http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Съдебната разправа с Петър Дошков
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 10/13/2008 :  08:07:45  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Мисля, че заслужава да се открие рубрика "Съдебната разправа с Петър Дошков", тъй като случаят е изключително драстичен и показва крайностите, до които може да се стигне от страна на епохално наглата номенклатурно- комунистическо- комсомолската мафия, която и до днес доминира в академичната област, а, оттам, както виждаме, се е разпростряла и в съдебната.

Съдебната разправа е описана подробно от самия Дошков, а чест прави на една група от неговия университет, която не пожали сили да помогне на Дошков и да разобличи авторите на разправата.

Ето линк към блога на Дошков:

http://petdoshkov.blog.bg/

А като начало тук пускам съобщението от тази сутрин на Стефан Дечев (моето съобщение, в което коментирам позицията на Дечев можете да прочетете там, на място):
http://petdoshkov.blog.bg/viewpost.php?id=242152#comments


Слушал бях много за уволнението на Петър Дошков. Най-вече разкази от самия него. Чел бях и предишните му постинги.
Но това, което научавам от този постинг за трудовото дело надминава всичко.
Казвал съм го много пъти. Ще го кажа още веднъж. България е редовно спрягана в Европа като страна, в която съдебната система не работи. Но най-често се има предвид това, че босовете на мафията и организираната престъпност се разхождат на свобода и продължават безнаказано да вършат престъпленията си. Има се предвид още, че не се води борба с корупцията по високите етажи на властта.
Само че това, което се случва с Петър Дошков в благоевградските съдилища през 2005 г. надминава абсолютно всичко. То е нещо съвсем друго. То няма нищо общо с това, което цяла България знае и което и в Европа знаят. То не се побира в тези рамки.
Случилото се с Петър Дошков не е позната практика от времето на "прехода". Съдебният фарс с Дошков напомня за времето на Вишински. И това никак не е пресилено. Четете внимателно постинга! От него става ясно, че лицето носещо името Александър Воденичаров използва положението си във Висшия съдебен съвет за разправа над български гражданин, дръзнал да упражни законните си и конституционни права и да покаже в телевизионно предаване официални документи на ЮЗУ, които видимо и недвусмислено показват нарушаване на всякакви закони при прием и обучение на студенти в специалност "право".
Случилото се през 2005 г. е обвинение към всички нас, без изключение, които сме допуснали това да се случи. То е скандално и продължава да бъде скандално мълчанието на медиите, на компетентните институции, на българската академична общност (не само на тази от ЮЗУ)

Ето защо в Декларацията, която оповестих на 24 септември, писах между разни други неща и следното:

"2. Университетското ръководство трябваше да даде знак към Петър Дошков още преди оповестяването през април на решението на Софийския апелативен съд и по този начин да се разграничи категорично от незаконните и противоконституционни действия на Илия Гюдженов в миналото.

"Очевидно е, че поне засега, са налице видими усилия на определени сили, свързани с миналото на ЮЗУ, всячески да се избяга от отговора на редица наболели и нетърпящи никакво отлагане въпроси. Според мен, сред тях са:

1. Каква оценка дава академичната общност на ЮЗУ на скандалния и унищожителен одитен доклад на МОН за ПИФ на Воденичаров за периода 2004-2007 г.
2. Кой носи отговорността за унищожителните констатации на този одитен доклад, съдържащи “ВИСОК риск” за бъдещето на университета ?
3. Как, защо и от кого точно бе допуснато да се развие феномена “Воденичаров” именно на територията на ЮЗУ?
6. Какво е отношението на университетската общност след всичко това към скандалното решение на Общото събрание на ПИФ от 17 юли за удостояването на Воденичаров с титлата “доктор хонорис кауза” на ЮЗУ?
7. Защо е бил преследван неоснователно през 2005 г. Петър Дошков за изнесените от него данни от официални университески документи в телевизионни предавания и пресконференции за корупция и незаконен прием в ЮЗУ? Кой ще поеме отговорността за неговото уволнение, обявено за неправомерно с решение на Софийския апелативен съд? Кога най-после ще бъде обяснено на университетската общност, че д-р Петър Дошков е оправдан по всички обвинения, а делата срещу него са непознат в Европейския съюз съдебен фарс, организиран от Воденичаров? Ще поеме ли някой публично отговорността и ще поиска ли поне извинение от Петър Дошков за трите съсипани години от неговия живот? (па макар и те да са може би най-успешните в живота на този, който трябва да поиска извинението)?
8. Министър Даниел Вълчев отправяше апели проблемът в ПИФ и ЮЗУ да се реши в “дух на толерантност”. Орязаната натовареност на д-р Петър Дошков ли е израз на тази “толерантност”?


