http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Кадри в науката и висшето образование
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 21

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 06/03/2006 :  14:26:10  Show Profile  Reply with Quote
Научни борби в Свищов

Мария Николаева
в. Политика
03-06-2006

"Нина е всичко, което търсих в жените" .


Ако някой започне да чете учебника по финанси на фирмата, по който учат студентите в свищовската Стопанска академия "Димитър Ценов", може и да пропусне това любовното обяснение. За да го забележиш, трябва да се вгледаш в първите букви от редовете на стр. 610. И постепенно зад фрази като "нарушаване на финансово равновесие", "групиране на дружества" и "вноска на активи " изведнъж проблясва гениалното прозрение, изведено като акростих. Учебникът е написан от доц. Величко Адамов и е част от събитията, които се разиграват сред професорите и доцентите в малкия град. Само за една година преподавател в елитното учебно заведение декларира над 200 хиляди лева доход. Казва, че парите са получени от хонорари. Друг негов колега си поръчва да му нарисуват върху стената в хола фреска, в която заема централно място сред останалите доценти и асистенти. Трети е обявен за плагиат от Висшата атестационна комисия към БАН, след като се оказва, че учебникът, който е издал, е преписан от френски автор.
Стопанската академия в Свищов е едно от местата в страната, където се обучават най-много митничари, деца на бизнесмени или бъдещи служители в престижни фирми. Наглед предпочитанието им да следват точно в това учебно заведение няма нищо общо с " неакадемичните" забежки на преподавателите. Всичко това е само привидно и зад уж спокойната атмосфера на 70-годишното учебно заведение бушуват истински страсти. Величко Адамов е шеф на катедра "Финанси" от 1998 г. и е една от най-влиятелните фигури в университета. Написал е повечето от учебниците, по които се учат студентите. Въпреки дългия си стаж като преподавател и множеството научни публикации, той е само доцент. През 2003 г. ВАК отхвърля молбата му да бъде избран за професор с мотива, че е преписвал от трудовете на френски и английски професор. Като компенсация за нараненото си самолюбие през същата година той поръчва на художник от Велико Търново да изрисува в апартамента му фреска по мотиви от картината на Леонардо да Винчи "Тайната вечеря". Ликът на доцента е в средата на мястото на Исус, а в ръцете си държи 10-го-дишния си син. Вместо апостолите, около него са наредени преподаватели от академията в Свищов. "Да, имам такава картина в дома си. Това е белег за моето предпочитание към изобразителното изкуство. Не намирам нищо странно в това. Художникът ми беше познат и като благодарност за услуга, която му извърших, нарисува мен и останалите преподаватели", заяви пред "Политика" Величко Адамов.
Кръг от интереси
Случайно или не под ръководството на Величко Адамов минават най-много защити на дипломни работи на митничари и бизнесмени. Прилага се схемата на т. нар. бомбинг - взима се готов екземпляр от труда на студент, от първата страница се зачертават имената му и на тяхно място се написват нови. Материалите се използват по няколко пъти, но въпреки това минават на защита и получават високи оценки от преподавателите. Така например върху дипломната работа на Преслав Стоянов Недев "Инвестиции във фирмени акции и облигации" с № 941347 последователно са вписани имената на студентите Николинка Любомирова Цолова и Красимир Христов Христов. Научен ръководител е Величко Адамов. И двамата произхождат от заможни семейства. Бащата на Николинка е бизнесмен, който се занимава с търговия на зърно, а Красимир Христов сега е митничар на границата край Петрич. Подобен е и случаят с дипломната работа на Иванка Димитрова Атанасова с № 951310. Името й е задраскано и отгоре е добавен Слави Пеев Пеев, също митничар.
Практиката на "бомбинга"
Издаването на различни учебници е една от дейностите, чрез които преподавателите в Стопанска академия" Димитър Ценов " печелят най-много. Там също се прилага практиката на бомбинга - едни и същи имена фигурират ту като съставители, ту като рецензенти. Заглавията и съдържанието на учебниците са еднакви, променят се само годините, в които са издавани, и имената на хората, които участват в написването.
Например "Финанси и кредит" има няколко ревизии - от 1991 г. досега учебникът е излизал над шест пъти. В два от тях името на Величко Адамов фигурира като съставител. В три -той е само рецензент, а в труда са вписани имената на останалите му колеги Емил Захариев и Росица Лилова.
Всички те са преподаватели в академията, която се явява и издател на учебниците. Студентите са задължавани да се явяват с комплект от трудовете на преподавателите, при които държат изпита. Схемата е една и съща - на задните страници се отпечатват тестове. След изпита те се скъсват и така учебниците стават неизползваеми.
И Величко Адамов, и останалите преподаватели, заподозрени в корупционни практики, са разследвани на няколко пъти от прокуратурата за незаконни доходи. Най-високата заплата в академията е 1000 лв., но включва приходите от лекции и в други университети. През 2004 г. един от разследваните доценти от академията вписва в имотната си декларация: "Притежавам лек автомобил "Крайслер", "Форд Мондео", джип "Сузуки Витара", 2 бр. апартамента в Свищов, 1 бр. в София, 1 бр. във Велико Търново, 3 бр. къщи в община Свищов и 4 бр. гаражни клетки. Източници за придобиване на посоченото имущество са заплати и хонорари."
" Знам, че някои от преподавателите са разследвани за незаконно придобити доходи, но не съм ги карал да ми дават обяснения. Мисля, че те са се доказали като честни хора и това не е необходимо. Ако има конкретни доказателства за злоупотреби, тогава мога и да помисля за наказания", заяви пред "Политика" ректорът на академията доц. д-р Нено Ненов.
Наред със сигналите до прокуратурата срещу преподавателите са подавани жалби както от студенти, така и от техни родители. Образувани са дори няколко инициативни комитета. До този момент усилията им са без резултат.



