http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Кадри във ВО и организирана престъпност

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert Email Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is ON
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
moderator Posted - 01/17/2010 : 06:15:09
Търсят и в САЩ дири на Маргините
В пет офшорки имената на братята се преплитали с тези на учени
Иван Иванов

събота, 16 януари 2010 Велико Търново
http://www.standartnews.com/news/details/id/55714/%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D1%8F%D1%82-%D0%B8-%D0%B2-%D0%A1%D0%90%D0%A9-%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5
Прокурорската проверка, която тече срещу ректора на Стопанската академия в Свищов доц. Величко Адамов за връзка с Маргините, най-вероятно ще се разрасне и ще бъде прехвърлена в САЩ, научи "Стандарт".

По информация на столичен всекидневник преподаватели от Стопанската академия са прали пари на Маргините. Данъчни и обвинители разполагали със сведения за участие на шефове от вуза в офшорни фирми с неясен произход на капиталите.

Един от преподавателите в университета - Бисер Кръстев, каза, че прокуратурата трябва да търси кой точно стои зад петте офшорни фирми, в които се преплитат имената на ректора Адамов, на негови заместници и преподаватели от академията с братята Маргини и техните счетоводители.

Аферата според Кръстев щяла да се окаже доста дълбока и нямало да е изненада, ако излезе, че зад офшорките стои българин. От Сдружението за европейско качество във висшето образование смятат още, че немалко от студентите във ВУЗ-а влизат в него с ясната идея, че след като се дипломират, ще работят за съмнителен бизнес на добре облечени бизнесмени.

Красимир Маринов-Големия Маргин бе задържан за убийството на Боби Цанков, а брат му Николай все още се издирва.

Въпреки че съдът счете, че срещу Красимир Маринов няма достатъчно доказателства за подбудителство на убийството на Цанков, зам. градският прокурор на София Роман Василев категорично заяви, че обвинението поддържа тезата си и има достатъчно улики срещу братята.
13   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
moderator Posted - 12/03/2012 : 08:08:58
Направо е изумителна скоростта, с която едни и същи завардват всички капии, и от двете страни на уж "барикадата".
Не оставят място за нищо истинско.
Andrey_Kurtenkov Posted - 12/02/2012 : 19:20:52
"The only way for a pirate to make a living these days is by betraying other pirates" (Captain Sao Feng in Pirates of the Caribbean: At World's End (2007))

moderator Posted - 12/02/2012 : 14:44:47
Покрай скандала с Фонд "Научни изследвания" към МОМН наизлезнаха интересни информации, които все повече доказват заявката в топика, а именно, че ръководни кадри във висшето образование и науката за обвързани и/или дори са част от организираната престъпност в България. Такова впечатление правят данните за спечелени проекти от Фондация на Васил Божков, фирма регистрирана от 80-годишна на адреса на Златко Баретата и др. Да не говорим за посредниците в стил Вечната Амбър - Андрей Райчев, Стоян Денчев, Пламен Лехкоступ и т.н. ДС е сериозно застъпена сред печелившите. Интересно ми е и това, да видя Хр. Лафчиев и сред спечелилите от името на фирма и на първите редици на искащите оставката на Сергей Игнатов и калинките във ФНИ. Не по-малко пенкелерски изглежда г-жа Кортенска, та дори и чл. кор. Хорозов, като всеки от тях се държи все едно, че светът започва от него и никой друг преди него не е съобщавал за корупция и проблеми. И двамата бяха доста надути, докато имаха постове във НФИ, а като не им минаха номерата, се разпищяха и заеха ролята на първопроходци в борбата с корупцията в науката. Не съм чула, нито прочела един от тях да коментира книгата "Храмът", която излезе през 2004 г., и много от тези борци с корупцията с днешна дата, са я пропуснали високомерно, и дори не са искали да знаят, че съществува. Не по-малко комичен ми е проф. Лазарин Лазаров, който се удави в плюнки за всичко, което ИРИОН прави и за тезите, които издага, а години по-късно, когато от немай-си къде прозре нещо, го обявява като велико свое откритие - например, тезата, че Игнатов е вреден и трябва да си ходи. Когато ИРИОН го обяви, още в началото на мандата, професорът Лазаров, размаха осъдително пръст и се хвърли да се умилква на министъра. Явно се е надявал на нещо, което обаче, не го е огряло, та сега е пръв глашатяй за оставката на Игнатов. Според "големия учен" професор Лазаров, всичко започва да съществува само и единствено, когато той обяви, че то съществува. Да сте го чули някога да каже - "Не бях прав, ИРИОН правилно предупреждаваще, но аз нямах достатъчно данни и поддържах грешна теза"? Не, нали.
Е, за мен подходът на проф. Лазаров не е подход на учен, което поставя между другото и въпроса, какъв учен е проф. Лазаров?

