http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Кръгът НБУ
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 12/14/2010 :  20:50:37  Show Profile  Reply with Quote
Богдан Богданов, Сергей Игнатов, Веселин Методиев, Екатерина Михайлова, Евгений Дайнов

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 12/14/2010 :  20:51:55  Show Profile  Reply with Quote
От форума на медиапул:http://www.mediapool.bg/forum/popmsg.php?msgid=1439047

Относно: Богданов
Автор: JK
Получено на: 14 Декември 2010 20:54
За по-наблюдателните не е изненада, че Богдан Богданов е в този списък.Последното си проличаваше добре от факта, че НБУ,"демократичният" университет,за няма и двадесет години се превърна в ченгесарска скотобойна.Да не изреждам имена.Там почти няма назначение и повишение без връзки на "правилното" място.Другото, което се забелязваше, че ченгетата бяха оставени спокойно да издевателстват над някои свестни и доста кадърни преподаватели.Някои от тях в момента вместо да са пред повишение са пред уволнение.Пак да не изреждам имена.Тържество на победилия болшевизъм. През цялото това време поради зависимостта си Богданов се държеше с видим страх и угоднически към десарските свине.Те бяха най-облагодетелствани и глезени.Това е и причината НБУ да затъне и да бъде идентифициран от общественото мнение със "сергия за дипломи".Фиаското е пълно, ако бъде сравнен с Американския,който е на първо място по рейтинг,макар че е много по-скъп, и бе създаден по едно и също време с НБУ. И това е така, по простата причина, че в Американския не вилнеят покровителстваните ченгесарски некадърници. Време е за категорични реформи, чистка и свободни академични избори и в НБУ.Да не забравяме, че Игнатов е също продукт на гореописаната ситуация.

и още:
http://www.mediapool.bg/forum/popmsg.php?msgid=1439091
Ченгета
Автор: Богданов
Получено на: 14 Декември 2010 21:45
Нали Отворено общество уж беше американска фондация? Защо ченгето Богдан Богданов е бил в ръководството и тогава? Традицията продължава - там сега е Георги Стойчев, и той е агент на ДС, ама от тези с неизвадени досиета.


Edited by - moderator on 12/14/2010 20:54:19
Go to Top of Page

Svetlana

90 Posts

Posted - 12/16/2010 :  08:17:29  Show Profile  Reply with Quote
Същевременно този кръг систематично работи вече близо 20 години за съсипването на БАН. Доведоха я (не без участието и на ръководството на самата Академия) до просешка тояга, като в това време изсмукват кадрите й - естествено, хората имат семейства, а в НБУ заплатите са 2-3 пъти по-големи). Ако не беше това съсипване, никой свестен учен нямаше да иде да преподава в известната фирма за дипломи, за която се казва, че обучението ставало по банков път.
И тази гавра не им стигна, ами сега ще приемат и закона на самбиста - най-големия авторитет в държавата по проблемите на науката.


Svetlana
Go to Top of Page

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 04/29/2011 :  21:18:59  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
Съвсем прясна чудесна статия от една доцентка от НБУ, в която се влюбих от пръв поглед (на една дискусия, състояла се в аулата на НБУ точно преди месец) - просто обръщам внимание, че в това висше училище очевидно има и хора, които заслужават уважение и почит:
http://www.kultura.bg/bg/article/view/18329
Go to Top of Page

Philip_Petrov

Bulgaria
69 Posts

Posted - 05/02/2011 :  12:24:15  Show Profile  Visit Philip_Petrov's Homepage  Reply with Quote
Няма как да няма свестни хора. Даже още повече ще кажа - те ще стават все повече и повече именно там, в НБУ. А по държавните ВУЗ-ове ще става точно обратното. Причината е ясна - скача се според тоягата. Където са парите - там ще са хората.

А в крайна сметка печелившите знаем кои са, а кой е загубил, че те да печелят - това също е очевидно просто и ясно. Прелива се виното от едно старо буре в ново. Не, че старото е било лошо и не, че новото е с нещо по-добро. Просто новото е "брандирано" и поради тази причина питиетата ще се продават по-скъпо. Нищо, че съдържанието си е същото. По същия начин можете да си купите дънки Kenvelo от "МОЛа" за 45 лева (това с "50% намаление")... а абсолютно същите (!!!) на пазара в Младост - 25лв.

Имало е един лаф навремето - "гепи швепса!". Точно това се случва с българското държавно образование. И не, това не е никак добро за крайния потребител - студентите.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05