http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Висши училища
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 04/09/2008 :  11:12:21  Show Profile  Reply with Quote
Удариха ВУЗ-а на митничарите
Проверяват законни ли са дипломите от филиал на университета в Шумен

в.Стандарт
09.04.2008
БЛАГОЕВГРАД. Грандиозен скандал с нередовни дипломи гръмна в Благоевград. Следователи погнаха местния филиал на Шуменския университет по сигнали на ужилени студенти. Сред тях има много полицаи и митничари. Те получавали дипломи по психология, национална сигурност и туризъм, след като плащали по 300-400 лв. годишна такса. "Разбрахме от МОН, че Шуменският университет няма акредитация за такова изнесено обучение. Едно от разкритите нарушения е, че парите от таксите на студентите не са събирани от ВУЗ, а от фондация "Ноблес". За целта в благоевградска банка била открита сметка на фондацията", разкриха полицаи. Жалбите на завършили курса на обучение завалели като дъжд, след като хората получили известия, че дипломите им ще са обект на прокурорска проверка, тъй като има съмнения, че са невалидни.
Най-вероятно ще се окаже, че е действала перфектна схема за прибиране на пари от студентите, без това да е регистрирано официално в Шуменския университет. Вузът пък обвинява студентите, че ползвали фалшиви академични справки, уточниха полицаи. Техни колеги от Шумен и други градове също разплитат далаверата. Ужилените са хиляди. "Факт е, че т.нар. филиал не отговаря на никакви изисквания за дистанционна форма на обучение. Има данни, че преподаватели са давали изпити, след като студентите купят техен учебник, казаха полицаите.

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 04/10/2008 :  21:08:32  Show Profile  Reply with Quote
Проф. Димитър Момчилов е новият ректор на Музикалната академия
дата : 10 април 2008 г. 21:03 ч.
www.news.bg
Преди това Момчилов е бил декан на инстументалния факултет в Академията.
Професорът по цуктромбон Димитър Момчилов е новият ректор Музикална академия "Панчо Владигеров".

Димитър Момчилов беше зам.-ректор на дългогодишния ректор - композитора проф. Георги Костов. Преди това Момчилове бил декан на инстументалния факултет в Академията.

През 1921 г. с указ на Цар БорисІІІ държавното музикално училище се превръща във висше.

През 30-те и 40-те години в Музикалната академия вече преподават знакови за нашата култура личности - Панчо Владигеров, Димитър Ненов, Веселин Стоянов, Любомир Пипков.

В педагогическия й състав са също водещи имена сред българските инструменталисти и певци.

И до днес една от неотклонно следваните линии в Националната музикална академия е преподаватели да са най-изявените български музиканти.

Както в началото, така и в 21-ви век, Музикалната ни Алма Матер е основен двигател на българската култура и методически център на музикалното образование у нас.

Досегашният ректор Георги Костов беше на този пост от 09.11.1989 до 10.04.2008 г. В този период беше и министър на културата в правителството на Жан Виденов.

Костов беше в списъка на сътрудниците на бившата ДС в Изпълнителната власт, публикуван от Комисията по досиетата.

Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 04/13/2008 :  22:28:08  Show Profile  Reply with Quote
Подреждат вузовете в няколко рейтинга
От есента насърчават с 200 лв. награда студентите от природните науки