Интересното е сега, какъв развой ще поеме кризта с ФНИ. Но е важно и това, ще се отделят ли науката и висшето образование от организираната престъпност. Като второто, разбира се е по-важносто.
Andrey_Kurtenkov Posted - 08/04/2010 : 21:34:15
Когато от позицията на министър организираш титулования примитивизъм - това не си ли е баш-организирана престъпност? - а Любослава Русева надмина всичко писано тези дни по темата - и произнася една много тежка и справедлив присъда над българската научна общност:
http://www.dnevnik.bg/analizi/2010/08/04/942329_imeto_na_baobaba/
"Преди години старият фараджия на остров Свети Иван край Созопол ми разказа тази история:
Навремето цар Фердинанд, известен с любителските си занимания по ботаника и зоология, пуснал на острова рядка порода подземни зайци.
Те прокопавали огромни тунели, стигали все по-надълбоко и се размножавали с неистова бързина. От един момент нататък земята на Св. Иван започнала да сляга. Зейнали гигантски дупки. Островът бил заплашен, кажи-речи, от изчезване, докато на някого не хрумнало да се пуснат змии, които да видят сметката на зайците.
Тогава казах на фараджията, че тази история много прилича на онази с баобабите от планетата на Малкия принц:
"Ако човек премного закъснее да се заеме със стръкчето, никога не ще може да се отърве от баобаба. Той продупчва планетата с корените си и ако тя е много малка, а баобабите - многобройни, те я пръсват."
Сега обаче си давам сметка, че съм пропуснала да цитирам по-важното от книгата на Екзюпери:
"- Това е въпрос на дисциплина - каза Малкият принц. - Човек трябва редовно да изскубва баобабите, щом ги разпознае измежду розовите храсти, с които много си приличат, когато са още млади.
И един ден той ме посъветва да се помъча да направя една хубава рисунка, за да втълпя това в главите на децата от моята планета. Някой път няма вреда, ако отложиш работата си за по-късно. Но щом е за баобабите - това винаги е катастрофа."
Да разпознаеш баобаба е трудна работа, защото понякога изглежда безобидно смешен. Сензацията с "мощите на св. Йоан Кръстител", които археолози и вездесъщият Божидар Димитров "откриха" на острова със зайците, е тъкмо такъв баобаб.
В интернет ще откриете постинги като: "Продължете да копаете по-надълбоко, за да откриете и личната му карта. Иначе съмненията ще останат!" Или: "Тръгнах да си размразявам фризера и открих ключица от Св. Онуфрий, запазена част от дванайсетопръстника на Св. Аполинарий и зъб от Майка Тереза. Сглобих ги и се получи тазобедрената става на Дева Мария."
Всички, с други думи, се кикотят на тази бутафория, като някои по-начетени припомнят и забележителния диалог между Уилям и Адсон от "Името на розата":
"А ти не се зазяпвай много в тия мощехранителници. Виждал съм много други отломки от кръста в други църкви. Ако всички те бяха истински, нашият Господ Бог е страдал не върху две кръстосани греди, а върху цяла гора.
- Учителю! - възкликнах възмутен.
- Така е, Адсон. Преди години в Кьолнската катедрала видях черепа на Йоан Кръстител от времето, когато е бил дванайсетгодишен.
- Но той е бил убит много по-късно!
- Другият череп сигурно се съхранява другаде – отвърна сериозно Уилям."
Впрочем помните ли каква беше причината за разговора? Докато обикаляха криптата със съкровищата на манастира, където разследваха поредица от загадъчни събития, средновековните Шерлок Холмс и д-р Уотсън се натъкнаха на сребърна кутия с късче от светия кръст; частица от трънения венец, положена върху подложка от дребни засъхнали рози; пожълтяла изрезка от покривката на масата от Тайната вечеря; кост от ръката на света Ана в цилиндър, привързан с разядена от годините лилава лента; къс от Витлеемската ясла, поставен на червена възглавничка, обшита с перли; две от веригите, в които са били оковани глезените на апостол Петър в Рим; черепа на св. Адалберт; кост от крака на света Маргарита; пръст на свети Виталий; ребро от лопатката на свети Йоан Златоуст; годежния пръстен на св. Йосиф; зъб от Кръстителя, тояга на Мойсей; късче крехка и раздрана дантела от сватбената рокля на Богородица; стъкленица с черен прах от изгорения град Содом; хоросан от стените на Йерихон; късче от манната, с която се хранели евреите в пустинята; бивник от слон; ребро от делфин и яйце, в което някакъв отшелник намерил друго яйце...
Прилоша ли ви? Цитирах обилно тъкмо за да ви прилошее, защото цялата история със зъба и петата на "Св. Йоан Кръстител", за чието съхранение премиерът Бойко Борисов спешно дари златно-сребърен реликварий, е същият чудовищен кич, който заслужава адекватна по размер обществена санкция.
С риск да се повторя, хиленето по форумите не е такава санкция. Упражненията по остроумие под прикритието на анонимността пак е баобаб, който ни най-малко не пречи на откриващите и препогребващи кокали със съмнителен произход да прокопават дупки в българската публичност и години наред да се подиграват над останките на смисъла и нормалността.
Буфосинхронисти, както ги нарича мой приятел, в чиито трагикомични спектакли с яйце, в което има друго яйце, но по-голямо от външното (по друг литературен източник), бива въвлечена цялата държава, за да бъде окончателно напъхана в реликвария на глупостта.
Но Божидар Димитров (да, нека говорим конкретно) е абсолютно прав да извършва своите псевдонаучни и патриотарски подвизи. Фактът, че никой не му казва "копче", му позволява да организира ефектни шествия със свещи в защита на откраднатата от Държавна сигурност "История славянобългарска"; да обявява нечия кълка за "юридическия баща на Исус Христос" Св. Йосиф; да вдига патардия, че е намерил в шумата шумерско писмо, датирано отпреди планетата да е заселена с хора; да открива кивоти и каюти от Ноевия ковчег току пред вратата на родната си къща в Созопол; да препогребва като веселата вдовица - с държавнически почести, бронетранспортьори и опечалената физиономия на президента Първанов - "цар Калоян", чиито кости (ако въобще са негови, доколкото от разравянето им още върви спор чии са) дотогава се съхраняваха в кутия от обувки. Достатъчно е, иначе казано, Димитров да пусне телеграма като онази на Остап Бендер до Корейко, за да изровят "братя Карамазови" портокалите и да ги натоварят в бурета...
