ ПОДХОД - радикален! Не може механично да пренесем ситуацията и изискванията от институтите и университетите в естествените науки в съответните хуманитарни.
Погледнато и по-глобално, всъщност посоката на развитие на тази страна, въпреки ЕС, е към тотална чалгаризация - простотията взема връх във всяка една област, включително и в така наричащите се научни институции. Може би е най-добре всички хуманитарни институти при БАН да се закрият, а от тези в естествените науки да останат само малко - тези, където наистина има условия и се върши работа - и след истинска атестация да бъдат отсяти само истинските учени. Що се отнася до университетите, там положението вече е изяснено от само себе си. Тъй като можещите и искащите да учат и работят деца отиват да се учат на Запад, тук остават само неможещите и неискащите, и самият преподавателски състав остава такъв, че преподава на неможещи и неискащи. С други думи, изключително ниско качество на преподаване, по-ниско от най-нискокачествените западни университети. Положението е жалко, но то е такова, защото е такова самото качество на човешките ресурси в тази "държава". |
Edited by - kkabakciev on 08/25/2007 09:46:05 |
|
|
flatwood
54 Posts |
Posted - 08/25/2007 : 20:21:35
|
.... Пак ще повторя - добре, вдигаме критериите - но нека всички хабилитирани, които, забележете - не просто не отговарят на тези критерии, но са на светлинни години от тях - всущност, даже - по-далеч от тях, отколкото съм аз - нека те да си загубят званията тогава. Съгласен ли сте с това положение?
Тези неща, драги г-н Куртенков, стават със закон, а в проектозакона на ИРИОН и мотивите към него, както и в срещите ви с представители на ВАК, МОН и средствата за масова информация не видях намек за вдигане на летвата, а напротив за нейното сваляне защото, видите ли, професорският състав бил в пенсионна възраст и като си отиде, хабилитираните щели да са много малко. Е, и какво от това? Даже ако се съглася с Вас, че сте по-близко от други (хабилитирани) до едни по-високи критерии за оценка, все пак оставате под тях (критериите). Добрата новина е, че сте още млад и имате възможност (ако имате качества) за път нагоре, за разлика от по-старите. Дали ще се възползвате от този шанс е донякъде и въпрос на самооценка на абсолютната си, а не относителна стойност. Защото относителната може и да е висока, а абсолютната – все още ниска.
Нека Ви припомня и друга поговорка: “Всеки професор е бил студент, но не всеки студент ще стане професор”
|
|
|
nivine
145 Posts |
Posted - 08/27/2007 : 12:59:57
|
Драги ми Господин професоре FLATWOOD, Не зная дали сте наистина професор, и въобще сте този, за какъвто желаете да се представите, но тонът, с който пишете на един наистина даровит по мое мнение и млад учен като д-р Андрей Куртенков, по никакъв начин не съответства на една академична култура. Между другото това се потвърждава и от факта, че въпреки толкова мащабно за възможностите си публикуваният мироглед на института ИРИОН по въпросите, които се опитвате да коментирате, не сте разбрали най-същественото, а то е: Опитваме се да водим неравна борба с безпощадната политизация в наука и образованието вилняла в България в продължение на повече от половин век, което ще рече незачитане на никакви критерии освен партийно-политическите, срещу ширещата се шуробаджанащина и клиентелизъм в тази област, срещу пълната мафиотизация на процедурите за присъждане на научни степени и звания, срещу масовата практика за използване на административната власт за правене на научна кариера и най-общо казано срещу политиката на бившата научна номенклатура за безкомпромисно разгромяване на научният и творчески потенциал на нацията. Ами питам Ви, ако наистина тук съществува творческа атмосфера в академичната общност, такива гении като Вас, защо отивате да подпомагате науката на най-развитите страни по света и да подсилвате научния им ресурс, а не стоите тук в България да съдействате за демократичните промени и за израстване на нейния творчески и научен потенциал? Разбира се ако бяхте само Вие едва ли България следва да тъгува много по Вас, проблемът е г-н професор