http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Богдан Богданов, Ректор на НБУ - АГЕНТ НА ДС
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 01/12/2011 :  15:45:38  Show Profile  Reply with Quote
И проф. Богдан Богданов не се извини, че е доносничил на политическата полиция на комунистическата държава
http://www.glasove.com/article-11496.php

Проф. Богданов за миналото си в ДС: За безредния ред, компромиса и мълчанието
Гласове, 12.01.2011
http://www.glasove.com/article-11497.php
...
Другото име на тайната е лъжа. Доносникът на Държавна сигурност живее в лъжа. Той лъже близки, приятели, колеги, студенти, обществото. Представя се за едно, а върши друго. Такъв човек може да бъде професионалист ако е разузнавач по професия, но не мъже да бъде учен, преподавател, или ректор на висше учебно заведение.

В науката и в преподаването човек трябва да бъде честен докрай и да няма друг Бог освен Истината. Ум, който живее в лъжа, не е способен да достига истината.

Доносникът на Държавна сигурност може да има блестяща кариера, но не е способен да напише две страници текст, които някой да проумее. Може да прави преводи, но написаното от негово собствено име ще е чиста проба словоблудство, нещо като компютърна поезия - схоластика пълна със сложни изрази, но лишена от смисъл.

Богданов си мисли, че е станал ректор защото е добър учен. Живеейки в лъжа той лъже дори себе си. Станал е ректор, а след това и посланик - защото е служил на ДС. Има хиляди други поне толкова талантливи преподаватели от СУ, които живеят скромно и дори бедно живота си, но не сключиха сделка със сатаната от ДС.

И горният многословен, високопарен, но безсмислен текст показва, че Богданов е затънал така дълбоко в лъжата, че не е в състояние да проумее дори минимално степента на своето морално падение.

ЗА БЕЗРЕДНИЯ РЕД, КОМПРОМИСА И МЪЛЧАНИЕТО
Богдан Богданов

http://www.bogdanbogdanov.net/forum_bg.php

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 01/12/2011 :  18:21:36  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Написах долното съобщение в "Гласове", нека да го кажа и тук.

Авторът на материала [в "Гласове"] използва прекалена куртоазия. Налице са едни дрънканици на едно ченге на ДС. Които навеждат на мисълта, че не е лошо да се провери и какъв точно професор е тоя, какво е направил за науката и т.н. Защото какво направи в НБУ тоя индивид е всеизвестно. В тоя така наречен университет работят ПОЧТИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО САМО НЕКАДЪРНИЦИ-КОМУНИСТИ И ЧЕНГЕСАРИ! Това е всеизвестна истина.
БЪЛГАРСКА РАБОТА!
Нещата трябва да се наричат със собствените им имена.
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 01/13/2011 :  07:58:37  Show Profile  Reply with Quote
Богдан Богданов прави самопризнание в материала си, че се е продал на ДС за да се ХАБИЛИТИРА, да пътува и да се лекувава в чужбина!

Най-малкото, което може да се каже е, че такъв няма право да морализаторства. Да се скрие (като не забравя да прибере протежето си Сергей Игнатов) и да не се показва повече пред обществото. Да опита да осмисли насаме ценностите и живота си. Крайно време му е на тази възраст.
Go to Top of Page

Vassil_Guliashki

Bulgaria
54 Posts

Posted - 01/14/2011 :  08:22:49  Show Profile  Reply with Quote
„Но то може и трябва да се изкаже просто – допуснах да вляза в тогавашния безреден ред. Така заплатих трите неща, които би трябвало да ми се полагат – да пътувам в чужбина, да се подложа на операция от сърце на Запад и да се хабилитирам.” – цитат от изявлението на проф. Богданов пред „Гласове”: Проф. Богданов за миналото си в ДС: За безредния ред, компромиса и мълчанието
12.01.2011г.
http://www.glasove.com/article-11497.php

Уважаеми форумци,

Ще коментирам горното мъгляво изявление на проф. Богданов, от което все пак става ясно защо е приел да бъде агент на ДС, както и че не се срамува и не се разкайва от това.

