http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 ИРИОН подкрепя Калин МАНОЛОВ за шеф на БНР

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert Email Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is ON
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
moderator Posted - 04/06/2007 : 13:11:12
ИРИОН е НОМЕР 1 в листата за гражданска подкрепа на кандидатурата
на журналиста Калин Манолов за Генерален директор на БНР.
Решение на УС на ИРИОН от 31.03.2007 г.
ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!


Повече по въпроса ще намерите на заглавната страница на сайта ни.

Журналистът КАЛИН МАНОЛОВ - кандидат за генерален директор на БНР

С ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПАРТНЬОРСТВО
към българските неправителствени организации

Уважаеми колеги,

На 11 май 2007 г. Съветът за електронни медии ще избере нов генерален директор на Българското национално радио. Кандидатирам се за този пост, защото вярвам, че ще мога успешно да ръководя Българското национално радио през следващите три години на базата на 20-годишния ми професионален опит в областта на журналистиката.

Имам идея, за осъществяването, на която ви предлагам да работим заедно.

Непосредствено след встъпването ми в длъжност БНР ще стартира нова програмна линия под името „Променяща се България”. Темите в „Променяща се България”, ще третират актуални аспекти на европейското членство на България, на икономиката, политиката, образованието, здравеопазването, върховенството на закона, гражданското общество, „преработването” на миналото, религиозната търпимост, етническата толерантност, и т.н.

Ще поканя изявени ваши експерти за членове на експертните съвети, които ще бъдат създадени към редакциите на БНР. Председателите на тези експертни съвети ще са членове и на Обществения съвет на БНР.

Всички заедно ще сме част от Гражданската инициатива за промяна, която ще бъде постоянно действащ заседателен орган.

С Обществения съвет и с Гражданската инициатива за промяна, националното радио ще изиграе ролята на интелектуален център за изработване на модерната европейска визия на България.

Концепцията ми е с отворен код - очаквам вашите идеи, мнения, и предложения, за да я „допиша”.

Българското общество се нуждае от пространство за нормално общуване.Най-подхоящото пространство за тази цел е националния радиоефир.

Подкрепете моята кандидатура, за да работим заедно за България на гражданите:

http://kalin-manolov.blog.co.uk/
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
moderator Posted - 10/02/2009 : 12:13:16
Какво става със свободата на словото в България? Без свобода на словото може ли да има друга свобода, конкурентност, гражданска позиция, гражданско общество? Почти не остана кой да задава тези въпроси публично... А това е признак за нещо друго, а безхаберието не помага на никой. Събудете се и мислете! Ето само два примера, които илюстрират остротата на проблема:

Наскоро журналистът в немилост Калин Манолов ни информира по повод на една своя нова статия:
http://kalin-manolov.blog.co.uk/

КЪДЕ Е ДЖОН ГОЛТ? by manolov @ Wednesday, 30. Sep, 2009 – 08:37:18
Този текст трябваше да излезе днес във в. "Седем". Първо им се стори твърде дълъг, после твърде политически. Публикувам го на блога си - тиражите ни са сравними...



В тази връзка е интересен и коментарът на Иво Инджев:

Репортери без надница

Дата: 26-09-2009 17:09
Иво Инджев
www.ivo.bg

Носи се слух, че в България има свобода на словото. Този път няма да го разпространявам, че да не ме погнат и от последното ми журналистическо убежище- като нищо някой мастит бизнесмен ще си купи интернет и край с моето неетично поведение.

Обаче има и други слухове. Не мога да устоя на изкушението да не ги разпространя. Стават все по-упорити.

Говори се, че свободните журналисти ставали все повече. Прогрес! В смисъл, че освобождават журналисти на тумби и те отиват на т.н. борса на труда. Което означава – никъде. Защото борса на труда за журналисти у нас няма.

Има търг за роби с журналистически опит- предимно горчив. Особеното му е, че роботърговците не наддават за най-мускулестите, а търсят по-хилавички, готови на всичко и на всякаква цена. Преглеждат ум устата, за да се уверят, че могат да си я държат затворена. Гледат не за здрави зъби, а точно обратното – дали нямат. Ако нямат, стават. Колкото по-малко, толкова по добре.

