http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 ТОЗИ ТОПИК Е ЗА ПОЗДРАВЛЕНИЯ

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert Email Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is ON
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
moderator Posted - 03/25/2006 : 11:15:23
Колеги, за да разведрим леко мрачната атмосфера, която се възцари в Нашия форум, реших да добавя и една тема за ПОЗДРАВЛЕНИЯ.
Много ми хареса заглавието на току що излезнал материал в www.dir.bg

Злато!Албена:Не мога да спра да се усмихвам!25 март 2006 / News.dir.bg
Албена Денкова и Максим Стависки станаха световни шампиони при танцовите двойки на първенството на планетата в Калгари и записаха най-големия успех в историята на българското фигурно пързаляне.
Денкова и Стависки бяха първи след задължителния танц, като запазиха първото си място след оригиналния, съобщи БНР. Във волната програма българската двойка остана трета с оценка от 99,74 точки, но преднината им се оказа достатъчна и с общ сбор от 199.14 точки Албена и Максим станаха световни шампиони! На второ място със сбор от 198.69 завършиха канадците Мари-Франс Дюброй и Патрис Лозон, трети са олимпийските вицешампиони от Торино Танит Белбин и Бенжамин Агосто (САЩ). Пред БНР Албена благодари на България за подкрепата след неуспеха на Олимпиадата и заяви, че не може да спре да се усмихва.
-------------------------------------------

Поздравления и от всички нас за Албена и Максим!

Пожелавам и на нашите активни форумци и читатели на нашия Форум, в най-скоро време да ни зарадват с радостни новини! Ще ги поздравим за техните постижения и/или постигнато признание (но само по нашите, истинските критерии, не измислените, липсващите, шуроляйските и т.н.).
Ще поздравим тези, кото са се борили честно, без протекция, без компромиси, без подлизурства и предателства. Вие знаете приятели, че ние ще Ви поздравим, дори да не успеете, да получите признание от разните там номенклатуря, комисии и други помиярски образувания, но Ви пожелаваме все пак да успеете и да ги преодолеете и КАКТО КАЗВА АЛБЕНА - УСМИВКАТА ДА НЕ СЛИЗА ОТ ЛИЦЕТО ВИ! Заслужавате го! Твърде много мъка, сълзи и печал сте преживели, за да имаме още по-голямо желание да се радваме заедно с ВАС.

Като, че ли попълването на тази рубрика ще ми достави най-голямо удоволствие и ще покаже, че нашите обществени усилия не са напразни!
Тя ще е мерило за успехите на нашето сдружение ИРИОН.

Засега, рейтингът ни по тази скала е равен на 0. Ще започнем да го отчитаме от днес нататък.



15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
moderator Posted - 01/27/2016 : 22:14:41
No comments!
Andrey_Kurtenkov Posted - 01/26/2016 : 18:59:22
Сърдечни поздравления от името на цялото прогресивно човечество и лично от мое име за голямото признание към нашия виден учен - който действително има по-високи наукометрични показатели от цели наши научни институти и висши училища - браво на "Томсън Ройтерс", не напразно и в България високо ценим именно тази класация за албуми и сингли - поредното доказателство за нейната вопиюща прецизност, всеобхватност и обективност:
Симеон Дянков в класация на най-влиятелните учени в света
http://www.cross.bg/ycheni-raboti-raka-1495939.html#axzz3yNDds4SJ
"Компанията "Томсън Ройтерс" публикува класацията на най-влиятелните учени в света, дали най-голям принос в изследванията в своята област.
За втора поредна година списъкът е оглавен от Стейси Гейбриъл от института "Броуд" за принос в проекта "Атлас на генома на рака". Тя състави молекулярни портрети на рака на млечната жлеза, на рака на белите дробове и други органи. Последните работи на Гейбриъл са посветени на генетичните основи на шизофренията и на болестта на Алцхаймер.
На второ място в класацията е поставен дебютантът Хенри Дж. Снейт от Оксфордския университет, физик и материаловед, който усъвършенства получаването на енергия с помощта на слънчеви батерии от минерала перовскит.
Русия влиза в класацията на най-цитираните учени с българина Симеон Дянков, бивш министър на икономиката, представител на Руската икономическа школа.
Сред най-цитираните руски учени фигурират физиците Сергей Морозов от Руската академия на науките и Сергей Одинцов от Томския университет.
"Томсън Ройтерс" изготвя своята класация въз основа на броя на цитиранията на научните работи, като определя лидерите в 21 области на научни изследвания и дава рейтинга на най-влиятелните учени за 2015 година.
В изследването са приведени сведения за над 3000 деятели на науката, които са публикували най-голямо количество работи, цитирани максимално в съответната област на изследвания през годината."
George_Chaldakov Posted - 09/22/2015 : 15:30:05
СЪТРУДНИЧЕСТВО И НЕЗАВИСИМОСТ ПРАВЯТ СИЛАТА
От 1215 до 1908: Хронология и същина на Независимостта
Д-р Георги Чалдъков