В книгата си „ЛПГ - Лубянската престъпна групировка” подполковник Александр Вальтерович Литвиненко, бивш служител на КГБ и на нейната правоприемна служба ФСБ определя тези служби с израза „Една тъпа машина за убиване”.

Аз бих определил нашата стара Държавна Сигурност (ДС) до преди 10.11.1989г. като ТЪПА МАШИНА ЗА КРАЖБА И УБИВАНЕ.
Тази служба служеше за преразпределяне на собственост (кражба). Oтнемайки собственост от хора, които са я придобили с труд и по закон като наследство, тя служеше на комунистическата власт, извършила национализацията на частната собственост в България и геноцида над българския народ, който се изразява в политическите репресии, концлагерите, политическите присъди или накратко – в убийството на много българи.
За какви цели беше създадена ДС? Основната цел, според мен, е създаването на дълбоко разделение в българския народ и въвеждане на робска зависимост на една част от българите спрямо друга част – чрез страх, кражба и убийство.
При това имаше чувствителни българи, виждащи блокирането на развитието на българския народ чрез безперспективността на стария режим и иразяващи ясно своята гражданска позиция срещу него, които биваха убивани от ДС дори в чужбина. Един ярък пример за това е писателят Георги Марков.

Още в първия си коментар за Богдан Богданов от 14.11.2010г. по темата „Закон за развитието на академичния състав в РБ” отбелязах, че той съзнателно се стреми към налагането на робската система в България – по повод българската наука.
Както се вижда от цитата в началото Богдан Богданов също така съзнателно е приел да служи на ТЪПАТА МАШИНА ЗА КРАЖБА И УБИВАНЕ, наречена ДС, с цел да извлече определени облаги.
Така той съзнателно е приел да служи на машина, нарушаваща 6-ата и 8-ата Божа заповед, а именно: „Не убивай!” и „Не кради!”.

Обществата, които приемат Божествените ценности изповядват морал, при който по-способните се издигат на по-високи постове, служат за по-добра организация и по-висока производителност на обществото, в следствие на което жизненият им стандарт непрекъснато се подобрява и без разделение на нацията всички хора живеят сравнително богато.
Обществата, които не приемат Божествените ценности и, в които господства вярата, че за да живееш на по-висок стандарт трябва да служиш на организации като ДС и да влезеш в мрежа от индивиди, която по същество е САТАНИНСКА – тези общества мачкат способните хора с цел налагане на робска зависимост, разделят съответния народ и водят до явен упадък, преди всичко морален, но също така и икономически.
Ако приемем, че България като природни дадености е едно райско място, редно е да се запитаме защо живеем най-мизерно и най-бедно в Европа?

Индивиди като Богдан Богданов нямат душевна сила да излязат по своя воля от сатанинската мрежа. В световен план единици са хората като Литвиненко. Нашето общество трябва да помогне на агентите на ДС, разграждайки час по-скоро сатанинската мрежа и преодолявайки разделението на нашата нация / народ – защото целта на краткия ни земен път НЕ Е колкото се може по-голямо грабене и по-голямо убиване, а СПАСЕНИЕТО НА ЧОВЕШКАТА ДУША.

Който иска – да чуе, който иска – да види, а който може и иска – да разбере!


Vassil

Edited by - Vassil_Guliashki on 01/15/2011 11:28:05
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 01/14/2011 :  09:14:45  Show Profile  Reply with Quote
В сайта на медиапул http://www.mediapool.bg/show/?storyid=174752
най-после тръгна дискусия за
ченгето-демократ-фашист-професор-ректор-настоятел-учредител-посланик-носител на "Стара и нова планина"-Раздавател на "Награди за доблест"-... Богдан Богданов,
която е много интересна и ясно показва, че дълбоко в себе си, нашето общество все пак е запазило ценностната си система. Коментарите са еднозначни и не са в полза на ченгето-демократ-фашист-професор-ректор-настоятел-учредител-посланик-носител на "Стара и нова планина"-Раздавател на "Награди за доблест"-..., струва си да се прочетат всичките. Ще цитирам само едно, което е много показателно:

http://www.mediapool.bg/forum/popmsg.php?msgid=1464062
Относно: достойнство
Автор: ЛОРД ВЕЙДЪР
Получено на: 14 Януари 2011 09:28
хора без капка достойнство, професори или академици, няма освобождаване от тях, те са и управляващи и опозиция и се характеризират с факта, че никога не се оттеглят по собствено желение!