Ако тези слухове са верни, призовавам робите да се замислят. То бива, бива свобода, ама чак пък толкова- не ви ли писна? Къде ли е границата на репортерите („Репортери без граница” казват, че у нас тя е смъкната под санитарния минимум за една демокрация).

У нас на „репортерите” просто им взимат надницата и те стават репортери без надница. И което е най-удивителното, това не тревожи никого, освен тях и техните близки.

Май слуховете за свободата на словото ще се окажат лъжливи. Добре, че не ги разпространих!
moderator Posted - 06/04/2007 : 10:29:59
Страшни неща стават!!!

Въоръжени нападатели отвлякоха директора на Македонска радио и телевизия
4 Юни 2007 | 10:42
www.express.bg

Неизвестни въоръжени лица отвлякоха заместник изпълнителния директор на Македонската радио и телевизия, като са поискали той да подпише оставката си, съобщи македонското МВР.
Заместник-изпълнителният директор на Македонската радио и телевизия Назив Буши пътувал със служебната кола към Охрид, когато на пункта за плащане на пътна такса “Тетово” е бил пресрещнат от въоръжена група лица, които го отвлекли в Кондово. Петимата въоръжени са били в Мерцедес без регистрационни номера. Там той пет часа е бил психически малтретиран да подпише оставката си, но след като отказал да направи това, бил освободен. Освен Буши заедно с него е бил отвлечен и шофьорът на автомобила, с който е пътувал той, както и двамата журналисти, пътували с него. Буши е бивш взводен командир от македонската армия, като по време на конфликта от 2001 г. премина в редиците на АНО. През 2004 г. беше избран за заместник-директор на Македонската радио и телевизия от квотата на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ). Преди три дни той беше преизбран на този пост, предаде БГНЕС.

moderator Posted - 05/11/2007 : 12:12:00
Някъде пишеше, че лицето се казва ВалериЙ, а не Валери, както го прекръстват за благозвучие ли, за що ли? ИРИОН изчаква официалните становища за да коментира отношението на СЕМ към подкрепения от нас кандидат Калин Манолов. ГМ

Валери Тодоров е избран за директор на БНР
11 Май 2007
www.mediapool.bg

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Валери Тодоров за генерален директор на БНР. Бившият кореспондент на БНР и БНТ в Москва бе предпочетен пред останалите седем кандидати, трима от които бяха подкрепени от редколегията на програма “Хоризонт”.

Валери Тодоров е избран с пет гласа "за" от общо гласувалите 9 членове на СЕМ.

Тодоров работи в БНР повече от 20 години, известен е като специалист по Русия и ОНД. Завеждал е кореспондентския пункт на националното радио в Москва. През 1998 г. за кратко е директор на “Хоризонт”, но е уволнен от тогавашния нов шеф на радиото Александър Велев, който беше кандидат за същия пост и в настоящия конкурс. След това Тодоров заминава отново за Москва, но този път като кореспондент на държавната телевизия. Там регистрира и фондация “Медиа-партнер” и издава в. “Български вести”.

Миналата година БНТ изпрати нов кореспондент в Москва след проведен конкурс и Тодоров се завърна в България и бе назначен за ръководител на “Радиоразпръскване” и и.д. директор на РРС – Благоевград.

Ето www.vsekiden.com ползва правилния правопис и потвърждава горната ми забележка!

БНР с нов директор
Валерий Тодоров спечели с мнозинство

11-05-2007

Валерий Тодоров, един от осемте кандидати за генерален директор на Българското национално радио, бе избран от Съвета за електронни медии да оглави медията (СЕМ). За него гласуваха петима от членовете на СЕМ от общо осем, участвали в днешното заседание (Мая Вапцарова, също член на съвета, е в болница и не присъства на заседанието). По един глас получиха Чавдар Стефанов, Петър Галев и Александър Велев. Гласуването е било тайно, с интегрална бюлетина, в която по азбучен ред на малките имена, са били подредени осемте кандидати. “Чувствам се като генерал на една достойна армия от професионалисти”, посочи председателят на СЕМ Мария Стефанова след избора на Тодоров.