Великата харта на свободите, наричана също Магна харта (лат. Magna Carta Libertatum), е подписана от английския крал на 15 юни 1215 г. С нея се защитават правата на хората. Това е първият документ в английската история, който ограничава кралската власт.
Декларацията за независимост на САЩ е приета на 4 юли 1776 г. Тя обявява, че 13-те колонии вече не са част от Британската империя, а са „свободни и независими щати“. В нея са вписани най-хуманните думи, предложени от Томас Джеферсън: „живот, свобода и стремеж към щастие”.
Декларацията за правата на човека и гражданина, приета на 26 август 1789 г., е най-важният документ на Френската революция. В същината й е концепцията за свобода на личността, словото и убежденията
Ето част от Декларацията за независимост на САЩ:
„Когато в хода на човешката история настъпи необходимост, щото един народ да разкъса политическите окови, които са го привързвали о друг, и от всички земни власти да се сдобие с онзи независим и равен статут, на който природните и божиите закони му дават право... да се самоотдели. Ние смятаме, че видни от само себе си са истините: всички хора са създадени равни, а техният създател ги е дарил с някои неотнемаеми права, измежду които правото на живот, на свобода и на стремеж към щастие. Според нас, щом една форма на управление се окаже пагубна за поставената цел, Народът има правото да я видоизмени или премахне и да учреди ново управление..., което гарантира неговата сигурност и щастие.