Go to Top of Page

did

90 Posts

Posted - 06/16/2006 :  12:05:46  Show Profile  Reply with Quote
В отговор на инициативата на ръководството на Технически университет -София за активиране на научната дейност на преподавателите и създаване на условия за по-бързо хабилитиране изразявам следното становище:

От постъпването си като глажен асистент доктор от 03.04.2000г. съм изпълнявал и преизпълнявал нормите залегнали в материала и целенасочено и умишлено не се намери път за моята хабилитация. С моето хабилитиране катедра "Технология на електронното производство щеше да се заздрави и укрепи реално, а не по социалистически - виртуално. С пенсионирането си като главен асистент доктор понасям морални и материални щети. Отивам си в пенсия огорчен, независимо от организираното официално изпращане, което възприемам като подигравка.
гл.ас. д-р инж. Димитър Иванов Димитров
Go to Top of Page

did

90 Posts

Posted - 07/04/2006 :  14:16:36  Show Profile  Reply with Quote
Да се проведе борба за личната отговорност на ръководителите на катедри и декани и да се пресече озаконяването на колективни решения на разни съвети (катедрени, факултетни и академични), които го оневиняват. Отговорността за всяко едно решение трябва да е ЛИЧНА.
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 07/06/2006 :  14:13:31  Show Profile  Reply with Quote
Препечатка от сайта http://www.fktt2000.bg7.net/. Име: гл.ас. Ивайло Пандиев Оценка:
Преподава: ТЕС / АСХ Добър 4.43

----------------------------------------------------------------------
Характеристика
----------------------------------------------------------------------Коментари
Старо Куче
02.06.06 21:11
2

Панди е баси смотаняка......Трябваше Катето аспарухова да стане доцент,не тоя малоумник...той нищо не разбира горкия.....

И малко пояснения за Съни-панди е племенник на шойкова,която пък е женена за един изкуфял пенсионер - Иван Стоянов.Той последния е един образ и той....
------------------------------------------------------------------

Не знам дали горепосочените роднински връзки са 100% точно посочени, но е факт, че при предишното ръководство на ТУ-София, доминирано от Факултета по електронна техника и технологии, шуробаджанащината се наложи като непреодолим и единствен подход при кадровата политика. То не са съпруги, съпрузи, синове, дъщери, зетьове, снахи, племенници, любовници, шуреи, шуроляйки и т.н. Горепосочените ведно с другия зам.ректор Марин Христов си назначиха родите до девето коляно. Същите положиха неимоверни усилия за смазването на всички, които биха могли да ги конкурират, тях лично или родите им. По систематичност и жестокост на репресиите тандемът зам.ректори М.Христов - Е. Шойкова си остава ненадминат, както преди, така и след тяхното безпардонно ръководство, което беше пагубно за много хора в университета и беше благодатно само за тях самите, родите им и антуражните им клики. Пази Боже от такива!!!