Събеседванията с кандидатите за поста генерален директор на БНР се проведоха на 8 и 9 май.
При представянето на концепцията си на 8 май Тодоров заяви: Българското национално радио е решаващ фактор из останалите медии в страната. В своята концепция Тодоров наблегна върху популяризиране на златния фонд на БНР, създаването на трета радио мрежа, ориентирана към различните региони, засилване на мултимедийността на Националното радио, както и повишаване на УКВ – обхвата. В стратегията на Тодоров едно от централните места заема създаването на регионални радиостанции във Видин и Плевен, а на по-късен етап в Бургас и Кърджали. Според Тодоров трябва да се стимулират обученията и преквалификацията на кадрите като основен приоритет в работата на БНР. Той обясни, че за по-добра дейност на програма “Хоризонт” са необходими кореспонденти от страната и чужбина, както и увеличаване на дела на отразяваните международни събития. Тодоров изтъкна необходимостта от смяна на формата на предаването “Неделя 150” с цел търсене на нови изразни средства.

Според кандидата програма “Христо Ботев” “трябва да “слезе” от ефира и да “влезе” в малкия град”. “Христо Ботев”, според кандидата, трябва да бъде преобразувано в семейно радио, което да говори повече за традициите, отношението в семейството, възпитанието на децата, отношенията мъж-жена и други. Освен това регионалните програми трябва да преминат на 24-часово излъчване и новините от регионалните центрове да бъдат интегрирани в цялостната информационна схема на БНР. В стратегията на кандидата заляга и нова рекламна стратегия, предвиждаща създаването на рекламно – издателска къща към БНР. Цифровизацията заема също основна част от предложенията на Валерий Тодоров.

Валерий Тодоров работи в БНР повече от 20 години. Бил е международен редактор, специалист по Русия и ОНД. Търсен коментатор в електронни и печатни медии. В началото на 90-те е завеждащ кореспондентския пункт на БНР в Москва. През 1998 г. за кратко е директор на Хоризонт.
moderator Posted - 05/10/2007 : 20:43:25
Преди избора на нов директор
БНР в стачна готовност, от ефира се лее “Let it be”

Диян Нейков
10 Май 2007
www.mediapool.bg

Ден преди Съветът за електронни медии (СЕМ) да избере нов генерален директор на Българското национално радио (БНР), журналистите от програма “Хоризонт” дадоха символичен знак, че са в стачна готовност. Причина за това са упоритите твърдения, че наследникът на сегашния шеф Поля Станчева е предрешен и ще бъде удобен на властта и статуквото човек.

В четвъртък в най-слушаното време на три пъти от ефира на държавната медия звуча песента “Let it be” - символ на протестите от 2001 г., когато регулаторът посочи Иван Бориславов за ръководител на БНР. Слушателите, а и вероятно членовете на регулатора, чуха хита на легендарните The Beatles в сутрешния блок на “Хоризонт”, след обедните новини и преди началото на вечерната новинарска емисия. Същата песен бе традиционен символ на протестите в БНТ в началото на 1990-те, а също така и по време на януарските събития, довели до свалянето на кабинета “Виденов”.

Във вторник, когато започна СЕМ започна изслушването на осемте кандидати, упорито се твърдеше, че главните претенденти за поста са Валери Тодоров и Чавдар Стефанов. Докато Стефанов, настоящият кореспондент на радиото в Москва, има подкрепата на редколегията, то за бившия пратеник на БНР и БНТ в руската столица Тодоров се смята, че бил олицетворение на статукво. Кандидатурата му е подкрепяна и от отиващата си Поля Станчева, и от синдиката в радиото, който е считан за казионен.

Твърди се, че членове на СЕМ чрез телефонни разговори с някои от журналистите опитвали да проучат има ли нагласи за протести от страна на колегите им, ако Тодоров бъде избран за генерален директор. Част от журналистите, които се опитват да отстояват независимостта на медията, въпреки пряката й зависимост от властта чрез бюджетната субсидия и назначаването на директор от СЕМ, са притеснени за бъдещето на БНР.

Протестната готовност в БНР явно не е останала незабелязана, след като в четвъртък, след третото пускане на “Let it be”, Поля Станчева е извикала Петър Галев, директор на “Хоризонт” и Красимир Луканов, главен редактор на “Публицистични и актуални предавания”, и им казала, че ефирът на БНР не бива да се ползва за “лични” цели.

Галев и Луканов са сред кандидатите за директорския пост, подкрепени от редколегията на “Хоризонт”.

