http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Наука, съпротива, цензура
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 02/07/2008 :  07:37:32  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Нова рубрика - по повод съобщение на един българин в чужбина.

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 02/07/2008 :  07:59:00  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Преди около месец във форума Bulgarianscienceproblems няколко съобщения направи г-н Чуканов. Той твърди, че е направил огромно изобретение (откритие): на английски ANLAUTRON-4, quantum free energy generator. Разбира се, когато се направи нещо принципно ново, обикновено то не се възприема веднага (понякога минават години и десетилетия - а и повече). Г-н Чуканов, естествено, е изключително въодушевен от това, което е направил, но например проф. Димо Узунов, който е специалист по теоретична физика, не потвърди твърденията на г-н Чуканов за голямо откритие. Разбира се, лаиците в областта на физиката не бихме могли да се произнесем по въпроса за работата на г-н Чуканов. Но на мен ми направи много приятно впечатление неговата принципна, категорична и много радикална позиция спрямо академичната област в България. А когато проф. Лазаров започна систематично да цензурира мои и на други форумисти съобщения, г-н Чуканов написа следното:

"Редно е да се цензурират мръсни думи, лични обиди, но не и личното мнение (колкото и неприятно за някои да е) на участниците във форума. Така работи демокрацията."

"Големият демократ и учен" Лазаров обаче очевидно разбира демокрацията по свой собствен начин. Той цензурира и това съобщение!

След това г-н Чуканов написа следното (отново недопуснато във форума от демократа Лазаров):

"Стига политика, къде е науката в България? Ръководителите на БАН и на ВАК трябва да са "цивилни личности" (без научни титли), както е случаят на министрите на отбраната в демократичните страни. Титулованите научни аристократи налагат свои остаряли методи на администриране и насочване на научните изследвания в грешна насока – те просто вредят на науката. В момента привършвам ANLAUTRON-4, quantum free energy generator for business, без хора с научни титли и без контролиране и ценни инструкции от страна на Канадската или US Академия на науките (които не съществуват). ANLAUTRON-4 има около 50 пъти over-unity и произвежда ел.ток, топлина и високоенергийни фотони. При мен работи български специалист (без титли), който много ми е полезен. Българите са умни хора, но много от тях се занимават с глупости (политика например).
Още един въпрос към вас – как бихте реагирали, ако тази година аз започна производство на QFE генератори? Ще ме подкрепите ли или ще ме оплюете? Американските евреи, например, подкрепят мощно (с лъжи и измами често) представителите на своя народ, пръснати по света. Огромни пари и невероятна пропаганда се използват за изграждането на имена на еврейската нация като най-умната нация в света. Българите се ядат помежду си и се оплюват един друг. Не е моя работа да дискутирам миналото и качествата на ръководителите на БАН и ВАК. Тези хора не ме интересуват, интересува ме да узная за успехите на науката в България. И не забравяйте: наука не се прави с научни титли, а с мозък, талант, усърдие и прозрение.
Пожелавам на всички добро здраве и успехи на вашите деца."

И тези прекрасни и истинни думи на г-н Чуканов бяха цензурирани от "демократа Лазаров". А снощи получих от г-н Чуканов следното съобщение:

"Драги българи,
Днес празнувахме (моето семейство, инвеститорите, моите специалисти) огромния успех с Analutron-4. Този free energy generator е реалност – той произвежда огромна енергия без гориво или какъвто и да е първичен енергиен източник. Това е началото на нова ера в развитието (и оцеляването) на нашата цивилизация. Радвате ли се, българи, че не евреи, не германци или руснаци, е автор на това колосално откритие? Едва ли, съдейки по вашите изказвания. Ще ви изпратя и някои снимки тези дни. Не се радвам за себе си, радвам се за всички хора по света.
Кирил Чуканов"

И това съобщение беше цензурирано. Затова намирам за свой дълг да публикувам получените от мен съобщения на г-н Чуканов, като същевременно най-учтиво каня всички да участват в дискутирането на много съществения, и винаги актуален за България, въпрос за науката, съпротивата срещу новото и цензурата.