Edited by - moderator on 07/06/2006 14:40:20
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 07/13/2006 :  04:39:26  Show Profile  Reply with Quote
Някои са пенкелер:


Елитът обяви война на бракониерите
Ивайло ВЕЛКОВ
в. Стандарт 13.07.2006г.

Шефът на Националното управление по горите инж. Илия Симеонов (вдясно), който поздрави новото сдружение, разговаря с един от учредителите - адвокат Тихомир Трендафилов
ФОТО АНТОН ЧАЛЪКОВ Бизнесмени, учени и общественици ще бранят дивеча
Съживяват стопанствата с частни капитали

Елитът на България ще се бори за опазване на дивеча в страната. Бизнесмени, учени и общественици учредиха вчера ловна асоциация "Български дивеч". Сред учредителите са Христо Стоичков, Тодор Батков, Боян Биолчев, Валентин Златев и други известни българи.
Това е неправителствена организация с обществено полезна дейност и ще работи за опазването, развитието и увеличаването на популациите от дивеч в България, каза кардиохирургът проф. Людмил Бояджиев, който е председател на "Български дивеч".
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 07/13/2006 :  09:04:08  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Идете да видите интересния спор във форума след статията на Лазарин Лазаров, д-р на химическите науки, САЩ "Защо доказан щатен сътрудник на ДС продължава да е зам.-председател на БАН?":
http://mediapool.bg/show/?storyid=119226
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 07/13/2006 :  10:43:02  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Позволявам си да цитирам част от пуснато току-що съобщение на Любима Йорданова във форума, към който ви насочих:

"Ако форумистите искат в България да има наука, трябва да се направят няколко неща:
- пакет от законопроекти за радикална реформа в науката и висшето образование и искане оставката на Даниел Вълчев,който саботира реформата,
- акредитиране на БАН като научно заведение, което включва акредитиране на ЦУ на БАН и на всички институти,
- атестиране на всички старши научни сътрудници, доктори на науките, член-кореспонденти и академици през последните пет години /според ЗНСНЗ/ за отсяване на плявата и пенсиониране на ченгетата /така ще си отиде и компютърно неграмотният Юхновски, който не владее нито един чужд език, освен руския на баща му, така ще си отиде и Константин Косев, чиято основна дейност е да прелиства прашни папки в БАН, за да имитира работа/,
- разформироване на ЦУ на БАН като ненужно номенклатурно звено за политически контрол върху науката и превръщането на сградата в Център за европейска комуникация с оглед на реалностите в България през 2006 г.
Успех на всички в битката, но не се отклонявайте от основната цел. Всичко друго е МАНИПУЛАЦИЯ!!!"

Присъединявам се напълно към казаното от Любима! Много точно!
Go to Top of Page

did

90 Posts

Posted - 07/13/2006 :  12:48:19  Show Profile  Reply with Quote
Съгражданко от Кулцохор (квартал на град Сливен),
Бастилията е съборена един път за основи и сега не може за бъдещите поколения да се показва като музейна ценност. БАН е изграждан години наред, той трябва да се реформира и да се намерят по-радикални форми за израстване на учените в тази престижна за България Академия. Без БАН не може, както и без без всички възникнали университети. Развитието им трябва да върви по еволюционен, а не по революционен път по обективни законови рамки. Нека оставките да си дойдат по естествен пенсионен път, а за министъра Даниел Вълчев мога да кажа, че е пич и трябва да го канализираш за да направи реформите и във висшето образование, както е започнал в средното, а не да му искаш оставката като Янка Такева.
твой съгражданин от Сливен
Димитър Димитров

Edited by - did on 07/13/2006 12:49:38
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 07/13/2006 :  13:46:37  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by did

Съгражданко от Кулцохор (квартал на град Сливен),
Бастилията е съборена един път за основи и сега не може за бъдещите поколения да се показва като музейна ценност. БАН е изграждан години наред, той трябва да се реформира и да се намерят по-радикални форми за израстване на учените в тази престижна за България Академия. Без БАН не може, както и без без всички възникнали университети. Развитието им трябва да върви по еволюционен, а не по революционен път по обективни законови рамки. Нека оставките да си дойдат по естествен пенсионен път, а за министъра Даниел Вълчев мога да кажа, че е пич и трябва да го канализираш за да направи реформите и във висшето образование, както е започнал в средното, а не да му искаш оставката като Янка Такева.
твой съгражданин от Сливен
Димитър Димитров