Станчева е издала заповед, в която предупреждава директорите на осемте програми на БНР да вземат всички необходими мерки ефирът на радиото “да не се използва за оказване на натиск върху общественото мнение и СЕМ при избора на генерален директор на БНР”.

Освен това Станчева е поискала списъка с имената на водещите на новини и предавания, както и темите и събеседниците в петъчния ден. Досега подобно нещо не се е случвало, твърдят журналисти от БНР.

Ходът на радиожурналистите с “Let it be” има големи шансове да успее, тъй като десет дни преди изборите правителството едва ли ще поеме риска да си отвори още един фронт, като допусне евентуални протести и в държавното радио.

Развръзката обаче не е ясна, след като в четвъртък стана известно, че СЕМ е решил да отложи гласуването за по-късен час. Според предварителната информация изборът за шеф на БНР трябваше да започне в 10 сутринта. Съмненията са, че така СЕМ се опитва да предотврати евентуални “ексцесии” като четене на протестни декларации в ефира на БНР в по-ранните часове на деня, ако журналистите в “Хоризонт” не се съгласят с новоизбрания директор.

moderator Posted - 05/07/2007 : 16:00:15
Всички кандидати за шеф на БНР са с чисто минало
7 Май 2007 | 16:42
www.express.bg

И деветимата кандидати за генерален директор на БНР не са имали нищо общо с бившата Държавна сигурност. Това стана ясно от съобщение на комисията по досиетата, качено днес в сайта й. Кандидати да оглавят държавната медия са Александър Велев, Антон Митов, Валерий Тодоров, Иван Виденов, Калин Манолов, Красимир Луканов, Петър Галев, Стефан Радованов и Чавдар Стефанов.
Комисията по досиетата е направила проверката по искане на Съвета за електронни медии (СЕМ), който организира конкурс за генерален директор на БНР. Очаква се в петък, на 11 май, СЕМ да обяви кой ще наследи Поля Станчева в кабинета на „Драган Цанков”.

moderator Posted - 05/07/2007 : 14:41:36
Калин Манолов обжалва отстраняването си от конкурса за директор на радиото
7 Май 2007
www.mediapool.bg

Кандидатът за генерален директор на Българското национално радио (БНР) Калин Манолов обжалва решението на Съвета за електронни медии (СЕМ), с което той не е допуснат до участие в конкурса, стана ясно в понеделник. В тридневен срок жалбата трябва да бъде изпратена от СЕМ до Върховния административен съд (ВАС).

В жалбата Манолов иска от съда да разпореди на СЕМ да спре конкурсната процедура за генерален директор на националното радио до произнасянето на съда по жалбата му.

От медийния регулаторен орган са коментирали пред БТА, че жалбата няма да се отрази на започващите във вторник събеседвания с допуснатите кандидати - Антон Митов, Иван Виденов, Стефан Радославов и Валерий Тодоров, и на 9 май - Красимир Луканов, Чавдар Стефанов, Петър Галев и Александър Велев.

В мотивите за недопускането на Манолов до конкурса СЕМ изтъква липсата на необходимия по закон най-малко петгодишен трудов стаж в радио и удостоверение за актуално състояние, издадено от Софийския градски съд. Според удостоверението Манолов имал участие във фирма за рекламна дейност, което противоречи на статута на директор на радиото.В жалбата си до ВАС Манолов заявява, че има над 18 години трудов стаж в авторитетни радиостанции, а дружествената фирма "Мултимедия", в която е бил съдружник, е ликвидирана с решение на фирменото отделение на Софийския градски съд от 3 април 1993 г.

vas55 Posted - 05/05/2007 : 23:32:13

Това е целенасочена дискриминация от страна на СЕМ.


-----
Двама от кандидатите за поста не са допуснати до участие в конкурса. [b]Калин Манолов не отговаря на зададените критерии. Кандидатът не притежава необходимия петгодишен трудов стаж в радио.[/
Andrey_Kurtenkov Posted - 05/05/2007 : 13:08:41
quote:
...Двама от кандидатите за поста не са допуснати до участие в конкурса. Калин Манолов не отговаря на зададените критерии. Кандидатът не притежава необходимия петгодишен трудов стаж в радио...
Абе, хора, какво става тука... "Свободна Европа" и "Нова Европа" вестници ли бяха? Или списания...
moderator Posted - 05/04/2007 : 18:08:08


8 кандидати допуснати до конкурса за шеф на БНР
4 Май 2007 | 17:58
www.news.bg

Осем кандидати за поста генерален директор на БНР са допуснати до конкурса, съобщиха от СЕМ. Допуснати до конкурса са Антон Митов, Иван Стефанов, Стефан Радованов, Валери Тодоров, Красимир Луканов, Чавдар Стефанов, Петър Галев и Александър Велев.

