http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Forum
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Anton_Stoev

19 Posts

Posted - 04/02/2008 :  14:00:33  Show Profile  Reply with Quote
Всеки специалист с висше образование, който има интерес към изследователската дейност, понастоящем трудно може да пробие без покровители. Дори да намери финансова помощ, този специалист ще се сблъска с феодалите от БАН и ВУЗ, които чраз сегашната правна уредба могат да го ползват като дойна крава и носач (хамалин, "шерпа"), но дойде ли време за хабилитиране, ногава стой и гледай !!!

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 03/06/2009 :  11:02:26  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
Една история от първа страница на вчерашния в-к "Труд", която днес си има продължение, ме върна пък и към една публикация от първа страница на в-к "168 часа" отпреди месец. Тези истории са свързани с видни учЕни от МЗХ, та затова ги пускам в тази тема (авторът на темата работи в тази система).
И така, вчера целокупният български народ беше слисан от новината, че Премиерът (младият и перспективен учен д-р Станишев) е ограничил задграничните пътувания на министъра на земеделието и храните (маститият учен ст.н.с. д-р Цветанов) - бил се разпоредил той да не пътува повече в командировки в чужбина, освен на регулярните заседания на аграрните министри в Брюксел. И що така? Ами - ст.н.с. Валери Цветанов, парламентарната му секретарка Салиха Емин и медийният му съветник Николай Пейчев били заминали за Монголия преди празниците, а в агроведомството никой не знаел целта на посещението. Вчера Цветанов е трябвало да представи на премиера доклад с отчет как се изпълнява споразумението, подписано между министъра и Асоциацията на зърнопроизводителите. Неговият заместник Димитър Пейчев обаче съобщил, че не носи нищо за премиера.
Според изданието д-р Станишев и вицепремиерът Плугчиева били единодушни в решението си да се забрани на Валери Цветанов да се самокомандирова в чужбина освен за заседанията в Брюксел.
Днес, обаче, ст.н.с д-р Цветанов твърди, че лично д-р Станишев му бил подписал ковандировачното и прекрасно е бил запознат с това, че ше води важнейшие разговори в братска Монголия.
Веселба!
А и още нещо обясни ст.н.с. д-р Цветанов, което страшно много ме развесели - че бил водил в Монголия разговори за сътрудничество в областта на ... атомната енергетика! Нерде сирене, нерде обогатен уран.
Как да не се преклони за n-ти път човек пред интелекта на маститите български учЕни. И пред визията им, разбира се:
http://forum.abv.bg/index.php?act=Attach&type=post&id=21011
(снимката е от обсъждането на последния вот на недоверие (25.02.09) и ме грабна веднага - с шкембето на нашия министър и извратения апетит на финансовия такъв).
А сега да припомня с две думи другата весела история, поднесена ни от титаните на родната селскостопанска наука. Голямото заглавие от първа страница на вестника беше красноречиво - "Зам.-министърка тъпче мъжа си с държавни пари". Въпросният зам.-министър е ст.н.с. д-р Светла Бъчварова (която реално ръководи и Селскостопанска академия още от времето на Костов), въпросният съпруг - доц. д-р Владимир Пиралков - възлова персона в наше елитно висше училище. Схемата за "тъпченето" е елементарна и безотказна - а и не е единствена - на мен ми е известна и още една такава - само че там роднинската връзка е брат (важен шеф в МЗХ, също учен със звания и степени) и сестра (доц. д-р).
Абе, що така - дето има титани на селскостопанската наука - все има и разни просташки далаверки?!?
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05