Девизът „Съединението прави силата“ е предложен на 4 юли 1880 г. от Народното събрание, което приема Закон за праворязане на монети на Княжество България. След това „Съединението прави силата“ е изписан на държавния герб и върху фасадата на сградата на Народното събрание. На 6 април 1937 г. се извършва промяна на девиза в монетосеченето, като се отсича бронзова монета от 50 стотинки с нов обновен държавен герб и с надпис „В единението е силата“ (по данни на Георги Хараламбиев, председател на Съюза на нумизматичните дружества в България).
Манифест към българския народ документира Независимостта на България, провъзгласена на 22 септември 1908 г. в църквата „Св. Четиридесет мъченици“ в Търново. Ето част от Манифеста, подписан от княз Фердинанд и приподписан от някои министри:
"Винаги миролюбив, Моят Народ днес копнее за своя културен и икономически напредък; в това направление нищо не бива да спъва България; нищо не треба да пречи за преуспяването и#768;. Такова е желанието на Народа Ми, такава е неговата воля - да бъде според както той иска. Българският народ и Държавният му глава не могат освен еднакво да мислят и едно да желаят... Фактически независима, държавата Ми... Аз и Народът Ми .... Въодушевен от това свето дело и за да отговоря на държавните нужди и народното желание, с благословението на Всевишния прогласявам съединената на 6 септемврий 1885 година България за независимо Българско Царство и заедно с народа си дълбоко вярвам, че този Ми акт ще намери одобрението на Великите Сили и съчувствието на целия просветен свят.“
Моля, обърнете внимание на единственото число, което е използвано многократно от княз Фердинанд в Манифеста. Това ми напомня на арогантното число на водещия на Шоуто на Слави. Вероятно тях е имал предвид Сократ като е казал: „Незнаещият мисли, че всичко знае.“ За същинска разлика от тях, вижте езика на Декларацията за независимост на САЩ. Която през 2003 г. ЮНЕСКО включва в регистъра "Световна памет" (англ. Memory of the World).
Докато в честотния речник на думите, използвани от сегашните водещи български политици, на първите места са „евроатлантически“, „ценности“, „закон“, „Европейски съюз“, „НАТО“, „партньорство“, „сътрудничество“. Всички те представени хвалебствено и сервилно, без намек дори за национално достойство и независимост. Господа политици, сътрудничество, базирано на зависимост, е васалитет, а не независима държава.
Сътрудничеството, включва в себе си единение да работим заедно. Когато е съчетано с независимост, се получава „Сътрудиничество и независимост правят силата“ – един по-действащ и по-полезен девиз на България. За това, разбира се, „се изисква и лидерство, подплатено с висока образованост, култура, размах“, достойство и мъдрост (повече пише в „Паралелни животописи“, публикувани наскоро в някои свободни от цензуратура български електронни издания, включително www.eurochicago.com).
Послеслов
Проф. Андрей Пантев: „Независимостта е празник, но той не е възпят нито в поема, нито в песен, нито в някаква друга възвишена форма на национално утвърждение. Тя обаче беше необходима стъпка по пътя на окончателното откъсване на държава като България от нейното минало на поробена страна. България е била в независимост от великите сили дотолкова, доколкото е могла да избира между зависимости.
Проф. Никола Георгиев: „Още тогава вътре в България има голямо противодействие срещу него. Княз Фердинанд става цар. Прозорливи хора са виждали, че това е началото на неговото единовластие, а още по-прозорливи хора са виждали, че това е началото на катастрофи за България. И тези две катастрофи настъпват. И царят, Фердинанд, позорно бяга от България. Тези неща са известни на интелигентни хора, и не само на тях.“
Не стига това, а че и внукът му Симеон дойде в България и наивните българи го избрахме за министър-председател, който излъга народа със своите 800 дни и съди държавата за имотите си – арогантност, проявена от уникален цар-и-премиер.
George_Chaldakov Posted - 05/11/2015 : 16:56:16
Азбуката знай и говори добре
Д-р Георги Чалдъков


През целия живот човешкият мозък може да складира повече от 10 гигабайта информация – много, но аз-не-съм-българче и аз-съм-български политик не искат да знаят: Аз, буки, веди, глаголи, добро, написани от светите равноапостоли Кирил и Методий. И техните сакрални послания:
„Помни буквите, учи да говориш!
Добре е да живееш здраво на земята!
Защото, както хората мислите,
наша е Той опора.
Изричай словото твърдо!
Нагоре всеки да лети!
Върви! Избягвай червея!
Покорявай висотите!
(Ти) мъж, (ти) юноша, (вие) хора!
Човече!
(С) ум и разум!
Във вярна посока и с ясно съзнание.“
За да укротим нагоните си към парите и властта, защото те засилват хедонизма и агресията, заложени биологично в човешката природа. Да се уважаваме и обичаме – взаимно. Да уважаваме и обичаме родителитеи учителите си. Да спазваме Десетте Божии заповеди. Да изпълнявамехристиянските заръки: „да преобразуваш завистта във възхищение“* и „помогни ми да те возвися“**.
______________________________________________________________
*Както казва д-р Николай Михайлов в своята „проповед“, озаглавена „За оптимизма и надеждата“.
**Написано през 1869 г. на вратата на училище в Котели пренесено от Милен Русковв романаму „Възвишение“.
George_Chaldakov Posted - 03/26/2015 : 14:14:29
ТОВА Е ГОЛЯМАТА РАЗЛИКА
Д-р Георги Чалдъков