Учудвам се на доста от мненията, изказани от г-н Димитър Димитров. Той непрекъснато пуска съобщения за безобразията на местните (в неговия район) академични феодали, като ги описва в големи подробности. Същевременно е ясно, че той абсолютно нищо адекватно не прави, за да защити правата си. В една нормална правова държава, каквато би трябвало да започне да става тази държава, права се защищават адекватно единствено в съда.
И ето, сега същият този г-н Димитров, който се оплаква вече много пъти, че го пенсионират неправомерно, се мъчи да убеждава колежката Любима Йорданова, че би било правилно комунистическите некадърници, профани и мошеници да бъдат чакани да се пенсионират.
Странно, меко казано!

Edited by - kkabakciev on 07/13/2006 13:48:01
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 07/13/2006 :  15:05:02  Show Profile  Reply with Quote
Ето и още една информация, която може да има, ако не пряка, то поне косвена връзка с възникналия по-горе спор:

Източникът е в. 168 часа от 14-20 юли 2006
"Преразпределят властта",
автори: Сима Владимирова и Петя Минкова
...
Сигнал, че коалиционните партньори работят в посока на преразпределяне на властта, дойде при тайна сбирка при Симеон Сакскобурготски във "Врана" преди около месец, твърдят царисти. На нея е било обсъждано разделянето на Министерство на образованието и науката на две, макар че Даниел Вълчев бил против. Кръгове в БСП отдавна работят науката да се отдели от Министерство на образованието и да стане агенция, в която да влязат и информационните технологии. Един от аргументите е че сегашният министър не обръща достатъчно внимание на този си ресор, а се е отдал изцяло на проблемите на средното и висшето образование.
Go to Top of Page

did

90 Posts

Posted - 07/14/2006 :  11:23:25  Show Profile  Reply with Quote
На ККабакчиев, отговарям първо, че не се оплаквам, а изнасям факти, второ за един пенсионер съдът е много скъпо удоволствие, редно е специализираните институции, като ръководството на университета и ВАК да си свършат работата и да разрешат проблемите с конфликтите на интереси, защото засега законът на научните степени и звания, защитава добралите се по различен начин в управлението на институциите и много от тях нямат авторитетно мнение за защита на ущетените учени. Затова е редно да има обективни критерии и правила и независима институция за контрол. Защото едно ущетяване по този начин води до морални щети. Аз не се оплаквам, такава ми е съдбата, но може би не ми достигат воля и сили да продължа борбата и в съда. Но аз съм награждавам със златна значка и съм почетен гражданин на София от комунистическо време и не се срамувам от това. Благодарение на моите публикации в списание "Радио, телевизия, електроника", се повиши интереса сред читателите му във великия Съветски съюз и достигна до един и половина милиона тираж. Така списанието стана равностойно на немското списание "Radio ferncehen elektronik". Моите беди дойдоха в ТУ-София, след като дойдох тук на работа и започнах да конкурирам водещи специалисти като зам.ректора и Лидия Йорданова, които превъзхождах по броя публикации. След идването на Иван Костов и неговите реформи в научните съвети, където пребиваваха такива сини реформатори (хамелеони) като Емил Пенчев Владков, Марий Дражев ( съветски възпитаник,а зет му е Веселин Стойков, с картончето към ДС), доц.Емил Алтимирски, най-ревностния привърженик на синята революция (ред е да извадят и неговото досие към ДС). Този последният е организирал провала ми в съвета чрез проф. Емил Владков (близък на Людмила Живкова и Георги Йорданов), първия път на съвета, а втория път ме провали шуробаджанашката история на проф.Христо Ангелов Христов, завеждащ наука и образование на ЦК на БКП, а днеска най-големия приятел на тъмно синия доц.Емил Алтимирски. Това не са никакви демократи, а са нагаждачи спрямо властоимеющите и мога да Ви гарантирам, че има редови комунисти по-свестни от гореизброената "демократична" камарила. Така е Г-н ККабакчиев.
Академиците да се пенсионират на 65 години, а иначе нека да стоят като музейни експонати. Пред фасадата на ТУ-София избеляха 3 черни знамена, все пак съм щастлив, че доживях до пенсия. Аман от тия дето влачат крака и свалят черни знамена пред фасадата на ректората, да не говорим за тези, които попръцкват и дори се напикават на работа...
Но БАН не трябва да се закрива, а тези, които все още имат сиво вешество и други, които са низвергнати и уволнени да се върнат и да управляват БАН, за да спрат репресиите и да дадат зелена светлина на младите учени. Целта не е унищожение, а напротив - развитие на науката. Затова съм изказал такива мнения за колежката ми и съражданка и сме от квартала на Хаджи Димитър с нея, а колегата ККабакчиев не ме е разбрал. Но в бурята ще бъдем пак с теб народе мой, защото се обичаме!!!!!!
от репресирания учен гл.ас. д-р Димитър Димитров, който не се оплаква, а споделя горчив опит, но и радостта си, че може би ще успее да получи пенсия, което не всеки постига

