http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Отричане истината за сталинизма
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 03/11/2008 :  08:23:08  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Уважаеми нормални форумисти (психично здрави, некомунисти),

Както е известно на всички, тази така наречена държава, която в последно време почти всички граждани в нея наричат кочина, не може да се справи с наследството на варварския комунистически режим. Нещо повече, след реставрацията по най-различни начини на позорното комунистическо минало, започнала след идването на власт на индивида със средно образование Сакскобургготски, започна и едно тотална кадрова реставрация на отявлени комунисти и комунистически фалшификатори, некадърници и други подобни индивиди.

Попаднах на мнение, съгласно с което така наричащият се президент на тази "държава" бил учен - на базата на обстоятелството, че е работил в така наречения Институт за история на БКП - организация, чийто режим, насилствено наложен от нея, е обявен за престъпен от Парламента. Името на изказалия мнението и мястото, където е изказано, нямат значение. Но това мнение повдига редица важни въпроси, които аз зададох на лицето, заявило, че Първанов е учен. Цитирам сега тези въпроси с оглед откриването на дискусия тук за това, не е ли необходимо да се търси прокарване на закон в тази така наречена държава, според който да бъде предвидена наказателна отговорност и издавани присъди за лица, отричащи истината за сталинизма.

1. Що е учен?
2. Има ли бивш учен?
3. Не е ли учен този, който е открил нещо в науката?
4. Бихте ли уточнили, в качеството му на учен, макар и само бивш (по Вашия израз), какво именно е открило в науката, и в частност в така наричащия се Институт за история на БКП (една организация, чийто режим е обявен със закон от Парламента за престъпен), лицето Първанов, известно още като агент "Гоце"?
5. Знаете ли, че кумир на агент "Гоце" е лицето, известно като Гошо Тарабата, дясна ръка на Сталин и пряк виновник за избиването на десетки хиляди българи без съд и и присъда след 09.09.1944 г.?
6. Знаете ли, че агент "Гоце" държи в кабинета си на "Позитано" 20 портрет на кумира си Гошо Тарабата?
7. Знаете ли, че в страни като Германия, Австрия, Швейцария и други, където нацисткият режим е обявен за престъпен - също така както и в България комунистическият режим е обявен за престъпен, за поставяне на публично място на портрет на Хитлер се полага затвор?
8. Знаете ли, че в БАН като директор на институт работи лице, което в свои съчинения отрича сталиниските зверства и варварството на комунистическия режим?
9. Знаете ли, че в европейски страни като Германия, Австрия, Швейцария, Франция, Белгия, Чехия и други, където нацисткият режим е обявен за престъпен - също така както и в България комунистическият режим е обявен за престъпен, за отричане на Холокоста се полага затвор, включително дългогодишен?
10. Знаете ли, че лица, отричали Холокоста, дори преди много години, биват задържани с белезници при преминаването им през някои от тези страни и изправяни пред съд за отричане на Холокоста?
11. Знаете ли, че редица цивилизовани страни по света депортират в страни като Германия, Австрия и Швейцария онези индивиди, които си позволяват да развиват нацистка пропаганда и/или да отричат Холокоста?
12. Ако не сте знаели горепосочените факти, сега вече, когато ги знаете, не Ви ли е неудобно да наричате Първанов учен (макар и бивш)?

Благодаря предварително за отговора Ви на тези важни въпроси!

Красимир Кабакчиев
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05