Защо тези, които сричат, лъжат и крадат, управ¬ляват онези, които създават знания, поезия, театър, музика? И докога ще действа „Министерството на истината“ от „1984“ на Джордж Оруел, в което „Невежеството е сила“?
На китайския „корен“ и „книга“ се изписват с едни и същи знаци, защото китайците вярват, че корените на знание¬то са в книгите. Китай има най-високия процент на увеличаване на финанси¬рането за научни изследвания –с 15 % през 2013 в сравнение с 2012 г. В Германия, Япония и Южна Кореятова увеличение е 5 %, докато Канада и САЩ имат намаление съответно с 3 % и 5 %(вижте приложената Фигура 1). Така е, защото водещите политици в тези страни се различават позитивно от водещите политици в други страни. Напремер, преми¬ерът Ху Цзинтао често произ¬насяше посланието „Да възродим науката“. Chinese Science on the Move – написа американското списание Science (7 декември 2007).
Ние как да сме „Напред! Науката е слънце“ с такъв министър на образованието и науката*- и с такъв президент, който в обръщението си към народа жонглираше с евроатлантически клишета и с подкрепа на програмата за саниране на жилища. И въобще нямаше акцент върху българското образование и наука, върху онова Scientific R&D Spending, посочено на Фигура 1.
Докато президентът Обама всвоята едночасова оратория за Състоянието на САЩ (State of the Union), произнесена вечерта на 20 януари 2015 г., отдели време дапредложи Инициатива за прецизна медицина (Precision Medicine Initiative). "Аз искам страна, която премахва замърсяването и картографира човешкия геном и така да се родиедна нова ера в медицината, която да прави точното лекуване в точното време“ – казва Обама. И продължи: „За да ни доведе по-близо до възможността да се лекуват болести като рак и диабет – и да дадем достъп на всички до персонализирана информация, необоходима ни, за да бъдем по-здрави – ние и нашите семейства.“
И големият наш генетик професор Иво Кременски говори за инциативата на президента Обама пред двама българския телевизионни журналисти, но те се надпреварваха да не го разбират. Такова разминаване между телевизионни водещи и техни ерудирани гости е често явление в нашите екрани.
Разминаванепонякога има и между самите гости – например, неврохирургът д-р Емануил Найденов от Гражданската инициатива „Млади лекари за ново здравеопазване”изказа пред очите на двама професори-хирурзи критичните си съмнения в стойността на изборите за професори и доценти. И запита професорите кака така само с 1–2 (една - две) научни публикации в реномирани международни списани са станали професори?И O tempora, o mores!– един от професорите отговори нещо като „Какво като нямаме публикации, ние сме добри хирурзи.“Младата инициатива настоява също така да бъде проверен избора за доцент в Софийския университет „Св. Климент Охридски”на д-р Лъчезар Иванов.**
Всичко човешко е резултат на генетика и меметика – казаснощи младият колега д-р Трифон Червенков по време на лекцията си „Еволюция и канцер“. Гените са молекули на ДНК, вкоито е кодирана биологична информация, която се унаследява.*** Мемите (гр. mimemе, mimetismos – имитиране) са репликатори на културна информация, която се „имитира“, научава. И в двата случая, особено при мемите, разликата – според това кой колко и какво е „имитирал” – може да бъде много голяма.
„И в това е цялата разлика”, както е забелязал американският поет Робърт Фрост, роден на днешния ден - 26 март - преди 141 години в Сан Франциско, Калифорния.

Два разделени пътя в гората, и аз -
Аз по-запустелия път си избрах,
И в това е цялата разлика.