Бедата е, че тези безобразия (да, нека говорим конкретно) не срещат равно по сила и обратно по посока противодействие. Нещо повече:
всички "колеги" си траят и се подсмихват под мустак защото повечето от тях са баобабоподобни, а и за да си нямат неприятности с винаги овластения "проф.", чиято симбиоза с всяка управляваща в момента партия се получава някак естествено – както при прилепалата и акулите.
И сега нито един от археолозите и историците, усъмнили се в "находката" на остров Свети Иван, не излезе с името си. Никой не извика "Внимание, баобаб!", понасяйки отговорността да се възмути публично от бруталната гавра с нечии останки, с професионализма, с всички нас. Пълно мълчание на окопали се в тунела си подземни зайци.
А причината за бавното ни срутване е точно тази. Уютът на анонимността, страхът от сблъсък.
Липсата на характер да излезеш срещу буфосинхрониста, за да му кажеш в лицето, че е отблъскващ и отказваш да гледаш как вади пищяли от цилиндъра си. Храбрата готовност за себеунижение и по същество съучастие в долнопробния спектакъл с хоругви, литийни шествия (апропо днес в Созопол е организирано и такова мероприятие с участието на финансовия министър, който при целия хал на държавата ще изчислява колко пари са нужни за реставрацията на местната църква), развеселени попове, които след "Многая лета" набожно засядат пред юзчето, и обикновени зяпачи, дошли да гледат сеира.
Е, кой при това положение ще направи на децата хубава рисунка, за да ги предупреди да си отварят очите на четири? А ето там и там, и там – навсякъде, дечица, е пълно с опасности, които един ден ще пръснат нашата малка планета. Такава си я направихме. И прекалено закъсняхме с градинарското усилие. "Въпрос на дисциплина"."
И малко весели коментари от читателите:
Николай Ангелов: "Ако тези мощи не са на Йоан Кръстител-виновни са не кой да е а съдиите и ВСС в частност. Лазар Груев веднага да си подаде оставката. Ние намираме мощите , ще каже бат Бойко, а те не ги признават. Какви доказателства искат по-вече от думите на един мастит (в буквалния смисъл) професор (кой знае защо, къде и на какво) министър. Даже в Албена Веско Маринов вече композира новата си песен за св.Йоан Кръстител и пряката му връзка с ГЕРБ."
Гуньо: "Шифърът на Божидардо "
gara: "Надминахме македонците по глупости, незнам дали и брой професори не сме ги надминали, във всеки случай "професор" е псевдоним на БД."
Иван Петров: "Много добре казано, а и с нужната острота (която понякога липсва на Любослава). Лицето Б.Д. си е един иманяр и трафикант на антики. Поддържан от престъпниците в един бизнес за стотици милиони, затова и не си казват имената, тези които се занимават с археология, а не са съгласни с него. Гледах репортаж от отварянето на мощехранителницата и се втрещих, когато видях, как археолога бръкна с ръката си вътре. Не мисля, че беше направено от некомпетентност, а от необходимост останките да се замърсят и едно последващо изследване да бъде компрометирано."
Стенли1: "Язък за титлите му, това което прави няма нищо общо с науката. Благодаря на авторката, че синтезира най-вярно и компактно чувствата на нормално мислещите българи! Много по-естествено беше да се изчакат научни анализи и тогава да се бие барабана. Просто на всички ни прави впечатление тази неистова страст да думнеш барабана пръв, пък дали го биеш за вярната кауза няма значение. Всъщност това е официалната практика на цялото правителство."
Не виждам основания някой да протестира срещу това, че организираната престъпност се опитва да сожи ръка на висшето образование или пък на имотите на БАН, или пък някой да хленчи, че му е ниска заплатата (докато проф. Анна-Мария-Бойко Борисова се грижи за интересите на големите фармацевтични фирми) - Любослава Русева не споменава думичката "снишаване", но говори за него - какво искаме след толкова дълго продължило снишаване? Днес нещата в българското образование и наука се приближават до логичния си резултат - посланието на управляващите е да се подчиним на организираната престъпност - а какъв друг изход имаме? - пълното мълчание на окопалите се зайци-подземници дава възможност на баобабите да пускат корените си където си искат и на каквато си искат дълбочина. Не е нужно да си историк, за да заключиш че Дедо Божо не е никакъв учен; същото се отнася и за много други мастити имена в други науки - но далата обет за мълчание и подчинение българска научна общност и не заслужава друго, освен да бъде управлявана от организираната престъпност - и не ни остава нищо друго, освен да се примирим с този научен факт...
А междувременно, обърнахте ли винмание, колко сладък беше Дедо Божо, когато се похвали, че "нашият пръст" на Предтечата бил в най-добро състояние в сравнение с всичките останали 19 пръснати по света (седем от които са показалци на ръката)? Така добре ми е познат този патос... Тези хора са толкова еднакви, независимо от това, че съдбата ги е пръснала (по стечение на обстоятелствата обискновено) по различни науки - усвоили са стойката, тона, тембъра... Но не знаят какво представлява научния дебат - такова чудо те не допускат да има.
Ала, страхувам се, че с тези кокалци много високо вдигнахме летвата - и сега остава само по нашите земи да открием и пъпната връв на Иисус Христос (подходящо място е строежа на новата минерална баня в Банкя) - евентуално и с един-два негови черепа - за да спечелим благородното съревнование по дисциплината "Свети мощи" - поне в нашия регион!
И никакви юнаци и патриоти няма да сме, ако не подкрепим подобни инициативи!
http://www.segabg.com/online/IMG/6708/0007-large.jpg
moderator Posted - 02/01/2010 : 13:12:14
Уволниха шеф в Свищовската академия заради офшорки
в. Атака
29-01-2010