Велиана Христова
в. Дума
14.04.2008
Около 500 хил. евро от европейските структурни фондове ще употреби МОН за съставяне на отдавна очаквания рейтинг на университетите, съобщи зам.-министърката в МОН Екатерина Виткова на семинар в Пловдив. Висшите училища ще бъдат оценявани по няколко параметъра, сред които - брой завършващи студенти, реализация на студентите след завършването, ефективност на обучението и пр.
Според министър Даниел Вълчев по-правилно е да се прави не общ рейтинг, а да се посочва какво място заема даден вуз по отделните критерии - например по научна дейност, по атрактивност на обучението, добър климат, по оценката на самите студенти и пр. Това ще позволи на всеки кандидат-студент да си избере вуз според това, което търси от висшето си образование, смята Вълчев. Според него може да се съберат данни за кариерата и заплатите на завършилите висше образование поне от големите фирми. До края на годината МОН ще пусне обществена поръчка за изготвяне на системата от критерии за рейтинг на вузовете.
От структурните фондове по оперативна програма "Човешки ресурси" ще се заделят средства и за темата "Да направим училището привлекателно за младите". Тя предвижда разработване и на програми за деца с агресивно поведение, като те ще бъдат включвани в дейности по ограничаване на насилието в училище. Тази програма досега се финансираше от бюджета и всеки проект за добри практики и идеи в училище можеше да получи до 50 хил.лв. Сега с парите от ЕС сумата за договор ще се увеличи до 100 хил. лв. С европарите за пръв път от тази есен 15 000 отличници във вуз (първите 10 на сто по успех) ще получават втора стипендия от 90 лв., а тези, които се обучават в специалности от технически и природни науки, които са важни за икономиката, ще могат да разчитат на награда от 200 лв. за семестър. Програмата за стипендиите и наградите има 39,1. млн. лв. и ще продължи 4 семестъра.
Вероятно тази седмица МС ще обсъди доклад на Даниел Вълчев за състоянието на студентските общежития, която предвижда МОН и студентските съвети да посочат кои са сградите, плачещи за неотложен ремонт. Възможно е още тази година за ремонтите да се дадат 40-50 млн. лв. от бюджета, смята Вълчев.
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 04/23/2008 :  08:18:15  Show Profile  Reply with Quote
Ректорска чистка в Музикалната академия
в. Труд, Пловдив
22-04-2008

В академията се създава атмосфера на напрежение и страх, погазват се грубо основни морални норми. Това написаха вчера в отворено писмо до просветния министър Даниел Вълчев 17 доказани преподаватели от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Само за пет работни дни изпълняващият длъжността ректор доц. Дечко Дечев освободил двамата зам.-ректори проф. Златина Делирадева и доц. Василка Йончева, помощник-ректора Алеко Антонов и главния счетоводител Иванка Катеринчева. Пенсиониран е и дългогодишният ректор и доскорошен председател на общото събрание на АМ-ТИИ проф. Георги Кънев. Неговият 70-и юбилей е включен в концертната програма на вуза за 31 май.
Общото събрание гласува година за година дали хабилитирани преподаватели в пенсионна възраст, да останат да работят. Такъв е случаят с Делирадева и Кънев, но ректорът не е изчакал да завърши учебната година.
Доц. Дечко Дечев бе назначен от просветния министър за и.д. ректор за срок от три месеца. На двата последователни вота нито един от кандидатите за наследници на проф. Анастас Славчев не събра нужните гласове, за да поеме поста. Тогава Дечко Дечев получи 9 гласа "за".
"Той привиква и оказва натиск върху колеги. Настояваме за вашата бърза и решителна намеса", се казва още в отвореното писмо до МОН.
Заедно с това 20 от членовете на общото събрание се подписаха и поискаха от председателя му проф. Даниела Дженева незабавно да бъде свикано заседание съгл. чл. 23. Целта е да се насрочи дата за избор на ректор. Тя определи дата 24 април.


РЕКТОРЪТ: ВСИЧКИ ДЕЙСТВИЯ СА ЗАКОННИ
Всичките ми действия са законни, тъй като съм се консултирал с юристи. Министърът на образованието ми е възложил да подготвя успешно изборите за нов ректор и аз ще го направя. Аз също смятам да се кандидатирам.
Не притискам и не обработвам никого, просто провеждам срещи по групи. Сега ми предстои да се видя с младите преподаватели и със студентския съвет. Разчитам на колегиалност и приемственост между поколенията.
Проф. Делирадева и проф. Кънев могат да останат като преподаватели на хонорар. Винаги е болезнено, когато настъпи моментът за пенсиониране и трябва да си тръгнеш.
Go to Top of Page

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 05/06/2008 :  17:16:44  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
quote:
Всичките ми действия са законни, тъй като съм се консултирал с юристи.
"The first thing we do, let's kill all the lawyers"
(Шекспир, Хенри VI, 4-а част)