или не FLATWOOD, че ужасяващата атмосфера, която цари в така наречената академична общност разгонва всичко кадърно, свободомислещо и творческо от родината. Я си направете труда да прочетете статиите на сътрудниците на ИРИОН, които може да намерите и на заглавната страница на този сайт, и тогава едва ли ще си позволите да твърдите, че ние сме за сваляне на критериите. Напротив, ние ратуваме за създаване на критерии и правила в научното израстване в никакъв случай не по-малки от европейските и световни такива, но овладялата всички властови позиции в научната общност научна номенклатура се бори яростно срещу това, защото тя има интерес именно от липса на строги правила и критерии. С Вашите писания, Вие и припявате изключително мелодично. |
Edited by - nivine on 08/27/2007 13:11:59 |
|
|
flatwood
54 Posts |
Posted - 08/28/2007 : 05:05:14
|
quote: Originally posted by nivine
Драги ми Господин професоре FLATWOOD, Не зная дали сте наистина професор, и въобще сте този, за какъвто желаете да се представите, но тонът, с който пишете на един наистина даровит по мое мнение и млад учен като д-р Андрей Куртенков, по никакъв начин не съответства на една академична култура. Между другото това се потвърждава и от факта, че въпреки толкова мащабно за възможностите си публикуваният мироглед на института ИРИОН по въпросите, които се опитвате да коментирате, не сте разбрали най-същественото, а то е: Опитваме се да водим неравна борба с безпощадната политизация в наука и образованието вилняла в България в продължение на повече от половин век, което ще рече незачитане на никакви критерии освен партийно-политическите, срещу ширещата се шуробаджанащина и клиентелизъм в тази област, срещу пълната мафиотизация на процедурите за присъждане на научни степени и звания, срещу масовата практика за използване на административната власт за правене на научна кариера и най-общо казано срещу политиката на бившата научна номенклатура за безкомпромисно разгромяване на научният и творчески потенциал на нацията. Ами питам Ви, ако наистина тук съществува творческа атмосфера в академичната общност, такива гении като Вас, защо отивате да подпомагате науката на най-развитите страни по света и да подсилвате научния им ресурс, а не стоите тук в България да съдействате за демократичните промени и за израстване на нейния творчески и научен потенциал? Разбира се ако бяхте само Вие едва ли България следва да тъгува много по Вас, проблемът е г-н професор или не FLATWOOD, че ужасяващата атмосфера, която цари в така наречената академична общност разгонва всичко кадърно, свободомислещо и творческо от родината. Я си направете труда да прочетете статиите на сътрудниците на ИРИОН, които може да намерите и на заглавната страница на този сайт, и тогава едва ли ще си позволите да твърдите, че ние сме за сваляне на критериите. Напротив, ние ратуваме за създаване на критерии и правила в научното израстване в никакъв случай не по-малки от европейските и световни такива, но овладялата всички властови позиции в научната общност научна номенклатура се бори яростно срещу това, защото тя има интерес именно от липса на строги правила и критерии. С Вашите писания, Вие и припявате изключително мелодично.
Уважаема г-жо NEVINE, Нямам спомен да съм се представял за професор в този форум, но можете да ме наричате така, ако предпочитате. И без препоръката Ви прочетох материалите от заглавната страница. За какви високи критерии ратувате, щом скачате като ужилени при споменаването на импакт-фактор, щом и вашия проектозакон позволява да се става асистент без докторска степен и публикации, а докторите автоматически ги правите професори. Вие се тревожите повече с проблемите в израстване в йерархията, а не толкова за израстването като учени. Жалко!
Много добре го е казал Димо Узунов:"....Само с надуване и пъчене, че сме били умни и велики, не става. Нито сме по-умни от другите, нито сме по-велики, в нищо не сме. Изостанали сме много и следва да се борим да достигнем ниво на прилично работене, можене, поведение. Отгоре надолу !"
Колкото за другите закачки по мой адрес, смятам ги за доста неуместни.