http://www.vobg.net/article.php?id=34960
Доцент Андрей Захариев вече няма да бъде в ръководството на Стопанска академия "Д. А. Ценов" в Свищов, реши вчера почти единодушно Академическият съвет. На заседанието за освобождаванeто му са гласували 20 членове на съвета, един се е въздържал, а трима са подкрепили доцента. Захариев беше заместник-ректор с ресор "Магистърско обучение и докторантура". Уволнението на Захариев идва след разкритията, които направи народният представител на АТАКА Борислав Стоянов за октопода от офшорни фирми на преподаватели от академията, близки до ректора Величко Адамов. В петък депутатът на патриотите отправи и питане към министъра на образованието Сергей Игнатов по време на парламентарния контрол за това какви мерки смята да предприеме спрямо ръководството на академията. Освен академичната си дейност, Захариев ръководи дружество, което притежава 151 атрактивни имота в цялата страна. Офшорки, собственост на доценти от Академията, са обвързани посредством общо счетоводство с фирми, близки до братята Маргини, и перат техни пари, обявиха бунтовниците.
Според имотния регистър фирмата на доц. Захариев "Деруик асет мениджмънт" е собственик на малки хотели, офиси, заведения, апетитни апартаменти и др. в цялата страна. 121 от имотите са в София, включително и на централната ул. "Дж. Баучер". В някои от техните офиси се помещава "Бул инс". В момента застрахователната компания, свързвана с Маргините, се ръководи от свищовския преподавател Стоян Проданов. Дружеството "Деруик", което доц. Захариев ръководи от 2003 г. насам, е регистрирано в офшорна зона в САЩ и е на общ адрес с фирма на вдовицата на Дмитрий Минев Руснака и съпругата на големия Маргин.
Ректорът на СА Величко Адамов вчера обясни, че доц. Захариев е отстранен по икономически съображения. За да се пестят разходи за заплати, бил закрит постът му на зам.-ректор, както и на трима зам.-декани и зам.-директора на колежа. Многото сигнали срещу ръководството на Академията бяха окомплектовани и изпратени във Върховна касационна прокуратура, откъдето ги разпределиха на спец-екип в Софийска градска прокуратура. Това потвърди и образователният министър Сергей Игнатов при последния парламентарен контрол.
Междувременно стана ясно, че като докторант от академията е отстранен и добилият скандална известност Красимир Георгиев - Красьо Черничкия. В обръщение на ръководството на СА до министъра на образованието и до медиите от 25 януари, публикувано на сайта на висшето училище, е съобщено, че Красимир Георгиев е отстранен от обучение като докторант заради това, че не посещава занятия и курсове.
kkabakciev Posted - 01/23/2010 : 20:44:14
Идете да видите в bulgarianscienceproblems последните изстъпления и малоумия на престъпната БАН-ска шайка.