Робърт Фрост
„Пътят, който не поех”
_____________________________________________________________
*За него писах в „Академични размисли за образованието“, публикувани през март 2015 г. в електронното списание „Литературен свят“. А за професорите и доцентите – в „Професорите на Леонардо Фибоначи“, публикувани във „Факел“.
**За генът Лъчко пише в есето „Нокаутиране на политици“, страница 38-40 в книгата ми „Любомъдри читателю“, публикувана през 2013 г.
***През 1990 г. Националните институти по здраве на САЩвложиха 3 милиарда долара за 15 години за проекта „Човешки геном“, който разкри наличието на около 25 000 гена, които кодират синтеза на повече от 100 000 протеина. В Дарвиновата еволюция вариациите и мутации¬те на гените са водещи явления – сега се работи по проекта „Човеш¬ки вариом“. Single Nucleotide Polymorphism (SNP, произнася се „снип“) оз¬начава вариации в подредбата на една от 4-те „букви“ на ДНК – те водят до нова подредба на аминокиселините в молекулата на даден протеин – така човек може да се разболее от атероск¬лероза, хипертония, диабет, канцер и други болести. От философски аспект „снип“ показва, че в ДНК и ражда¬щите се от нея протеини е кодирано сакралното значение на присъствието на цялото във всяка негова част – великото значение на индивидуалността – така One man is a society на Ралф Емерсън може да бъде изписано като „един снип е една болест“. За това откритие генетиците Андрю Файър и Крейг Мело получиха Нобеловата награда за 2006 г. А Инициатива за прецизна медицина на президента Обама осигури 215 милиона долара от бюджеда на САЩ за 2016 г.за картографиране на грешките в словореда на гените.
Колко прецизен е геният на Йордан Радичков, написал “Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”

Фигура 1. Инвестиране за научни изследвания и развитие в Китай, Германия, Япония, Южна Корея, Канада и САЩ. Колонките показват промените в проценти за 2013, сравнена с 2012 г. Тази фигура е публикувана в едно от най-реномираните биомедицински списания, наричано „Клетка“ (Cell 2013; 154: 16-19).
George_Chaldakov Posted - 11/02/2014 : 14:31:03
РАК В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ
Или Ден на унижените будители
Д-р Георги Чалдъков

Ubi sunt qui ante nos fuerunt? (Къде са тези, които бяха преди нас?)

През изминалите 25 години в България съществуват идеални условия за разцвет на посредствеността, алчността и агресията. Съчетан с идеалните условия за липса на образование и наука, българският културен пейзаж стана грозен и тревожен.
Така всяка година на първи ноември отеква „тържествено“ ехото на нашите будители - светите братя Кирил и Методий, Паисий Хилендарски, Патриарх Евтимий, Стоян Михайловски, Петър Берон, Захари Стоянов, Марин Дринов, Иван Вазов, Пейо Яворов, Пенчо Славейков, Димчо Дебелянов, Гео Милев, Иван Хаджийски, Кирил Христов, Димитър Каданов, Асен Хаджиолов...
Защото сме заспали, някой трябва да ни събужда или някой трябва да ни държи будни, за да не заспиваме? Будители, будни, пробуждащи се, заспали? Въпроси не само за българската душевност и култура, но и за признателността и уважението към нашите будители - учители, поети, писатели, учени, художници, артисти. От родната къща, детската градина, училището и универ¬ситета – колко много места, където човек се учи от тях.. Мултиплицирано в нацията, това означава знаещи хора – избор на интелигентни и достойни политици, които да работят за здравеопазвенето, обра-зованието, науката, културата, икономика – и по-поносим стандарт на живот. А не за партийни и Дол-ни интереси.
Тогава защо позволяваме да бъдат унижавани и мъртвите, и живите будители! Продадена, пред срутване е къщата на Яворов – злокачествен тумор в центъра на София. Защо кмета на София не показа този тумор на госта от Брюксел? Не разбират ли политиците и избирателите на политиците, че ако не се будим сами, не може да ни събуди нито Брюксел, нито Вашингтон.
Злокачественият тумор в центъра на София е метастазирал в Самоков - къщата на Димчо Дебелянов е разалина. И в Банско - за къщата на Никола Вапцаров спорят роднини и общински чиновници. И в центъра на Бургас – писателската канцелария на Христо Фотев, където се събираха толкова много таланти, пристигащи в града от всички краища на България и света, отдавна е казино!
А много от живите будители – Стефан Цанев, Борис Христов, Йоско Сърчеджиев, Тома Томов, Димитри Иванов, Милко Божков, Стоян Цанев.. - са вече отшелници, избягали от суетата и арогантността на големите градове. Други емигрираха от мизерните условия, които държавата предоставя на таланта им.
И неусетно настъпва денят на унижените будители.

moderator Posted - 02/12/2014 : 11:40:11
33-годишен стана най-младият професор в историята на българската медицина
12.02.2014 10:04 | България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3242988


Специалист по психиатрия и медицинска психология на Медицинския университет в Пловдив стана най-младият професор у нас, съобщи "Марица".

