http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Симеон Кадмий Петър Кендеров

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert Email Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is ON
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
kkabakciev Posted - 06/19/2011 : 08:27:21
Ето как днес започва в Уикипедията статията за Симеон Кадмий Петър Кендеров:

Акад. д-р м. н. Петър Кендеров е български учен-математик, член на съвета на Международната фондация „Св. св. Кирил и Методий“.[1] От 1971 до 1979 година е осведомител и секретен сътрудник на Държавна сигурност.


Много ще ми е любопитно сега да чуя мнението на Галя и Васко - особено след многобройните им актове на възмущение срещу един друг агент на ДС. Визирам специално съобщението Богдан Богданов, Ректор на НБУ - АГЕНТ НА ДС във форума. Визирам конкретно и следните изказвания:

Васил Гуляшки: Индивиди като Богдан Богданов нямат душевна сила да излязат по своя воля от сатанинската мрежа.

Галя Маринова: Другото име на тайната е лъжа. Доносникът на Държавна сигурност живее в лъжа. Той лъже близки, приятели, колеги, студенти, обществото. Представя се за едно, а върши друго. Такъв човек може да бъде професионалист ако е разузнавач по професия, но не мъже да бъде учен, преподавател, или ректор на висше учебно заведение.

Ще припомня, че на организираната преди три години от Галя конференция, спонсорирана от Фондация "Конрад Аденауер", Симеон Кадмий Петър Кендеров - официално лице на конференцията, беше определено от мен като партиен секретар на институт при БАН, а от Васко - като реформатор. Пренебрегвам факта, че след разобличението ми Симеон Кадмий Петър Кендеров говорИ дълго и нелепо, и се похвали, че, след като го избрали за партиен секретар, институтът "се оправил".

И за пореден път питам Галя и Васко - с уважение към другите им позиции, разбира се:

в какво точно се състои реформаторското у Симеон Кадмий Петър Кендеров???
6   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
kkabakciev Posted - 06/19/2011 : 13:53:08
Така е, за Мурдаров съм се изказвал поне СТО пъти след обявяването му за агент и всичко съм обяснил - вж. специално във форума към статията в "Гласове":
http://www.glasove.com/dosieto-na-vladko-murdarov-3428
Накратко тук: аз съм задължен на Владко Мурдаров за това, че ме подкрепи във ВАК в периода 1996-1999 г., когато една огромна шайка български некадърници блокираха дисертацията ми седем години (днес ВАК е осъдена два пъти заради тези диваци). Моята благодарност днес няма как да бъде по-различна от онази тогава. Защото няма как една благодарност за нещо към някого да се промени поради обстоятелство, което няма нищо общо с нея.
А другото, което той е правил и което е описано в статията, ме отвращава, макар че мога да се опитам да го разбера. Това е проблем, който е негов и на пострадалите от него, слава Богу, не е мой. Мога да съчувствам на подобно тежко раздвоение у един човек. Спомнете си, че той много дълги години беше редактор във вестник "Демокрация". А иначе аз си развалих отношенията с него още някъде през 2001 г. - защото той започна да защитава институтските престъпници, и оттогава не ми се е мяркал пред очите. Така сега ми е лесно - няма как да има обяснения между двама ни кое как било, или е. Но много неприятно впечатление прави, че, доколкото знам, не е подал оставка от никакъв пост. Да си носи кръста, който сам е поел! Едва ли е бил принуден с пистолет на врата да пише доноси!
moderator Posted - 06/19/2011 : 11:53:28
Доколкото си спомням, имаше особено мнение, базирано на лични впечатления за
Владко Данаилов Мурдаров, агент Драган,

което изказа във форумни дискусии след обявяването му с решение № 72/ 03.08.2009 г. - електронни медии - радиа и телевизии.

За други е било в лични разговори и предлагам да ги дообсъдим отново в лични разговори.

kkabakciev Posted - 06/19/2011 : 11:46:28
Бре, за кого съм се изказвал ласкаво? Не си спомням. Кажи му името, и ще обясня.
Ничия вина не омаловажавам - стига да има съответна вина, конкретна.
moderator Posted - 06/19/2011 : 09:48:39
Краси, имаш карт бланш да разкажеш дългата история, както и да зададеш въпросите си директно към агент Кадмий. Според мен е редно той да ти отговаря, ако желае.

Що се отнася до градацията, кой заслужава повече порицание и кой по-малко, сред агентите на ДС, тук може да се спори. Може би не е редно да ги градираме. Всеки от тях е изпълнявал съвестно и съзнателно, срещу съответното заплащане и кариерно поощрение, задачите, които водещите офицери са му поставяли - едни са шпионирали своите, а други са играели опозиция и са ловели на въдицата истинските и честни демократи, които наивно са им се доверявали и изповядвали, и след това ДС-тата са ги предавали, отстранявали, тормозили и унищожавали. Такава е била най-вероятно ролята на агент Николов и не мисля, че заслужава снисхождение или похвала за делата си. Но ти си в правото да му се радваш и да омаловажаваш вината му, както и на някои други другари от списъка, за които си се изказвал ласкаво.
kkabakciev Posted - 06/19/2011 : 09:31:21
Е, добре, Галя, така е, но мисля, че възмущението срещу Симеон Кадмий Петър Кендеров следва да бъде много по-голямо от това срещу Богданов. Богданов беше/е главно настоятел на частен университет.
Докато Симеон Кадмий Петър Кендеров е дългогодишен председател на ВАК - което според нашата група е сталинистки орган за колене и бесене, нали така.
Симеон Кадмий Петър Кендеров беше назначен първо от един недообразован - без висше образование, така наречен цар, а после от отрок на дясната ръка на Правешкия дебил и катил. Симеон Кадмий Петър Кендеров редовно се консултираше с отрока за "политиката" на крадливата тройна коалиция, включително за предоставянето на така наречените академици и член-кореспонденти на всеизвестните безумни невероятно гнусно неморални привилегии: "заплати" от порядъка на 1600-1900 лв.
Нищожна подробност в пейзажа е, че на Симеон Кадмий Петър Кендеров за пръв път в историята на ВАК беше даден автомобил с шофьор - с който да посещава по-лесно другарите от БКП и ДС, за да се уреждат съответните кандидатури във ВАК!
Разбира се, историята е много дълга и трябва да продължи да се разказва!
moderator Posted - 06/19/2011 : 09:09:54
Веднага ти отговарям Краси:
ВСЕКИ ОТГОВАРЯ ЗА ДЕЛАТА СИ, КАКТО АГЕНТ КАДМИЙ, ТАКА И ОСТАНАЛИТЕ АГЕНТИ!

http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05