" ... смятам, че отговорът на поставените по-горе въпроси, както и на други подобни, не търпи никакво отлагане.
Разбира се, университетската общност може и да не потърси отговорите. Ала цената за това неизбежно ще бъде платена в бъдеще. И то от всички нас, а не само от пряко отговорните.

Стефан Дечев
24 септември 2008 г.
София"

И досега съм убеден, че сътвореното през годините от Воденичаров и Гюдженов ще разнася дълго ЮЗУ по медиите и ще срива до неузнаваемост неговия престиж. Явно материалът в "168 часа" е само едно ново начало. След него, може би, ще се появят и други.
Единствено публичното осъждане и разграничаване от практиките на Воденичаров и Гюдженов от университетската общност на ЮЗУ може да спаси университета от моралната присъда на българската общественост. И ако университетската общност не изпревари събитията, тази присъда няма да закъснее.

Стефан Дечев

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 10/17/2008 :  14:12:34  Show Profile  Reply with Quote
Казусът Петър Дошков е важен и то не само заради съдебната разправа, а заради разправата въобще.
Във вестник "ШОУ" от 15-21.10.2008 г. стр.16-17 ще намерите материал от Славей Костадинов със следното заглавие с жълти и черни големи букви на червен фон:
В "ЮГОЗАПАДНИЯ УНИВЕРСИТЕТ ОЧАКВАТ МАСОВ РАЗСТРЕЛ НА СТУДЕНТИ"Вътре има небивалици от рода:
"Колеги на гл.ас. П. Дошков твърдят, че не бил наред, биел наред, имал трето око на тиа и преподавал с пистолет в пазвата."
"При изключен диктофон сегашният ректор проф. Мирчев направи догадки пред "ШОУ", че дяволите с обладали Дошков."
Към снимка на 2 студентски оу ЮЗУ пише: "Според раздухваната мълва в ЮЗУ "Неофит Рилски" един ден тези красиви създания може да бъдат разстреляни от лудия аистент"
и т.н в този дух...

Като имаме предвид, че тиражът на в. "ШОУ" гони 200 000 бройки, питам се допустимо ли е такова поднасяне на информация???
От една страна феноменът ДЕМОНИЗИРАНЕ от страна на колегите и ректора на ЮЗУ, от друга страна самият подход на журналиста ме втрещяват.

Единственото обяснение, което ми идва наум е, че това се получава в една държава, в която няма държавност и ред. Какво значи да се отстрани един декан тихомълком и да не се вземе отношение по страхотиите, в които е уличен, съответно да се въдвори справедливост.
Така лицето разкрило корупцията се излага на голям риск, в случая гл.ас. д-р Петър Дошков.
Институциите МОН и прокуратура не трябва да мълчат, а да изчистят въпроса до край за да се възстанови нормалността на обстановката в ЮЗУ.

Подобен въпрос поставя и нова статия в "168 часа" от 17-23.10.2008 г., стр.20-21:
"ЛЕГИТИМЕН ЛИ Е ПРОФ. ВОДЕНИЧАРОВ?"
ДИПЛОМИТЕ НА 3 ВИПУСКА ЮРИСТИ СА ПОД ВЪПРОС, МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО ДАНИЕЛ ВЛЧЕВ ЗНАЕ И СИ ТРАЕ

на журналисткте Светлана Баталова и Теодор Насков

Присъединяваме се към питането и добавяме призива за разчистването на Авгиевите обори във висшето образование и науката у нас, като припомняме наскоро протеклата операция срещу академичната мафия в Хърватия. Няма как да стане с главата в пясъка...

Галя Маринова
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 10/17/2008 :  18:09:29  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Copy-paste by me, K.K.