Докторът по медицина Дроздстой Стоянов е едва на 33 години, но преди броени дни международно седемчленно научно жури и Факултетният съвет на Медицински факултет му присъди научната титла. Така Стоянов става най-младият професор в историята на българската медицина.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

За сравнение световноизвестният физик проф. Минко Балкански става най-младият професор в света (1955 г.) на 28-годишна възраст.

След шеметна академична кариера някогашното дете чудо е най-новото попълнение сред професорите в Медицинския университет под тепетата. За първи път в страната сред медицинските университети професорската му хабилитация е пред международно жури, в чийто състав са четирима световни учени от Имперски колеж Лондон, Колеж Сейнт Кейтрин, Оксфорд, Университет на Киети Пескара и Университет на Лисабон.

moderator Posted - 10/28/2013 : 12:43:32
Българин с най-добра дипломна работа по икономика в света

12:10 | 28 октомври 2013 | Общество/ Редактор Гергана Мишева
http://dnes.dir.bg/news/ikonomika-nagrada-diplomna-rabota-15364453?nt=4

Борис Георгиев учи последна година магистратура по международно икономическо консултиране

Българският студент в Дания Борис Георгиев, който учи магистратура в университета в Орхус, спечели световната награда за "Най-добра дипломна работа по икономика 2013" на международната атлантическа икономическа конференция във Филаделфия, САЩ на 12 октомври.
На финала бяха избрани само 4-те най-добри научни разработки, конкуриращи се със стотици кандидати от университети от целия свят, предаде БТА.
Конкурсът се провежда всяка година под патронажа на най-влиятелните икономисти.

Това е второ поредно участие на Борис Георгиев на световния финал, след като миналата година той отново бе сред най-добрите четирима.
Тогава той зае второ място на състезанието в Монреал, Канада, нареждайки се след икономист от университета в Станфорд.

Тази година обаче българинът успя да триумфира, спечелвайки първото отличие пред конкурентите от Станфорд, Университета на Калифорния - Бъркли и Университета в Сан Диего.

Финалистите бяха от САЩ и Китай, а Георгиев е единственият представител от България, който някога е достигал два пъти до финала и е печелил надпреварата.

Университетът в Орхус пък бе единственият европейски университет, който намери място на финалите за втора поредна година, отново представляван от Борис Георгиев.

Това е първа титла за датския университет и за българина на този световен студентски форум.

Темата на дипломната работа е в сферата на оптимизирането на финансови портфолиа. Разработен е нов модел, който в последствие се тества и прилага на две алтернативни стратегии за инвестиране на капиталовите пазари, които демонстрират по-добра доходност.

Иновативната академична работа ще бъде публикувана в престижния "Атлантически икономически журнал", където публикации правят редица световно известни икономисти.

В момента Борис Георгиев учи последна година магистратура по международно икономическо консултиране.
moderator Posted - 09/19/2013 : 14:31:09
Най-красивите библиотеки по света
http://travel.actualno.com/Naj-krasivite-biblioteki-po-sveta--news_438879.html

19.09.2013 10:45
Andrey_Kurtenkov Posted - 06/21/2012 : 17:58:20
Поздравления! - Бирата стана доктор хонорис кауза! - и заяви: "Какво е по-хонорис от моята кауза?"
http://www.nenovinite.com/news.php?action=view&ID=1868
Симпатичната газирана алкохолна напитка, известна като бира, вече е доктор хонорис кауза, след като почетното звание #1117; бе присъдено едновременно от представители на всички ВУЗ-ове в страната.
“За първи път това звание се дава едновременно от такова количество висши училища. Както знаете, университетите в България са над 30 000” - горди бяха над 30 000 декана, вдигащи наздравица с новия доктор по заслуги.
Бирата бе призната като нещо, което винаги сплотява хората, влияе предимно добре и помага на бъбреците, като отрицателните #1117; страни са само неприятният дъх и честото понякога досадно натежаване в областта на изнемогващия по обем пикочен мехур.
“Тази напитка е благородна и заслужава своята научна степен. Скоро може да бъде обявена за почетен професор на връзките с обществеността или психологията, като не една или две психологични задръжки са били преодолени чрез бира в историята” - начертаха планове за академичното бирено бъдеще родни ВУЗ-аджии.
Плодовият сайдер и сангрията обвиниха присъждането на званието доктор хонорис кауза за лобизъм и почти приготвиха плакати с цветни пастели, но предпочетоха да бъдат изпити на сянка.
George_Chaldakov Posted - 05/25/2012 : 19:08:44
ЗДРАВЕЙТЕ!