Красимир Кабакчиев
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 04/13/2008 :  21:52:31  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Искам да припомня, че аз открих тази рубрика по повод няколко съобщения във форума Bulgarianscienceproblems на г-н Чуканов. Той се е включил днес за пръв път във форума "Пуерон", ето тук
http://www.pueron.org/pueron/forum/topic.asp?TOPIC_ID=18&whichpage=7
- и си позволявам да го приветствам с "добре дошъл" още преди това да е сторил модераторът Галя.

Пиша това съобщение, за да припомня, че е налице рубрика "Наука, съпротива, цензура", която би могла да се изпълни със съобщения, тъй като темата е изключително важна и актуална - и изобщо в науката, и конкретно за тази така наречена тук държава днес.

Кабакчиев
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 04/16/2008 :  11:56:02  Show Profile  Reply with Quote
Брюксел ни подхвана и за Баташкото клане
16 април 2008 / News.dir.bg
Европейската комисия изиска обяснение от българските власти дали са предприели нужните мерки в отговор на смъртните заплахи и ксенофобските прояви в българските медии срещу изкуствоведката Мартина Балева и нейния колега от Берлинския свободен университет, изследователя проф. Улф Брунбауер.
Немският професор и колежката му Мартина Балева подготвяха проект, в който твърдяха, че "Баташкото клане е мит и жертвите са преувеличени". Според двамата изследователи турското робство в България е било "мнимо", а турските орди - "нередовни". Служители на историческия музей в Батак заявиха в отговор на проекта, че жертви на башибозуците са станали около 5000 души, като 2000 от тях са били заклани в църквата.
Зам.-председателят на Европейската комисия и еврокомисар по правосъдие Франко Фратини е изпратил на 12 март писмо до българския министър на правосъдието Миглена Тачева, с което е изискал изчерпателна информация по този въпрос, заяви говорителят на комисаря Фратини Фризо Роскам, предаде БГНЕС. Мнението на ЕК по случая “Батак” е, че България трябва да спазва ангажиментите си и да не насърчава омраза на религиозна или националистична основа.
Междувременно искам да подчертая, че свободата на изразяване включва правото на собствено мнение, както и правото това мнение да бъде критикувано. Смъртните заплахи, омразата, ксенофобията излизат от рамките на законното право на критика и са в пълно противоречие с основните човешки права и свободи, заяви Роскам.
В своето писмо до министър Тачева Фратини е припомнил също ангажиментите, поети от България с подписването на директивата "Телевизия без граници", допълни Роскам. Страната е поела ангажимент, че ще се грижи за пресичането по телевизията и радиото на всякакви прояви на омраза, на расова, сексуална, религиозна и националистична основа, каза още говорителят на комисията.
От Министерството на правосъдието съобщиха, че министър Миглена Тачева ще отговори на запитването на Франко Фратини.
Междувремено председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу прие молбата на Фратини да бъде продължен неплатения му отпуск като член на ЕК до 28 април. Това се налага, докато бъде изяснена политическата ситуация в Италия след парламентарните избори, тъй като Фратини вероятно ще бъде назначен за министър на външните работи в правителството на Силвио Берлускони.

Edited by - moderator on 04/16/2008 11:56:13
Go to Top of Page

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 06/01/2012 :  07:14:10  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
Учени от САЩ направиха съдбоносно откритие, което определиха като най-важното събитие за 21-и век - откриха начин да панират олио. "Уникално събитие за народа на САЩ! Американската мечта е все още жива. Синтезирахме панировка, която обвива олиото така, че да то да може да бъде изпържено в друго олио!" - на седмото небе от щастие бе проф. Мичъл от Тексаския университет по топено сирене и друга благодат. Както при разгадаването на генома на ДНК и други окачествявани като ключови постижения на науката, така и новото откритие засега е с неясни практични приложения. Все пак екипът на проф. Мичъл вярва, че пърженото олио ще има вкус на пържено и ще вдигне на крака духа на американската нация, преди отново да поддаде върху седалката на своя скутер за трудноподвижни хора. В други новини от света на науката - македонски учени изобретиха резервна история на държавата си, "ако нещо стане със сегашната".

http://www.nenovinite.com/news.php?ID=1813
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05