Edited by - did on 07/14/2006 12:10:01
Go to Top of Page

did

90 Posts

Posted - 07/14/2006 :  11:39:41  Show Profile  Reply with Quote
Специално за проф. Емил Владков:
Първо е бил директор на телевизионния сервиз към РЕСПРОМ - Русе. Благодарения на уникалната си способност да се приспособява и да влиза под кожата на началниците си, той беше привлечен за научен сътрудник в секция "Телевизионна техника" на НИКЕРЕ-София от ръководителя ст.н.с.Апостол Милчев Апостолов, отговорен конструктор на всички телевизионни приемници от "ОПЕРА" до "СОФИЯ 88". Много скоро екипният принцип на работа беше разрушен от Емил Пенчев Владков и след краткия му престой в НИКЕРЕ, той се отдели в секция за "Медицинка електроника" при Гара Искър за да конструира монитори за рентгенови апарати и там не завърши работата си дфо край, но премина на работа в Националния институт за паметници на културата, оттам пък в Националната телевизия, където се задържа най-дълго време и пожъна съответните успехи за да стане гиолям доктор. Същевременно работеше като консултант в патентно бюро към ИНРА където пропускаше патентите и авторските свидетелства избирателно на личности, от които зависеше неговото научно израстване. Така стана и ст.н.сIстепен (професор). Благодарение на своите хитрости на поетна 70-годишна възраст достигна и до назначение за Генерален директор на БНТ, където след големи скандали и протести напусна този славен пост след 45 дни. Но продължава да е член на научния съвет по РКТ, където изпълнява мнръсни поръчки на съответните ръководни кадри. Не е бил член на БКП, беше в профсъюзен лидер на направление, след промените стана син и беше експеср на СДС към парламента, при Симеон стана царист, а сега е крайно време да се извади досието му към ДС. Той е добре известен на гилдията (Конов, Шишманова, Апостолов, Василева, Димитров, Филков, министъра на електрониаката Йордан Младенов и други колеги) с нечистоплътните си маневри, но трябва и широката общественост да разбере що за личност е, що за учен и за професор е, що за експерт е, всъщност не успя да внедри като конструктор нито едно изделие, нищо, което подхвана на времето не успя да доведе до успешен край. За съжаление СДС натъпка много такива на важни места. Крайно време е такива хора, които са носители на старите поръчкови виждания и старо мислене трябва да бъдат извадени от научните съвети.

Edited by - did on 07/14/2006 11:40:08
Go to Top of Page

did

90 Posts

Posted - 07/14/2006 :  11:57:26  Show Profile  Reply with Quote
Необходимо е да се проверят родствените връзки между Начо Папазов, доц.Марин Христов и проф.Стефан Табаков. Някой ако има повече информация да я предостави на този сайт, а ние ще я изпратим на www.nenakorupciata.org

Edited by - did on 07/14/2006 12:10:35
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 07/14/2006 :  13:10:12  Show Profile  Reply with Quote
www.express.bg
14.07.2006
Най-одобрявани министри за последния месец са: Стефан Данаилов (57%), Меглена Кунева (43%), Емилия Масларова (30%) и Даниел Вълчев (29%). И докато Стефан Данаилов и Меглена Кунева традиционно поддържат високо одобрение, то последните публични изяви на Масларова и Вълчев ги извеждат на по-предни позиции сред министрите.
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 07/14/2006 :  13:53:00  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by did