"НАПРЕД! НАУКАТА Е СЛЪНЦЕ,
КОЕТО ВЪВ ДУШИТЕ ГРЕЙ!"
.... не само на 24 май!


С уважение,
Георги Чалдъков

Ralitsa_Geleva Posted - 03/08/2012 : 17:22:25
Честит празник!
Ралица Гелева


George_Chaldakov Posted - 03/08/2012 : 12:12:45
ЗДРАВЕЙТЕ!


Жени, вие идвахте срещу ми!
Как стъпвахте! Аз бях готов!
... Жени, вие идвате срещу ми!
Как стъпвате! Не съм готов...
ХРИСТО ФОТЕВ, „Възхвала на жените“

_____________________________________________

Искрено ваш,
Георги Чалдъков
Vassil_Guliashki Posted - 01/01/2012 : 14:14:29
Поздравяваме нашия дългогодишен приятел и сътрудник на „Института за развитие и иновации на образованието и науката – ИРИОН” – Юрген Пльон по случай назначаването му за професор по „Икономика и политика” в частното Висше училище „ЕБЦ Хамбург”! Пожелаваме му здраве и нови успехи в живота и в науката!

Управителен Съвет на ИРИОН



Wir gratulieren unserem langjaehrigen Freund und Mitarbeiter des „Instituts fuer Entwicklung und Innovationen des Bildungswesens und der Wissenschaft – IEIBW“ – Juergen Ploehn zu seiner Ernennung zum Professor in „Economics and Politics“ an der privaten Hochschule „EBC Hamburg“! Wir wuenschen ihm viel Gesundheit und neuen Erfolge im Leben und in der Wissenschaft!

Verwaltungsrat des IEIBW
Vassil_Guliashki Posted - 11/21/2011 : 07:13:58
Изказвам най-сърдечни поздравления и искрено възхищение към доц. д-р инж. Галя Илиева Маринова по случай публичната лекция, която тя изнесе на 15.11.2011г. в ТУ-София във връзка с приключването на процедурата по хабилитацията й!
Всички присъстващи бяха дълбоко впечатлени от енергията и духа при овладяването и преподаването на най-модерните технологии в областта на електрониката и автоматизираното компютърно проектиране, постигнати от доц. Галя Маринова. В този смисъл бяха и изказванията след лекцията, както на председателя на журито по процедурата, така и на бившия и настоящия ръководител на нейната катедра. Защото тръгвайки от математическите основи и модели в автоматизираното инженерно проектиране, през събраната богата колекция от хиляди електронни схеми и овладяването до най-малки подробности на цяла гама от програмни продукти, през създадените библиотеки от модули, осъществяващи конкретни функции, се стига до автоматизираното конструиране на системи и решаването на сложни инженерни задачи на принципа на детските конструктори „Лего”, където от полуготови блокове и елементи могат да се получат най-разнообразни резултати.
Председателят на журито подчерта тези постижения и препоръча на Галя по-широкото популяризиране на създадените бази със знания сред студентите, от една страна за привличането им към практически задания при разработката на дипломни работи, а от друга – за да не се заемат да разработват блокове и модели, които вече са създадени и събрани в съответните библиотеки.

Пожелавам на доц. Галя Маринова успех в благородната преподавателска дейност и нови научни постижения!

Васил Гуляшки

http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05