Двама от кандидатите за поста не са допуснати до участие в конкурса. Калин Манолов не отговаря на зададените критерии. Кандидатът не притежава необходимия петгодишен трудов стаж в радио. Вторият недопуснат до явяване на конкурса Георги Божков е подал документи за участие след изтичане на определения от СЕМ срок. Регулаторът е оставил без разглеждане документите на Еди Емирян, поради постъпила от кандидата молба за отказ от участие в конкурса.

Събеседванията с кандидатите ще се проведат на 8 и 9 май в заседателната зала на СЕМ. Оттам съобщиха, че всеки кандидат ще има на разположение 90 минути, за представяне на концепция и за отговор на въпроси, задавани от членовете на СЕМ.
moderator Posted - 05/03/2007 : 15:14:49
Комисията по досиетата приключва във вторник с кандидат-шефовете на БНР
3 Май 2007 | 15:23
www.express.bg

Проверката за принадлежност към бившата Държавна сигурност на кандидатите за генерален директор на БНР е започнала и във вторник Комисията по досиетата ще излезе със становище. Това заяви пред Агенция “Фокус” Евтим Костадинов, председател на комисията. След приключване на проверката на кандидат-шефовете на Националното радио комисията ще започне проверка на народните представители, обясни Костадинов. По неговите думи вчера са пуснати писмата за изготвяне на списъците за проверка на народните представители, на Министерски съвет, на съдебната система. В 14-дневен срок съответните ведомства трябва да ни върнат списъците, след което започва да тече нов 14-дневен срок, в който трябва да ни изпратят материалите, по които ще работим, допълни Костадинов. Той поясни още, че в рамките на месец и половина и тази проверка ще бъде извършена.

moderator Posted - 04/30/2007 : 07:06:06
Защо убиват журналистите!?
Зденка Тодорова, Pro-Anti 29.04.2007
Сърбия

Дни след като приятелите и колегите на журналиста Славко Чурувия отбелязаха осемгодишнината от неговото убийство, в дома на друг един белградски журналист посред нощ експлодира бомба. Журналистът и съпругата му оцеляха, защото другата бомба не се бе задействала. Или както написа вестник “Данас” от 16 април, “в нападението на Деян Анастасиевич и неговото семейство беше разпознат кървавият почерк на сръбските оловни години”. Зад покушението на журналиста от списание “Време” Деян Анастасиевич, който е един от малкото сръбски журналисти, разследващ ролята на тайната полиция по време на войните в бивша Югославия и сръбските военни престъпления и който беше свидетел на Хагската прокуратура по делото срещу Слободан Милошевич, стои политиката на онези сили от 90-те години на миналия век, които превърнаха Сърбия в държава, в която всеки другомислещ, не само журналист, но и редови гражданин, трябва да се страхува за своя живот.

Реакциите
на журналистическите сдружения, гражданския сектор и част от политическите партии, от които най-категорична беше Либерално-демократичната партия на Чедомир Йованович, бяха единни в осъждането на атентата срещу Деян Анастасиевич. Защото през последните 17 години нито едно политическо убийство в Сърбия не беше разкрито, в това число и убийствата на журналисти. Покушението срещу Анастасиевич даде повод за питане - какво стана с убийството отпреди 13 години на журналистката от списание “Дуга” Дада Вуясинович? Или с убийството отпреди осем години на собственика на “Дневен телеграф” Славко Чурувия? Или с убития преди шест години журналист от Светозарево Милан Пантич? Въпросите не спират дотук. Преди два месеца през прозореца на стаята на някогашната лидерка на Гражданския съюз, а днес депутатка от Либерално-демократична партия, Весна Пешич, беше хвърлена тухла като предупреждение. Преди две седмици от сръбски неонацистки сайт “Стормфорт” от Америка по адрес на председателя на Независимото сдружение на журналистите от Войводина Динко Грухонич бяха отправени закани от типа “ Този скот трябва да бъде убит” и “Динко, знаем къде живееш”.