Накратко за всички по странство
Появиха се два огромни материала (всеки по две страници) за скандала "ПИФ на незаконния Воденичаров" в ЮЗУ и незаконния му ректор Иван Мирчев.
Говори се и за големия фалшификатор на официални документи - бившия ректор на ЮЗУ и дългогодишен ортак на Воденичаров, Илия Гюдженов (Воденичаров иначе имаше Гюдженов за обикновено лАйно.)
Говори се обаче и за бездействащия министър Вълчев на сигналите на преподавателите. Пита се и къде се е дянал и защо бездейства и главния прокурор Борис Велчев, след като и до него има няколко сигнала за престъпника Александър Воденичаров.
В прав текст е казано, че Иван Мирчев няма как да е законен ректор на ЮЗУ щом Общото събрание, което го е избрало за ректор на 29 окт. 2007 г. е било председателствано от човек, който още от 23 юни 2005 г, въобще не работи в ЮЗУ.
Говори се и за лобито на Воденичаров - в парламента. За това как ДПС и Атака, и хора около Корнезов в БСП са зад поправката за трети мендат (неминалата)
Публикувани са и откъси от прословутата инструкция на Иван Мирчев как да се правят доноси, с която сега вече се смее цяла България и само се пита - в СССР през 1937 г. ли сме или в НРБ през 1951 г.?

Та това е накратко.
Купувайте днес през деня "168 часа"

http://petdoshkov.blog.bg/viewpost.php?id=242152#comments
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 10/19/2008 :  17:59:38  Show Profile  Reply with Quote
Ето и статията в "168 часа":

Скандалният декан от ЮЗУ
в. 168 часа
17-10-2008

Дипломите на три випуска в Югозападния университет „Неофит Рилски", и поспециално в Правно-историческия факултет (ПИФ), са под въпрос.
Причината звучи като анекдот - през 2005 г. дългогодишният декан на факултета проф. Александър Воденичаров набързо се оттегля и също толкова набързо се връща. „168 часа" разполага с документи, които показват развоя на този казус. Професорът по право явно в онзи момент не е предполагал, че с оттеглянето си ще постави под въпрос легитимността на дипломите от неговия факултет. Нещо повече - ще бъде оспорено дали е законен изборът на новия ректор Иван Мирчев. Самият проф. Иван Мирчев отказа коментар. „За мен всичко си е наред. Щом. темата ви интересува, обърнете се към решенията на Административния съд в Благоевград и Върховния административен съд. Там всичко е написано" - отбеляза Мирчев. Коментар отказа и министърът на образованието Даниел Вълчев. До редакционното приключване на броя на „168 часа,, от пресцентъра на МОН, не отговориха на зададените към Вълчев въпроси.
Началото на аферата
На 19 юни 2005 г. проф. Воденичаров подава молба до тогавашния ректор на Югозападния университет проф. Илия Гюдженов за прекратяване на договора му с Югозападния университет по взаимно съгласие. Четири дни по-късно ректорът пише удовлетворителна резолюция и прекратява договора с проф. Воденичаров. На пръв поглед решението на дългогодишния декан на Правно-историческия факултет е нелогично, още повече че остават само няколко дни, преди да преполови втория си мандат. За хората от кухнята действията на Воденичаров имат логично обяснение. „Той едекан още от 2003 г. Искаше да управлява и трети мандат, но Законът зa висшето образование не го позволява. С оставката си, преди да е преполовил втория мандат, се надяваше той да не му се зачете" -обясняват пред „168 часа" подчинени на Воденичаров. Планът е брилянтен, но сметките се оказват криви. Само шест дни след като се е оттеглил, проф. Александър Воденичаров изненадващо отново е декан на Правно-историческия факултет. Воденичаров участва в общо събрание на Правно-историческия факултет и най-неочаквано иска вот на доверие за деканското ръководство от колегите си, въпреки че би трябвало да е вече никой във факултета и дори да не е преподавател. „Според правилника на ниверситета с оставката Воденичаров е изгубил всичките си постове -обясняват преподаватели. - Не стана ясно на какви основания той поиска от общото събрание вот на доверие. Дори нямаше избор ja декан." Според преподавателите Воденичаров грубо е нарушил закона. За да стане отново декан, според тях първо е трябвало да се върне на работа в университета. Това може да се случи едва след като спечели конкурс за професор, а такъв конкурс не е проведен, разказват те. „Ректорът Гюдженов предпочете да Забрави, че е разтрогнал договора на Воденичаров с Югозападния университет " - категоричен е асистентът Петър Дошков. Юристи откриват и други нарушения при завръщането на скандалния декан на Правно-историческия факултет. „Дори да приемем, че Воденичаров е избран за декан с т. нар. вот на доверие той отново е нелегитимен. По правилник кандидатите задължително се обявяват поне седмица преди датата на общото събрание. Това означава, че проф. Воденичаров би трябвало да е кандидатствал за декан няколко дни преди да си подаде оставката. Въпреки това на събранието го виждаме като новоизбран декан, получил вот да управлява" -разказва пред „168 часа" преподавател от Югозападния университет. Заради множеството противоречиви действия от юни 2005 г. правният факултет на Югозападния университет според преподавателите в Правно-историческия факултет няма легитимно избран декан. Това от своя страна подлага на съмнение стойността на подписаните от Воденичаров заповеди за прием и дипломиране на студентите през тези години. Скандалните факти са описани подробно от група преподаватели в писмо до министъра на образованието Даниел Вълчев. Има и депутатски въпроси по казуса „легитимен ли е проф. Воденичаров". В отговора си министърът признал, че законът е неясен и може да има нарушения, но не прави нищо, твърдят преподавателите. Оправданието е - „неясноти в закона". Недоволните преподаватели пращат пореден сигнал, вече до главния прокурор, с нови факти. Второто „камъче в обувката", което засилва подозренията за нелегитимността на професора, е фактът, че на 18 август 2005 г. Воденичаров навършва 65 години. Според преподавателите текст в Закона за висшето образование гласи, че всеки, навършил пенсионна възраст, автоматично губи правото си да бъде декан. Реакция отново няма. Заради „казуса Воденичаров" може да бъде оспорен и изборът на проф. Иван Мирчев за ректор на Югозападния университет през 2007 г. След оставката си проф. Воденичаров е загубил и поста си председател на общото събрание на университета. Въпреки това той ръководи избора на проф. Мирчев. След това като представител на Югозападния университет сключва трудов договор с избрания ректор.
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 10/21/2008 :  08:43:31  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Връщам се от чужбина и преди минути научих, че тази сутрин от 7:30 Дошков е участвал в телевизионен дебат по бТВ за закононарушенията в ЮЗУ - заедно с тези, които са считани (от него и от много други) за виновници за тези закононарушения.