|
|
|
nivine
145 Posts |
Posted - 08/28/2007 : 07:11:41
|
Г-н FLATWOOD, На първа страница на сайта има публикувана: "Анкета, попълнена от български професор по физика, работещ в САЩ, пожелал да остане анонимен, представящ се с псевдонима FLATWOOD", 20.07.2007 г. Допуснах, че пишещото във форума лице с псевдоним FLATWOOD съвпада с попълнилото анкетата, откъдето между впрочем направих някои от изводите си за Вас. Проф. Димо Узунов, когото цитирате, струва ми се с одобрение, е член на института ИРИОН и неговите тези намират пълно разбиране сред членовете на ИРИОН, както и той нееднократно е спoделял съгласието си с тезите и борбата на ИРИОН. Аз обаче не съм се представял като Г-жа, разбира се това не е важно, особено като ще се закачаме, както казвате. |
Edited by - nivine on 08/28/2007 07:23:34 |
|
|
Andrey_Kurtenkov
Bulgaria
578 Posts |
Posted - 08/28/2007 : 09:15:22
|
Бях започнал вчера коментар на последния постинг на д-р Кабакчиев, но връзката ни прекъсна, та сега продължавам. То, всъщност, съм съгласен с почти всичко, като искам да обърна внимание на два момента:quote: Originally posted by kkabakciev...В Германия всички заемали научни длъжности в ГДР са преминали атестации и около половината са били освободени, най-вече в хуманитарните области, разбира се...
Знам конкретен случай за уважаван професор по млекарство, отличен специалист в своята област, който, обаче, е принуден да напусне всички постове и длъжности, които е заемал, наскоро след обединението, само заради това, че бил доносник на ЩАЗИ - нека да имаме предвид винаги и този случай и при коментарите в темата за досиетата.
quote: Originally posted by kkabakciev...Не може механично да пренесем ситуацията и изискванията от институтите и университетите в естествените науки в съответните хуманитарни...
На един семинар по проблемите на науката и висшето образование (към края на 2004-та беше) разговарях с един професор по физика от СУ - много свестен човек, с много трезв поглед върху нещата, който ми каза, че при тях било нормално да се хабилитираш с по 400-600 цитирания. После проверих това и от друг източник - оказа се, че действително в някои раздели на физиката било така. Изискванията при нас са 12 цитирания, от които 5 - в чужбина. Виждате каква гигантска разлика има - ясно е, че трябва да се отчита спецификата на различните направления. Но, нещо повече, дори и това изискване за 12 цитирания, от които 5 в чужбина, се прилага от нашата комисия избирателно. Водещият моите дисциплини доцент беше посочил само две цитирания (и двете от Македония - това всъщност ще го броим ли за чужбина?), но това не му попречи да стане доцент. По случайност, в момента и аз имам толкова, само че от България - но всеки ще ми каже, че са малко - защо на него му стигат, а за мен да са малко? Ще допълня, че попитах въпросния физик - а как, аджеба, ги правят тия по няколкостотин цитирания? - той ми каза - ами цитираш ти някого, като пишеш в квадратни скобки, примерно 21-40 - ето ти двадесет цитирания, после му пращаш статията, той при първа възможност ще ти отвърне със същото. Е, съжалявам, ама аз не мога така - срам ще ме е да постъпвам по този начин! Разбира се, в никакъв случай не осъждам и колегите, които правят така - след като "така правят всички"... |
|
|
flatwood
54 Posts |
Posted - 08/28/2007 : 14:09:23
|
......попитах въпросния физик - а как, аджеба, ги правят тия по няколкостотин цитирания? - той ми каза - ами цитираш ти някого, като пишеш в квадратни скобки, примерно 21-40 - ето ти двадесет цитирания, после му пращаш статията, той при първа възможност ще ти отвърне със същото. Е, съжалявам, ама аз не мога така - срам ще ме е да постъпвам по този начин! Разбира се, в никакъв случай не осъждам и колегите, които правят така - след като "така правят всички"...