Според данните на Независимото сдружение на журналистите в Сърбия (НУНС) през 2006 г. в Сърбия е имало 50 нападения на журналисти, през 2007 е имало по 5-6 обаждания на месец за насилие или натиск върху тях. Колко пъти само министърът за капитални инвестиции на Сърбия Велимир Илич в ефир отправяше псувни към журналистите, а към един журналист от Нови Сад даже упражни и насилие “на живо”. По времето на Милошевич поне имаше граница между онези медии и журналисти, които защитаваха режима и онези, които бяха срещу него. Днес нещата са объркани, защото са се смесили журналисти, олигарси и политически партии. Или както написа на първите си страници вестник “Блиц” от 15 април, “гражданите на Сърбия все още са заложници на тайните служби и политическите олигарси”. А съпругата на убития Славко Чурувия, историчката Бранка Пърпа, от страниците на същия вестник предупреди “Ние тук имаме жертви! Докато имаме мъртви хора в държавата, която е убиец, не можем да обещаваме действия само с декларации. Дали нашите мъртви не заслужават справедливост? Не излиза ли , че тайните служби са по-важни от нашите мъртви и нашия живот? Знаете, че не са. Затова ние като общество трябва да дочакаме да се санкционират предишните престъпления на режима.”

Повечето журналисти и публични личности с гражданска ориентация призоваха за отговор на въпроса - кои от тайните служби са участвали в политическите убийства в Сърбия? Защото не може “обикновен” извършител на убийство по време на извънредно положение, каквото имаше през 1999 г. по време на бомбардировките на НАТО, посред бял ден да убие Славко Чурувия, без да бъде открит от полицията. Вече осма година как не само че не са открити убийците, но и организаторите и поръчителите на това убийство.

Последното покушениекъм неудобния за някои кръгове в Сърбия журналист Деян Анастасиевич стана не посред бял ден, а нощем. Дни преди опитите да бъде убит той направи сериозни забележки в предаването “Кажипърст” по Радио Б92 за “проблематичната” присъда, както се изрази, срещу екзекуторите от полицейското формирование “Скорпиони”, участвали в заснетото на видеолента убийство на шестимата сребренички младежи, трима от които са били непълнолетни. “Присъдите на “Скорпионите” са проблематични, между другото, и заради ниските наказания. Не е логично за организирана престъпност да се дават по 40 години затвор, а за масови убийства по време на войната не повече от 20 години”, бяха думите на Анастасиевич. В деня след покушението на пресконференция, свикана от редакцията на списание “Време”, той каза: “ Това не е нападение само върху моята личност и моето семейство, но и върху онова, което представлявам, а това са журналистите и свободната журналистика. Подобни неща са се случвали много пъти досега, какъвто е примерът със Славко Чурувия. Затова е важно този път следствените органи в държавата да издирят извършителя.”

А какво казахапредставителите на държавата? Борис Тадич, посещавайки редакцията на списание “Време”, оприличи покушението на Деян Анастасиевич с “изстрел в публичното слово” и “нападение срещу държавата”. Премиерът в оставка осъди не покушението към журналиста, а “нападението на апартамента на журналиста Деян Анастасиевич”, обещавайки, че “правителството ще направи всичко възможно, за да бъде намерен и наказан извършителят”. След всичко няма как да не си зададем въпроса - защо държавата в лицето на своите официални представители досега нищо не направи да разкрие поне едно от многобройните политически убийства или поне едно от убийствата на журналист!? Заклинанията на Тадич и Кощуница в очите на повечето хора в Сърбия в момента изглеждат неубедителни, така както неубедителни изглеждат заклинанията в правовия ред и правовата държава, каквато отдавна не е Сърбия.
moderator Posted - 04/24/2007 : 17:44:42
СЕМ нямало да отлага конкурса за директор на БНР
24 Април 2007 | 11:00
www.express.bg