Ето няколко отзива (от блога на Дошков) за дебата:

"Воденичаров си го получи!
Поздравления за Дошков!
Един срещу трима и резултатът е 3 : 0.
Дошков ги разби: железен, спокоен, почтен!
БРАВО НА БТВ и на ЖУРНАЛИСТА! С такива журналисти за България има надежда!"

"Папучаров е по-Воденичаров!
Папучаров този път наистина се изложи. Ама МНОГО СЕ ИЗЛОЖИ. Средствата, с които защитаваше Воденичаров бяха недвусмислено мафиотски оправдания и на всички стана ясно какво е правил един Папучаров 30 години в ЮЗУ.
Средствата, с които обвиняваше Дошков бяха недвусмислено непочтенни и на всички стана ясно оскъдната човещина на Папучаров.
И В ДВАТА СЛУЧАЯ ПАПУЧАРОВ ОСТАНА БЕЗПОМОЩЕН И ЖАЛЪК!
ПЪЛНА ДЕГРАДАЦИЯ!
ПАПУЧАРОВ ЕДИНСТВЕНО В ЕДНО ОТНОШЕНИЕ Е ИЗРАСНАЛ: станал е по-воденичаров!
Защото първото място "най-воденичаров" все още го държи Мирчев!"

"ДОШКОВ ГИ СМАЗА
НЕВЕРОЯТНО!
ТОЙ ГИ СМАЗА!
и как така в този момент няма ни ректор, ни министър!
Смее ли някой да застане сега срещу Дошков и закона!"