Непосредствено преди празниците (забелязали ли сте, че най-бедната страна В ЕС има най-много почивни дни?), имахме при нас една изключително весела ситуация - изведнъж, както си дремех отзад на Катедрен Съвет, слушайки за това как трябва да преумножим достигнатите досега успехи, ми светна че Ръководителят на катедрата ми няма как да ми е ръководител катедра, тъй като отдавна вече не е член на Общите събрания на университета и факултета, поради това че е на удължен трудов договор. В същото време, обаче, твърди се, че няма проблем да е член на Катедрения Съвет (респ. - и Ръкъводител катедра), тъй като съгласно писмо с изх. № 67/24.03.2005 на МТСП всеки трудов договор на академичния състав във висшите училища е основен трудов договор. Аз още на другия ден повдигнах въпроса на факултетно ниво - пред Председателя на Общото Събрание и Декана. Реакцията на първия беше изключително показателна - разкрещя ми се по коридорите на университета и почна да ме гони по стаите. Вторият, обаче, прояви разбиране и заедно взехме да се чудим как би трябвало да се постъпи; защото - очевидно е, че не може един и същ преподавател да е член на Катедрения съвет, пък да не е член на Общото Събрание на факултета, тъй като законовите текстове по отношение на членството в двата органа са абсолютно идентични - чл.26, ал. 3 и чл.26д, ал.2 от ЗВО и чл.29, ал.1 и чл.35, ал.2 от Правилника за дейността на ЛТУ. Отидохме при юрисконсултката на университета, тя също се отнесе много добре и сподели че това е само едно от многото противоречиви и объркани места в нормативната уредба на родното висше образование. В крайна сметка, решихме че е най-добре аз, от свое име да напиша един доклад до ректора, в който да опиша накратко ситуацията - направих го и резултатът беше, че всички, които са с удължени трудови договори и досега бяха членове на Катедрените Съвети бяха експресно извадени от тях, пък аз си спечелих още един смъртен враг в лицето на Председателя на Общото Събрание на факултета - един типичен млад доцент, от тези дето уж ще реформират системата.
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 05/13/2008 :  06:41:51  Show Profile  Reply with Quote
[b]Три големи университета се обединиха в асоциация за развитие на науката
от Лора Филева, loraf@dnevnik.bg[/b]
12 май, 16:28

Асоциация на изследователските институции ще бъде сформирана от СУ "Св. Климент Охридски", Техническия и Медицинския университет. В тези висши училища работят една трета от хабилитираните преподаватели в страната, които правят 70% от научните изследвания, съобщи Иван Илчев, ректор на СУ. Целта на асоциацията е да привлече повече средства за изследователска дейност.

Според него трябва да се мисли за създаването на класация на престижните университети. Илчев предложи в следващите два месеца бизнесът и властта да изготвят съвместно показателите за финансиране на изследователските университети в България. В момента на базата на анкети, проведени с декани, са формирани близо 150 критерия. Сред тях са броят на преподавателите, публикациите и признатите патенти. Илчев настоя да се спре даването на пари "на калпак", защото това понижавало качеството на образованието. "Трябва да привличаме студентите в научна работа още от самото начало, а за съжаление ние полагаме огромни усилия, включително и финансови, да мотивираме своите възпитаници да изберат такава кариера", каза още Илчев.