„Нямаме никакво намерение да променяме датите за избор на генерален директор на БНР, защото нашият конкурс е обявен преди доста време”, каза председателят на СЕМ Мария Стефанова цитирана от агенция Фокус. Изборът за шеф на БНР е насрочен за 11 май, но вчера източници на ЕКСПРЕС.БГ от медийния съвет съобщиха, че той се отлага за след вота за европейски депутати. Причината била да бъде избегнато каквото и да е напрежение преди гласуването за ЕП. Предстои да видим, дали натискът за промяната на датата на конкурса ще продължи.
„На 18 април беше последната дата за прием на документи до 12 часа. Получихме комплектите на 10 кандидати, в резултат на което техническа комисия се зае с проверката на тези документи. Както е описано в нашата процедура, след като проверим тези документи, даваме на кандидатите 7-дневен срок, в който те могат да поправят недостатъците е непълнотите в своите документи. След като изтече 7-дневния срок за поправка на документите, СЕМ ще съобщи кои кандидати са допуснати до участие в конкурса. След това на 8 и 9 май ще имаме събеседвания с кандидатите. На 11 май ще направим избор за генерален директор на БНР", допълни Стефанова.
Тя съобщи още, че списъкът с всички кандидати вече е изпратен в новосформираната Комисия по досиетата.

moderator Posted - 04/23/2007 : 12:05:08
СЕМ праща кандидатите за шеф на БНР на проверка за чисто минало
23 Април 2007 | 11:26
www.express.bg

В момента Съветът за електронни медии (СЕМ) обсъжда да изпрати в комисията по досиетата имената на претендентите за шефския стол в БНР. Това съобщи за ЕКСПРЕС.БГ членът на медийния съвет Мая Вапцарова. Комисията по досиетата трябва да провери кандидатите по конкурса за генерален директор на БНР за принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност, каза по-рано днес председателят й Евтим Костадинов, цитиран от агенция Фокус. Той уточни, че проверката на бъдещия генерален директор на националното радио може да се извърши и след назначаването на му на поста, в едномесечен срок.

Десет души се борят за поста шеф на държавното радио - Антон Митов – журналист в програма „Христо Ботев” на БНР, Чавдар Стефанов - кореспондент на БНР в Москва, Стефан Радованов - програмен директор на БНР, Иван Виденов – в момента работи в БНР, Валери Тодоров - директор на Радио Благоевград и бивш кореспондент на БНР и БНТ в Москва, Калин Манолов - бивш водещ в радио „Нова Европа”, Красимир Луканов - главен редактор на „Публицистични предавания” в БНР, Петър Галев - директор на програма „Хоризонт” на БНР, Александър Велев – кореспондент на БНР в Берлин, бивш генерален директор на държавната медия, Еди Емирян – дългогодишен журналист в БНР, бивш генерален директор на радио „Експрес”, в момента работи в пресцентъра на правителството. Очаква се СЕМ да избере новият шеф на държавната медиа на 11 май.

Евтим Костадинов съобщи още, че в сряда ще бъдат огласени имената на кандидатите за евродепутати, които са били обвързани с бившата ДС. Комисията е получила на 19 април отговорите от МВР, Министерството на отбраната, съда, прокуратурата, следствието, служба "Военна информация" и проверката вече тече. Проверяват се 144 кандидати, родени след 1973 г. По информация на ЕКСПРЕС.БГ ще бъде огласено и име от опозиционна партия, в съответната централа вече се подготвяло изтеглянето на лицето от листата.
Andrey_Kurtenkov Posted - 04/21/2007 : 11:33:11
Четох сега резюмето на концепцията на Калин Манолов - звучи добре, а и човекът е свестен и ще бъде чудесно ако успее да се пребори; само че не съм сигурен, доколко е логично да се иска от кандидатите да пишат концепции - концепцията трябва да е на собственика (сиреч, в случая - на държавата) и този собственик просто да търси най-подходящия човек за осъществяването на тази концепция - така ми се струва по-логично.
moderator Posted - 04/19/2007 : 15:13:51
Десетима се борят за поста генерален директор на БНР
www.actualno.com
19.04.2007г.

Срокът за подаване на кандидатурите изтече днес в 12.00 ч
Десетима са кандидатите за генерален директор на БНР, научи БТА от СЕМ.
Документи в медийния съвет са подали Антон Митов, Иван Виденов, Стефан Радованов - сегашен програмен директор, Валери Тодоров, Калин Манолов, Красимир Луканов, Чавдар Стефанов, Петър Галев, Александър Велев - бивш генерален директор на БНР, както и Еди Емирян.

Срокът за подаване на кандидатурите изтече днес в 12.00 ч.


http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05