"Поздравления за журналиста от БТВ!!!
Браво, млади господине... Вие действително владеете журналистическата практика, бяхте коректен във всяко отношение и успявахте да поставяте важните акценти в този сблъсък! Вие задържахте интелигентното ниво в спора при наличието на неинтелигентни участници в него... Тук визирам безскрупулното поведение на проф. Воденичаров да отрича всичко и да обяснява категорично, че нарушенията са законни?!! Тук поставям под въпрос недостойното присъствие на г-н Гъргаров, който е наясно с цялата ситуация, породена от управлението на мафиота Воденичаров... И, разбира се, защитата на Красимир Папучаров, който е свикнал да подлива вода, като се опира не на точките в закона, а на своето собствено тълкуване...
Адмирации за журналиста - пожелаваме успех в бъдещите предавания!!!"

"Гордеем се с Дошков!!!
Великолепна подготовка и безупречни доказателства... Браво, господин Дошков! Вашата сила е във вашата необвързаност и в придържането към закона!
При цялата незаконна помия, която са изсипвали върху Вас, при всички скалъпени обвинения и неправомерни уволнения!
Желаем успех и наистина се гордеем с Вас!!!"

Допълнителна информация.
Дебатът вече може да се види на запис, тук:
http://btv.bg/

Даденото заглавие е: "Скандал с дипломи в Благоевград, 14 минути".
Коментарите по-късно.

Edited by - kkabakciev on 10/21/2008 10:03:01
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 01/21/2009 :  12:38:20  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
http://dnevnik.bg/bulgaria/2009/01/21/618666_glavniiat_prokuror_predupredi_za_vruzki_mejdu_sud/

"Главният прокурор предупреди за връзки между съд, партии и бизнес по места

Според главния прокурор Борис Велчев е необходима ротация при назначенията на административни ръководители на съдилищата. На заседание на Висшия съдебен съвет той предупреди, че " възпроизвеждането на едни и същи хора в едни и същи региони в едни и същи региони възпроизвежда връзки с местния бизнес и политически сили"."

Моят коментар, вече публикуван в "Дневник":

Добро утро, другарю Главен прокурор!

Вие сякаш абсолютно нищо не знаете за случаите в "съдебната система" в града с "прекрасно" комунистическо име Благоевград - противоречащо на българското законодателство, където една комсомолско-комунистическа мафия си развява червеното знаме вече много дълги години! (Или не знаете, защото самият Вие сте избраник на лицето Първанов, известно още като агент "Гоце" и като "доцент" в така наречен Институт по история на БКП, всъщност една пропагандна политическа централа за фалшифициране милионите престъпления на комунистите?)

Вие сякаш абсолютно нищо не знаете за всичко това, въпреки че прокуратурата е била СЕЗИРАНА НЕЕДНОКРАТНО със съответни факти и документи от страна г-н д-р Петър Дошков, юрист, а и на много други хора!

Вие сякаш абсолютно нищо не знаете за това, че в тази така наречена "съдебна система", регионална, са издадена цяла поредица НАПЪЛНО ПРОТИВОЗАКОННИ СЪДЕБНИ АКТОВЕ, с които д-р Дошков е осъден по граждански искове, които са напълно недопустими по правната доктрина на цивилизования свят?

И вероятно никога не сте чели блога на д-р Петър Дошков, който е пълен с ФАКТИ за МАСОВИ БЕЗЗАКОНИЯ, БЕЗОБРАЗИЯ и дори (предполагаеми) ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:

http://petdoshkov.blog.bg/

Edited by - kkabakciev on 01/21/2009 12:39:34
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 05/01/2009 :  16:58:29  Show Profile  Reply with Quote
България | 28.04.2009
Атмосфера на страх
Автор: А. Ненкова/Редактор: Д. Попова-Витцел
Дойче Веле


За корупцията и незаконния прием на студенти в един български университет.
Атмосферата в Югозападния университет в Благоевград е атмосфера на страх. Това твърди Светла Енчева - преподавателка в университета и авторка на Неуютeн блог. С нея разговаря нашата кореспондентка Антоанета Ненкова.

Поводът за тези думи е конкретен: „Уволниха преподавателя Петър Дошков за трети път”, писа тези дни Светла Енчева, която също преподава в ЮЗУ. Тя констатира: „Гласувано бе уволнението на Петър Дошков и на същото заседание бе признато това, което той твърди: в ЮЗУ има нелегитимен прием на студенти.”

