http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Незабавно УВОЛНЕНИЕ на Юхновски и компания!
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 03/18/2008 :  10:22:20  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Ще започна рубриката със следното току-що появило се съобщение:

"Демонстрации в 70 европейски града срещу Лукашенко. Беларуският президент бил последният диктатор. В 70 европейски града във вторник вечерта ще има едновременно демонстрации против последния диктатор в Европа, беларуския президент Александър Лукашенко, предаде Франс прес. Организатор на протестната проява е асоциацията “Млади европейски федералисти”. С демонстрациите ще бъде отбелязана годишнината от преизбирането за трети мандат на беларуския президент на 19 март 2006 г., което беше окачествено от Европейския съюз като несъвместимо с международните стандарти.
http://www.vsekiden.com/?p=25246

Аналогично е положението и с руснака Юхновски - заел по начин несъвместим с международните стандарти поста председател на Българската академия на науките в продължение на три мандата, а накрая позволил си да се опита да узурпира поста и за четвърти мандат, вече в противоречие с текст в българското законодателство!

Разликата е тази, че докато в Беларус е налице опозиция срещу диктатора, в БАН опозиция срещу руснака Юхновски почти липсва - и това е един ПОЗОРЕН ФАКТ!

И добре, че беше опозицията срещу Юхновски и компания отвън, в т.ч. и в чужбина, та накрая можа да се разбере, че БЕЗОБРАЗИЯТА В БАН НЕ СА ИЗВЪН ПОЛЕЗРЕНИЕТО НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА!

По мое мнение заради горепосочените деяния - и на руснака, и на неговите асоциати, би следвало да се самосезира прокуратурата!

За четирите мандата на Юхновски можете да прочетете току-що публикуваната голяма аналитична статия на проф. Лазарин Лазаров, озаглавена ЕДНА БЕЗСЛАВНА КАРИЕРА И ЗАГУБЕНО ВРЕМЕ ЗА БАН, в сайта Bulgarianscienceproblems:

http://tech.groups.yahoo.com/group/bulgarianscienceproblems/message/2882
http://tech.groups.yahoo.com/group/bulgarianscienceproblems/message/2883

От множество статии и съобщения в Bulgarianscienceproblems през последните десетина месеца стана ясно също така, че БАН е превърната в едно направо невероятно за 21 век в ЕС

феодално имение на напълно разпасали се комунистически номенклатурчици,

които са въвели в него, освен тотално беззаконие (неатестиране, атестиране без правила, атестиране против съществуващи правила), неопазване на имущество, разхищения, дори и цензура и незачитане на елементарните професионални и човешки права на работещите там, както и други умопомрачителни за една претендираща за цивилизована и правова държава безобразия.

Няма никакъв спор относно това, че с опита си да заеме поста председател на БАН при изключително грубо и нагло погазване на текст от закона (Чл. 8, ал. 1 от Закона за БАН гласи: "Академиците и член-кореспондентите могат да работят на щатна длъжност до навършването на 70-годишна възраст.") лицето Юхновски нанесе непоправими щети на образа на БАН пред обществеността, доколкото изобщо може да се приеме, че БАН има положителен публичен образ. В медиите бяха публикувани десетки статии и съобщения, от които става ясно, че една група лица в БАН начело с руснака Юхновски просто се опитва да се подиграва с българското законодателство и с цялото нормално, демократично общество!

ЕТО ЗАЩО, ПО МОЕ МНЕНИЕ, ЗАРАДИ ДЕЯНИЯТА НА РУСНАКА И НА НЕГОВИТЕ АСОЦИАТИ, ТОЙ ЛИЧНО ТРЯБВА ДА БЪДЕ НЕЗАБАВНО ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕН ОТ БАН - ЗАЕДНО С ДРУГИТЕ ВИНОВНИ ЗА НАНЕСЕНИТЕ ЩЕТИ НА ОБРАЗА НА БАН ПРЕД ОБЩЕСТВЕНОСТТА!

Подробна аргументация на това мое становище ще бъде дадено допълнително.

Красимир Кабакчиев, д.ф.н.

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 03/19/2008 :  12:26:19  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Уволнение за Юхновски!

Не защото е руснак, а защото не уважава българския закон - и съзнателно и нагло го погази!

Вж. подробната ми аргументация защо ЮХНОВСКИ И КОМПАНИЯ ТРЯБВА ДА БЪДАТ НЕЗАБАВНО УВОЛНЕНИ:

http://www.pueron.org/pueron/news/Fire_Juhn.doc
Go to Top of Page

nivine

145 Posts

Posted - 03/19/2008 :  13:05:12  Show Profile  Reply with Quote
Поздравления за статията колега Кабакчиев!
ЮХНОВСКИ И КОМПАНИЯ ТРЯБВА ДА БЪДАТ НЕЗАБАВНО УВОЛНЕНИ!

В последните ви съобщения, както и в тази статия личи един много ясен и праволинеен поглед върху правния и морален аспект на казуса с БАН и с неговия председател. Истината е, че Юхновски нанесе непоправими щети на авторитета на Българската академия на науките, както по време на управлението си през трите предишни мандата, така и с цирковете около избора му за четвърти мандат. Досега не бях чел някой да повдига въпроса за търсене на отговорност от него за нанесените щети, колегата Кабакчиев е първият и е съвсем прав.
Пак, колегата Кабакчиев беше писал вчера нещо много вярно по същата тема "Никой не дължи вярност на председателя". Не може да се изисква "вярност", когато се нарушават законите, освен в мафията.
Има много работа по разобличаването на обществено вредния характер на дейността на водещи лица в така наречената академична общност.
РАЗОБЛИЧАВАНЕ!!! Засега това е единственото средство за противодействие.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05