Ректорът на Медицинския университет (МУ) проф. Ваньо Митев каза, че заплатите на преподавателите във висшето училище са 2.5 пъти по-ниски отколкото в другите градове. Той добави, че МУ е с най-лошата база сред висшите училища. Според него трябва да се увеличи и финансирането за докторантите, защото само така ще може да се прекрати "изтичането на мозъци". Илчев също подкрепи нарастването на стипендията за докторанти, но при условие, че дисертациите се защитават навреме и се създаде система за контрол.Съществува очевидна неравностойност сред университетите, каза Камен Веселинов, ректор на Техническия университет. Според него различията са основно в готовността на висшите училища за научна работа. В България в разбирането за висше образование не се акцентира върху разпространението и генерирането на знания, твърди Веселинов.
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 05/20/2008 :  11:21:58  Show Profile  Reply with Quote
АМТИИ с нов ректор, въпреки бойкота
в. Труд, Пловдив
19-05-2008
Бившият декан на факултета по музикална педагогика доц. Василка Йончева е новият ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Тя събра 27 гласа на извънредното общо събрание на вуза, което бе свикано с една-единствена точка - избор на ректор. Опонентите й проф. Милчо Василев и доц. Илия Кожухаров събраха по 8 гласа.
Преди началото на събранието застъпник на изпълняващия длъжността ректор доц. Дечко Дечев поискал да прочете обръщение за нелегитимността на избора. След
като не му позволили, той разлепил становище на Административния съд, но не копие от решение, а преразказ. "Всичко е по закон, но може да се окажем двама ректори", заяви Йончева, която трябва да встъпи в длъжност до 7 дни.
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 05/20/2008 :  15:44:34  Show Profile  Reply with Quote
Споразумение за създаване на Европейски университет в България
дата : 20 май 2008 г. 15:48 ч.
Предвижда се преподавателския състав да бъде 180 души.
www.news.bg
Днес, Росица Янакиева - кмет на Община Перник, съобщи, че е подписано споразумение за създаване на Европейски университет в България, който ще бъде базиран в Перник.

Университетът ще бъде частен. Координатор на проекта за реализацията му е проф. Христо Христов от Техническия университет - София. На 15 май в града са били представители на Висшата атестационна комисия и тяхното мнение за развитието напроекта е положително.

В университета ще се обучават 1840 студенти в специалностите: бизнесадминистрация, компютърни системи, информатика, телекомуникации, архитектура и строително инженерство.

Предвижда се университета да започне дейността си 2009 г. Като общината се ангажира да съдейства максимално бързо за всички строителни разрешения, да осигури площи за паркинги и всичко, което ще доведе до по-бързата реализация напроекта.

Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 05/29/2008 :  16:32:29  Show Profile  Reply with Quote
Прокуратурата разследва началника на Военна академия
Красен Николов
29 Май 2008


ген.-майор Евгени Манев
Софийската военно-окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство за длъжностни престъпления в особено големи размери с цел лична облага срещу началника на Военна академия "Г.С. Раковски" генерал-майор Евгени Манев. От държавното обвинение съобщиха в четвъртък, че производството е въз основа на данните, изпратени им от новия министър на отбраната Николай Цонев.

Началникът на академията е разследван за злоупотреба със служебно положение и сключване на неизгодни договори с фирми за строително-монтажни работи. Щетите се оценяват на 130 000 лева.

На 18 април МС предложи Манев за смяна, а с президентски указ от 1 юни мястото му заема началникът на Националния военен университет "Васил Левски" бригаден ген. Георги Георгиев. Официално Манев се оттегля в пенсия. Той бе спряган и за военно аташе на България в САЩ, което вероятно няма да стане предвид започналото прокурорско разследване.

"Не съм запознат", коментира лаконично пред Mediapool започналото досъдебно производство шефът на Военната академия. Преди да заеме този пост, той бе шеф на авиобаза "Граф Игнатиево".

Софийската военно-окръжна прокуратура е започнала наказателно преследване и срещу зам.-началника на отдел "Финанси" на Сухопътни войски Димитър Ватралев, за нанесени щети от договор за доставка на компютри. Злоупотребата на този етап се оценява за 35 000 лева. Ако прокуратурата успее да събере достатъчно доказателства и защити тезата си пред съда, за тези престъпления се полагат до 10 години затвор.
Go to Top of Page

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 06/04/2008 :  12:56:35  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
Един съвсем конкретен казус - според чл.26д от ЗВО, катедрата "включва най-малко 7-членен академичен състав на основен трудов договор във висшето училище"; следва въпросът - а какво става, когато са останали по-малко?
Обявена е, да речем, кампания за избор на Ръководител катедри във факултета и катедрата трябва да си избере такъв, а, всъщност тя не би трябвало да съществува като катедра според ЗВО. И к'во пра'им ся?
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 06/09/2008 :  16:42:30  Show Profile  Reply with Quote
Ректори възроптаха срещу огромните глоби, наложени от МОН
9 Юни 2008

www.mediapool.bg
Ректори възроптаха, че Министерството на образованието и науката (МОН) ги глобява със солени глоби заради надвишаването на лимита от студенти, определен от Националната агенция за оценяване и акредитация. На заседанието на Съвета на ректорите в понеделник неговият председател проф. Борислав Борисов (УНСС) определи политиката на МОН като "административен произвол".