Ех, г-н Куртенков, въпросният физик се е пошегувал, особено с квадратните скобки, а Вие сте се хванали на въдицата. Хабилитирането в областта на физиката у нас става с доста по-малко цитирания, но все пак поне 10-15. При последните избори за академици и член -кореспонденти кандидатите бяха с между 100 и 700 цитирания. Става дума, разбира се за цитирания според Web of Science и без самоцитирания. За наукометрична индивидуална оценка все по-често се използва така нареченият h-index. Вашият h-index, например ще е N, ако имате N публикации с N или повече цитирания. С това се намалява относителната тежест на единствена статия с много цитирания и се изключват статиите без резонанс. Тези, които популяризират този индекс смятат, че в областта на физиката е нормално да станеш associate professor при h-index 5-6 и full professor с 9-10. Действително, има съществени разлики между цитируемостта в различните научни направления, което се вижда и от импакт-фактора на съответните списания. Най-висока е цитириемостта на една статия в областта на медицината и биологията, а сравнително ниска в математиката, информатиката и метеорологията. Физиката и химията са някъде посредата. Тази митология за взаимното цитиране съм я чувал отвреме-навреме, но не съм я срещал. Да се твърди, че "така правят всички" е...как да го кажа по-меко... просто невярно. |
|
|
Andrey_Kurtenkov
Bulgaria
578 Posts |
Posted - 08/28/2007 : 15:12:08
|
Eх, flatwood, пак заобиколи въпроса, защо на един ще му стигат две цитирания, а за друг са малко. Отговаряш само колкото да покажеш, че имаш време да седиш пред компютъра. Относно цитирането в квадратни скобки (или, както някои го наричат - "рускоезичното", за разлика от цитирането с изписване на автора - чувал съм да го наричат "англоезично") - като човек, откъснал се от родната действителност, няма как да знаете, че всъщност все още то у нас е задължително по БДС (колкото и шантаво да звучи) и знам конкретен случай на колега от нашия университет (от инженерните ни факултети), на който му върнаха дисертацията за преработка, защото не бил цитирал в квадратни скобки. Относно системата за взаимното цитиране - да я отричате, значи да имате много сериозни проблеми във възприятието на действителността - ако бяхте в България, щях да Ви насоча към хора, които могат да Ви помогнат - всъщност и в ИРИОН имаме един млад и перспективен специалист в областта на психиатрията - д-р Дроздстой Стоянов - може би и по Интернет би могло да Ви се окаже помощ от името на ИРИОН (ако той се съгласи, разбира се, знаете колко струват подобни услуги в САЩ)? Толкова ли е трудно да си признаете, че "двойния стандарт" Ви харесва и не искате да има еднакви критерии за всички? Кажете го най-сетне това нещо ясно - искате или не искате критериите за мен да са същите, като за доцентите край мен, или смятате за нормално за мен те да са по-високи - ето това е което ме интересува в случая. Що се отнася до индексчетата - аз имам късмета да принадлежа към професия, където има един безпогрешен критерий за нивото ти като специалист - това е дали те търсят предприемачите. Това че научно-популярните ми статии се четат и ксерокопират от прости животновъди за мен има неизмеримо по-голямо значение от всичките ви индексчета взети заедно. Мисията ми като учен е да бъда полезен на човечеството, а не да трупам цитирания. Но се отнасям с разбиране към факта, че за Вас разните индекси са по-важни от реалния принос за реалния сектор - какво може да се очаква от човек, който смята, че в словосъчетанието quote: “Всеки професор е бил студент, но не всеки студент ще стане професор”
се крие някаква велика мъдрост! Мъдростта в тази "пословица" е точно колкото в трите мъдрости на чорбаджията от известната приказка за Хитър Петър; нали си спомняте как свършва - Хитър Петър му фраска кошницата с яйцата в Земята и му казва своята мъдрост: "Ако някой, чорбаджи, ти каже, че в тази кошница има дори поне само едно здраво яйце, ти да не му вярваш". Докато се вторачваш в индексчетата, светът си върви напред и всички номенклатурни измишльотини рано или късно ще свършат като яйцата в кошницата на чорбаджията. |
|
|
Andrey_Kurtenkov
Bulgaria
578 Posts |
|
flatwood
54 Posts |
Posted - 08/28/2007 : 20:04:28
|
Драги г-н Куртенков, Явно сериозен разговор с Вас не се получава. Аз съм дотук. |
|
|
kkabakciev
Bulgaria
616 Posts |
Posted - 08/29/2007 : 08:09:50
|
"Не валяй дурака, Америка!" - поредния шедевр группы ЛЮБЭ (любимата на Президента Путин) - специален поздрав за проф. flatwood от името на цялото прогресивно човечество и лично от мое име : http://www.youtube.com/watch?v=94eV8kkFI3A&mode=related&search=
Г-н Куртенков, тук не мога да не се присъединя към позицията на flatwood. Правите много "смесено впечатление" с тази своя салата от сериозни и несериозни въпроси, които обсъждате, и с предимно фриволния подход, който възприемате.
Това последното вече е върхът! Какво общо имат проблемите на Русия, Путин, Сталин, Ленин и YouTube с въпросите, които дотук бяха обсъждани? |
Edited by - kkabakciev on 08/29/2007 08:19:42 |
|
|
Topic |
|
|
|