http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Podkrepiam podpiskata do MON za proekti za doktori
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

B_Yovchev

Bulgaria
14 Posts

Posted - 09/17/2008 :  12:22:08  Show Profile  Reply with Quote
Поддържам предложението на ИРИОН относно премахването на ограниченията наложени от Изпълнителния съвет на НФНИ към МОН, за нехабилитираните учени със степен „доктор” при подаване предложения за научни проекти като ръководители, защото:
- всички изложени аргументи в подкрепа на Предложението са верни, справеливи и целесъобразни
- наложените ограничения са дискриминиминационни и противоречат на европейските норми и практика.
- Премахването на цитираните ограничения дава възможност и на нехабилитираните (не по тяхна вина) учени да продължат да творят, което е предпоставка и за евентуалното им хабилитиране с постигнатите от тази им дейност научни резултати.
Проф. д-р инж. Б Йовчев

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 09/26/2008 :  13:52:41  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
В качеството си на "нехабилитаран учен със степен "доктор"", изразявам благодарност за подкрепата от страна на един професор. Странното е, че наскоро ми се наложи да се оправдавам пред един от моите началници защо нямам проекти към МОН - става въпрос за личен разговор, затова няма да го описвам, но не мога да не споделя, че остава една голяма горчилка, когато те обвиняват че не си направил нещо, което просто ти теоретично няма как да направиш.
Go to Top of Page

emilie

France
9 Posts

Posted - 09/29/2008 :  11:14:24  Show Profile  Reply with Quote
Da se nalagat ograni4enia za rabotata na u4enite, bilo to habilitirani, bilo to nehabilitirani (v konkretnia slu4aj - ograni4enia, svarzani s podavaneto na predlojenia ot strana na nehabilitiranite u4eni za nau4ni proekti kato rakovoditeli)protivore4i ne samo na evropejskite normi i standarti, no i na interesite na Balgarskata darjava.
Nali4ieto na niakakva stepen ili zvanie ne e kriterij za nau4ni sposobnosti(osobeno kato se ima v predvid kak na praktika se razdavat tezi stepeni i zvania v Balgaria). Osven tova na vsi4ki, zapoznati pone malko s istoria na svetovnata nauka, im e izvestno kolko mnogo zna4imi nau4ni otkritia sa bili napraveni ot mladi u4eni, nepolu4ili vse oshte priznanie ot saotvetnata nau4na obshnost.
Eto zashto podkrepiam predlojenieto na IRION za premahvane na viziranite ograni4enia i se prisaedinavam kam podpiskata za tiahnoto otpadane.

S uvajenie,
Emilie
Go to Top of Page

Anton_Stoev

19 Posts

Posted - 10/01/2008 :  09:51:13  Show Profile  Reply with Quote
Н. с., д-р Антоний Стоев

След „титаничното” си постижение по възстановяването на матурите за завършващите гимназия министър Вълчев явно няма сили, за да се захване поне малко с авгиевите обори в поверената му сфера. Гилотината за нехабилитираните специалисти, придобили образователната и научна степен доктор, остава. Следващата година e предизборна и изборна, ще дойде ново правителство, а бунището ВАК остава, май ще пребъдва добре отлежало и все по-самодоволно. Трябва настойчиво да бъде информиран комисаря Дърновчек или дори по-високо лице в европейската администрация ! За злоупотребите в енегроснабдяването може да има санкции, за злоупотребите по САПАРД – също, ама за МОН-човците – йок !?
Go to Top of Page

Petar_Doshkov

Bulgaria
8 Posts

Posted - 10/12/2008 :  12:12:13  Show Profile  Visit Petar_Doshkov's Homepage  Reply with Quote
Трябва да се разреши на докторите да подават научни проекти на конкурсите на Фонд "Научни изследвания" към МОН без ограничения във възрастта и в броя години след защита на доктората понеже способността за научни открития не зависи нито от възрастта, нито от научната титла и звание. Историята показва, че открития са правени, както от много млади хорa, така и от възрастни хора. Фонд "Научни изследвания" към МОН е създаден в публичен интрес, т.е. целта е ползата за обществото, а не ограничения, които да облагодетелстват само групата учени, на които е разрешено да се хабилитират. Достъпът до ресурс за научни изследвания не трябва да се ограничава административно защото дарбата е Божия работа. Само и единствено качествата ще покажат, кой е годен за наука и кой не е. Още повече, че научните обобщения изискват и някои натрупвания, опит, което обезсмисля граница в годините за подаване на проекти от доктори.
Поради всичките тези причини, аз подкрепям петицията до МОН на учените на ИРИОН.
Петър Стоянов Дошков
с. Калояново
Р. България
petdoshkov@abv.bg

Edited by - Petar_Doshkov on 10/12/2008 12:14:16
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05