За надвишаване на броя на обучаваните студенти УНСС е глобен с 350 000 лева, Шуменският университет “Епископ Константин Преславски” - с 230 000 лева. Музикалната академия “Панчо Владигеров” е отнесла глоба от 93 000 лева, Минно-геоложкият университет е санкциониран със 160 000 лева.

Проф. Борисов обясни, че когато МОН е приело методиката за отчитането на студентите, не е предвидило тяхното прехвърляне от една специалност в друга, както и прекъсването им за една или две години. Освен това университетите са задължени да приемат студенти с равен бал на кандидат-студентските изпити, но ако те са на границата на план-приема, който се утвърждава от Министерския съвет, държавата поема издръжката само на един от тях.

На заседанието стана ясно и че МОН е объркало някои от кодовете на специалностите, с които се отчита броят на студентите в дадена специалност и в даден ВУЗ. Такава грешка е довела до налагането на глоба от 1.2 млн. лева на Медицинския университет в Пловдив.

Председателят на синдиката "Висше образование" към КНСБ доц. Лиляна Вълчева отбеляза, че МОН и Министерството на финансите са в дълг към университетите, тъй като субсидията за тях се определя от бюджета, а броят на студентите им се определя от Министерския съвет месеци по-късно.

Go to Top of Page

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 06/10/2008 :  14:09:33  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
Аре бе хора, кажете нещо, никъде ли ги няма тия несъответствия на кадровия състав на катедрите с изискванията на ЗВО, споделете опит?
В нашия факултут няма нито една катедра, в която да има изискуемите седем човека на основен трудов договор. Така е, защото тълкуванието на наш'те хора е, че се отнася не за "човеци", а за щатове - а щатовете ги има. Е да де, ама след като в закона е казано "на основен трудов договор", според мен такова тълкувание е неправилно - щатът не подписав договори - подписва ги човекът. Значи за да има катедри, трябва във всяка от тях да има най-малко седем човека, а не просто седем щата. А при нас (във факултета де) няма нито една такава катедра. Пък утре ще избираме ръководител катедра - ние откриваме кампанията. Редно ли е изобщо да избираме ръководители на катедри, при положение, че нито една катедра във факултета не отговаря на законовото изискване за катедра?
Go to Top of Page

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 06/16/2008 :  12:20:55  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
В темата "Сигнали за корупция във ВО и наука" в мое съобщение Posted - 08/27/2007 : 11:06:59 съм описал как миналата година се опитах да се противопоставя на формалното провеждане на (иначе задължителната, естествено) лятна Учебна практика по Животновъдство за студентите ІІІ курс от ФВМ в ЛТУ.
Резултатът - тази година съм тотално изолиран от всичко свързано с практиката; за да не съм свидетел на формалното протичане на защитата на практиката, даже са решили защита да не се провежда изобщо.
А иначе, от това че провеждането на практиката бе предоставено единствено в ръцете на хора, тотално незаинтересовани от качеството на учебната подготовка, всички са доволни и щастливи - най-паче студентите, които сега ще могат да си пристигат и тръгват от практиката когато си искат, а на самата практика - спокойно да си спят до обед, докато неколцина будали присъстват на занятията.
Понякога си мисля, че много по-честно би било, в ЗВО да се запише просто че студентите са длъжни да си плащат таксата в началото на всеки семестър, а след определения брой години всеки да си получава дипломата - така би било много по-коректно, отколкото да симулираме някакъв учебен процес. Такъв вариант би имал и редица допълнителни плюсове - например - огромни спестени средства за отопление, както и икономия на гориво, с което висшето ни образование съвсем директно и отговорно ще подпомогне справянето но човечеството с енергийната криза.
Go to Top of Page

nivine

145 Posts

Posted - 06/17/2008 :  13:53:53  Show Profile  Reply with Quote
А от заплатите на професорите ще се спести ли?