Друга констатация на Светла Енчева: „Председателката на Комисията по етика в университета заплашва с шамари”. Вместо обобщение на случващото се в един български университет, преподавателката по социология в него Светла Енчева задава риторичния въпрос: „Университетите не възникват ли в средновековието, отделяйки се от църквата, с идеята не само да дават знание, а и да учат на свободата да го използваме?”

Паралелният прием на студенти продължава в Югозападният университет в Благоевград

От 2005 година Петър Дошков разказва в своя блог за незаконен прием на студенти в Благоевградския университет, за нерегламентирани прехвърляния, за безконтролни пълномощия на тогавашния декан на правно-историческия факултет проф. Александър Воденичаров – констатации, с които приключва и одит на МОН във висшето учебно заведение. Петър Дошков, преподавател по синтаксис, заяви за Дойче Веле, че и днес в ЮЗУ има паралелен прием на студенти. През 2008 година, след поредното уволнение, Петър Дошков е възстановен на работа в Благоевградския университет, по силата на съдебно решение.

В разговор за атмосферата в Благоевградския университет Светла Енчева коментира: „Преди Дошков трябва да бъдат уволнени други хора в ЮЗУ. В университета цари страх, няма и следа от академизъм. Когато разбрах за уволнението на Дошков, веднага съобщих за това в блога си. После научих, че уволнението не било „баш уволнение”, а засега само предложение за уволнение. Гласувано е преди десетина дни на Академичен съвет, но ректорът Иван Мирчев още не е сложил подписа си.

Най-голямата ирония в случая е, подчертава Светла Енчева, че Академичният съвет предлага за трети път уволнението на Петър Дошков и на същото заседание признава това, което той казва: в ЮЗУ има нелегитимен прием на студенти. Взето е решение статутът на тези студенти да се легализира. Аз не съм член на Академичния съвет, но съм чувала от колеги, че става дума за стотици нелегитимно приети студенти.”

Официалната аргументация няма нищо общо с реалността

Всъщност мотивът за уволнението на Дошков е нарушение на трудовата дисциплина - преподавателят не си взимал часовете. Според Светла Енчева обаче Академичният съвет гласува за уволнението на Дошков, защото той не се страхува да казва истината.


Блогът на Светла Енчева
„Уволнението на Петър Дошков е по предложение на Факултетния съвет на Филологическия факултет и е инициатива на ръководителката на Катедрата по български език - доц. Лилия Илиева. А що се отнася до нарушението на трудовата дисциплина, бих искала да уточня, че на Петър Дошков са възложени часове след началото на втория семестър. И още - повечето от тези часове, които са му възложени, не са в компетенциите му. Той е написал официално писмо до университетското ръководство, със становище, че не е редно да му се възлагат дисциплини, по които не е компетентен. Напълно основателен е въпросът му къде остава академизмът.

По случая Дошков така наречената Комисия по етика в университета се самосезира и го предлага за уволнение, без да си е направила труда да поиска писмено или да чуе мнението на Дошков. Тук отварям скоба: имам въпрос към председателката на Комисията по етика Мария Серафимова: дали така, както Комисията се е самосезирала за случая Дошков, ще се самосезира и за случая, в който председателката на Комисията Серафимова ме заплаши с шамари? Този епизод бе качен и в интернет.”

След всичко казано Светла Енчева обобщава, че й е неуютно в университета, в който преподава: „Всъщност това не е само мое чувство. Все по-масово е признанието на колегите, че атмосферата в Югозападния университет „Неофит Рилски” е атмосфера на страх.”

Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 01/28/2010 :  17:17:38  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Съдебната разправа с Петър Дошков се е състояла в така наречения Благоевград, едно селище, носещо име на комунистически терорист в грубо нарушение на Конституцията и Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен!

Буквално преди минути в "Дневник" е публикуван доклад относно извършена голяма проверка на работата на съда. Предстои и коментар на вестника:
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/28/849455_koi_koli_i_besi_v_suda_v_blagoevgrad/

Публикацията се нарича "Кой "коли и беси" в съда в Благоевград".

Призовавам всички тук, които са съмишленици на Дошков, да отидат и да подкрепят неговата кауза във форума на "Дневник"!

Това не е единствено негова кауза! Това е кауза на нормалните хора срещу изключително корумпираните и некадърни така наричащи се магистрати в така наричащата се съдебна система на тази така наричаща се държава!
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05