На ККабакчиев, отговарям първо, че не се оплаквам, а изнасям факти, второ за един пенсионер съдът е много скъпо удоволствие, редно е специализираните институции, като ръководството на университета и ВАК да си свършат работата и да разрешат проблемите с конфликтите на интереси, защото засега законът на научните степени и звания, защитава добралите се по различен начин в управлението на институциите и много от тях нямат авторитетно мнение за защита на ущетените учени. Затова е редно да има обективни критерии и правила и независима институция за контрол. Защото едно ущетяване по този начин води до морални щети. Аз не се оплаквам, такава ми е съдбата, но може би не ми достигат воля и сили да продължа борбата и в съда. Благодарение на моите публикации в списание "Радио, телевизия, електроника", се повиши интереса сред читателите му във великия Съветски съюз и достигна до един и половина милиона тираж. Така списанието стана равностойно на немското списание "Radio ferncehen elektronik". Моите беди дойдоха в ТУ-София, след като дойдох тук на работа и започнах да конкурирам водещи специалисти... Така е Г-н ККабакчиев.
Пред фасадата на ТУ-София избеляха 3 черни знамена, все пак съм щастлив, че доживях до пенсия...
Но БАН не трябва да се закрива, а тези, които все още имат сиво вешество и други, които са низвергнати и уволнени да се върнат и да управляват БАН, за да спрат репресиите и да дадат зелена светлина на младите учени. Целта не е унищожение, а напротив - развитие на науката... колегата ККабакчиев не ме е разбрал.
от репресирания учен гл.ас. д-р Димитър Димитров, който не се оплаква, а споделя горчив опит, но и радостта си, че може би ще успее да получи пенсия, което не всеки постига



Естествено, че позицията и подходът на всеки човек към проблеми от рода на обсъжданите тук трябва да се уважават - и аз уважавам позицията на г-н Димитров. Тя до немалка степен съвпадада и с моята.

Естествено, че най-важното и радостното е човек да може да се пенсионира и да получава пенсия колкото може по-дълго време! Едва после идва удовлетворението от това, което е постигнал. Самият г-н Димитров го има удовлетворението! А това, че не е станал доцент или професор, изобщо не е важно! Особено като се има предвид какво представляват поне 80% от доцентите и професорите в тази държава!

Аз също имам своето огромно удовлетворение от живота (дотук) и се надявам да мога и да получа пенсия. И моето положение е подобно на това на г-н Димитров. Доктор на науките съм, с огромни - и признати в света (!) - постижения в науката! И, вместо да съм професор, днес нямам научно звание, а 17 години работих против волята си на длъжност научен сътрудник втора степен в БАН - това отвратително котило на некадърност, комунизъм и войнстваща простащина!

Но кой губи от създалото се положение? Аз ли, който имам постижения, с които никой в БАН не може да се похвали, или самият БАН? Естествено, че губи БАН!

Откровено казано, в последно време намирам, че не бива в никакъв случай вече да предоставям на БАН, и в частност на така наричащия се Институт за български език (блато на некадърността, посредствеността и простащината) възможността да се възползват от името и класата ми! И ако се върна в БАН един ден (уволнен съм незаконно), то ще бъде единствено, за да получат още по-адекватно възмездие съответните невероятно нагли закононарушители, некадърниците и профаните. (Аз и докато бях в БАН, бях забранил с писмена декларация името ми да се използва в доклади и пр., в които се прави позоваване на постижения - но, разбира се, не можех да забраня това по отношение на плановите задачи.)

Но, господин Димитров! Не се отказвайте от евентуалната възможност да защитите правата си в съда и да получите (евентуално) справедливо морално и материално обезщетение! Ето, аз днес имам да получавам от така наричащия се Институт за български език доста пари (меко казано) - писал съм тук за това - има публикации в печата и пр. И наглите закононарушители днес СЕ ГЪРЧАТ в невъзможността да ми платят! И колкото повече се гърчат, толкова по-горчива става чашата на ВЪЗМЕЗДИЕТО, която те ще трябва да изпият докрай! А тук въобще не включвам възмездието, което се свежда до тяхното постепенно осмисляне на собственото им АБСОЛЮТНО НИЩОЖЕСТВО - и в науката, и в областта, наричана морал.

Горе главата, г-н Димитров! И ако все пак решите да опитате да репарирате щетите си - и така да покажете и нищожеството на закононарушителите - и ако аз мога с нещо да Ви съдействам в това отношение, ще го направя с удоволствие.
Go to Top of Page
Page: of 21 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05