Щегата настрана, въпросът, който поставя Андрей е много съществен. Трябва да помислим, каква точно работа върши на другарите умишлената разсипия на висшето образование. Защото тези наши дипломи вършат ли работа на Запад, едва ли. Значи друго има...
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 06/19/2008 :  17:48:10  Show Profile  Reply with Quote
Вкарват врачки и конспирации в избор на ректор
в. 24 часа, Пловдив
18-06-2008


Полицейщина и терор - така преподаватели от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство описват атмосферата на работа в последните месеци. Вузът на тепето, който пръв получи максимална оценка от акредитацията, в момента е загърбил академичния дух и се тресе от конфликти около избора на ректор.
Досегашният - проф. Анастас Славчев, изкара два мандата и няма право повече да управлява В момента временно изпълняващ длъжността е доц. Дечко Дечев. Доц. Василка Йончева пък е ректор в изгнание - тя бе избрана от общото събрание, но не може да встъпи в длъжност, защото Дечев оспорва легитимността на вота. Битката между двата лагера вече е стигнала до грозни сцени. Доцент по акордеон от обкръжението на Дечев разправя на опонентите как каузата им е обречена, защото ходил при врачка и тя предрекла 2 мандата за доцента-иконописец.
Поддръжниците на доц. Йончева пък са превърнали в конспирация всеки разговор помежду си - крият се, защото забелязали, че ръководството пуска след тях „опашка" - чистачка и дърводелец, които слухтят кой с кого и какво обсъжда.
Ситуацията е гноен цирей, който скоро ще се пукне, обобщава проф. Златина Делирадева.
До това положение се стигна след 2 неуспешни опита да бъде излъчен ректор. Никой от кандидатите не събра достатъчно гласове. Затова мандатът на проф. Анастас Славчев бе удължен до следващи избори. Те обаче не бяха дочакани и изненадващо със заповед на МОН за и.д. бе спуснат доц. Дечко Дечев. Куриозното е, че той е претендентът за шефския стол, който на проведените първи избори през януари събра най-малко гласове - 8 от 63 и не стигна дори балотаж
Учуден съм, че никой не ме уведоми за това решение на МОН, казва проф. Славчев. В академията разказват, че в деня на назначението си Дечев нахълтал в шефския кабинет, избутал секретарката, настанил се в креслото и й наредил: „Извикайте проф. Славчев да види кой е новият ректор" Според заповедта на МОН Дечев е и.д. за 3 месеца до 9 юли, като за това време трябва да организира избори. Вместо това обаче той се зае с чистки.
11 ключови фигури от АМТИИ са вече зад борда, казва Алеко Антонов. Той бе изгонен от зам.-ректорското място. Дечев освободи и другите замове - доц. Василка Йончева, доц. Илия Кожухаров, проф. Златина Делирадева. Изгони главната счетоводителка и пенсионира преподаватели като проф. Георги Кънев, за които общото събрание преди това е решило да продължат да четат лекции. В подписка до МОН преподаватели поискаха незабавно свикване на общото събрание с единствена точка - провеждане на избори за ректор. То заседава на 24 април, а на 16 май избори
излъчиха за ректор доц. Василка Йончева. Дечев обаче атакува избора с жалба до Административния съд за нелигитимно събрание. Това блокира процедурите и до произнасянето на съда Йончева не може да встъпи, а като ректор се разпорежда Дечев.
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 06/28/2008 :  17:50:37  Show Profile  Reply with Quote
От сайта на МОН обнадеждаваща новина за нашите приятели от ЮЗУ-Благоевград - Петър Дошков, Стефан Дечев, Светла Енчева и цялата им компания:

http://www.mon.bg/opencms/opencms/news/08-06-27_konferenzia.html


На 30 юни, понеделник, министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще посети град Благоевград.


В 11.00 часа министър Вълчев ще гостува на Югозападния университет „Неофит Рилски”, където ще направи първа копка на многофункционална спортна зала.

След това министър Даниел Вълчев ще проведе среща с преподаватели и студенти от университета /11.30 часа, учебен корпус 1, заседателна зала 114/.

В 13.00 часа министърът на образованието и науката ще разгледа университетската библиотека и ще има работна среща с академичното ръководство.


Edited by - moderator on 06/28/2008 17:52:12
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05