Този проблем беше поставен от мен на Българо-немската конференция "България и лисабонската стратегия", юни 2008 г., а именно, че нормалните хора в България са поставени в менгемето на 2 групи - едната на откровените комунисти, другата на ченгетата, правещи се на демократи, като втората категория е по-опасна защото компрометира демокрацията, Европа и т.н. От втората категория са Богдан Богданов - Николов, Албена Вуцова - Юлия и други тям подобни. Освобождаването от втората група е много важно, за да има автентичен дебат в България, по който и да е въпрос, в частност за образование и наука. Тези ляво-десни пенкелири задръстиха пространството и блокираха страната през последните 20 години, а всички ние патим от тях.

А що се отнася до качествата на така нареченото есе на професора, ще цитирам един журналист, който тия дни охарактеризира убедителността на Бойко Борисов пред медиите в сагата със СРС-тата - "Бойко Борисов е брилянтен и е много убедителен за публиката, стига тя да е претърпяла лоботомия". Също толкова убедителен е и проф. Богдан Богданов.

Edited by - moderator on 01/14/2011 15:33:52
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 03/11/2011 :  13:49:47  Show Profile  Reply with Quote
От форума ма медиапул:
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=176916&srcpos=12&p=1#msgs

Удар за некадърния Игнатов
Автор: Ирина
Получено на: 10 Март 2011 03:49
Можело да се решават проблемите, но ако държат Игнатов по-настрана и не му дават да се меси в работата - това е заключението от цялата сага за БАН!!!!!! Чудя се защо това протеже на доносника от 6-ти отдел на ДС Богдан Богданов изобщо седи в министерството, като до сега е показал само как много успешно може да пречи, да говори глупости, да не прави нищо или да прави бели.

Edited by - moderator on 03/11/2011 13:50:35
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 03/24/2011 :  21:48:27  Show Profile  Reply with Quote
Агент на ДС ще се разпорежда пряко с активите на НБУ
https://www.balkanleaks.eu/nbu.html
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 03/25/2011 :  09:05:15  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by moderator

Агент на ДС ще се разпорежда пряко с активите на НБУ
https://www.balkanleaks.eu/nbu.html



Ами че то агент на ДС - а именно агент "Гоце", представлява цялата държава! И ние сега тук да се оплакваме заради някакви си активи на някакъв си частен университет ли?

Отделен е въпросът, че агент "Гоце" си позволява да държи в кабинета си на "Позитано" 20 портрет на масовия българоубиец, известен като Гошо Тарабата - носещ пряка отговорност за избиването без съд и присъда на около петдесет хиляди души след 09.09.1944.

Снимката с огромния портрет на Гошо Тарабата и под него агент "Гоце" може да се види на първа страница на вестник "24 часа" в деня след първите избори, на които българската популация отреди агент "Гоце" да представлява държавата. Така наречената държава България.

В Германия за подобно деяние - поставяне на публично място на портрет на Шикългрубер, се отива ПРАВО В ЗАТВОРА! Но Германия е държава. Докато това нещо тук е една кочина! Абсолютна! Посткомунистическа!


Красимир Кабакчиев, дфн
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 05/19/2011 :  09:06:48  Show Profile  Reply with Quote
В новия брой на в."Шоу":

"Изритаха Богдан Богданов от НБУ!"
На негово място е назначен Антоний Славински.

Една новина, пропусната кой знае защо от родните медии, обикаля тези дни "научните среди" на България - за шутирането на проф. Богдан Богданов от шеф на борда на настоятелството на НБУ.
...

Edited by - moderator on 05/19/2011 09:07:08
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05