Специално прочетете тази невероятна наглост:

"Последното съществено преструктуриране бе извършено в периода 1991-1996 г., при което наред с осъвременяване на научните приоритети и оптимизиране на структурните единици и персонал бяха ликвидирани и последствията от конюнктурните и субективни решения от предишния тоталитарен период."

И реакцците спрямо нея.
moderator Posted - 01/23/2010 : 14:36:09
Отговор на ръководството на СА:
http://www.uni-svishtov.bg/default.asp?page=oletter

Открито писмо
на ръководството на Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов
относно опитите за оклеветяване на държавно висше училище

Уважаеми г-н Министър,
Уважаеми главни редактори и журналисти,
Дами и господа,
Като Академия, определена от българските работодатели, по проучване на НЦИОМ, за най-добро извънстолично висше училище, сред първите три в България, следим с интерес, но и с тревога медийното отразяване на опитите на неколцина бивши и настоящи преподаватели да реализират собствени цели, за сметка на висша образователна институция, създадена с дарение от 1912 год. на видния филантроп и радетел за културен възход Димитър Ценов. За целите на прекратяване и изясняване на придобилата национални размери клеветническа кампания сме длъжни да заявим следното:
Първо. Относно медийните изяви на неколцина настоящи и бивши преподаватели. Позицията на академичния колектив относно поведението и мотивите на неколцината бивши и настоящи преподаватели, обединени в сдружение с частна цел, е обявена още през месец септември 2009 г. в регионално публикуван материал („Лицето на клеветата”), подкрепен с подписите на 119 професори, доценти и преподаватели - членове на Общото събрание, както и всички ръководители на звена на висшето училище (факултети, катедри и центрове). (вж. приложения материал ). Като икономическа академия със 100 хиляди възпитаници ние се гордеем с личности, дали изключителен принос за възхода и развитието на България, нашата икономика, нашата финансово-кредитна и осигурителна системи. След откриването си през 1936 год., в продължение на десетилетия, Академията е единствената обучаваща и дипломираща по финанси и застраховане институция в България. Припомняме, че за 20-те години на прехода след 1989 г. от тримата вицепрезиденти, единственият икономист – г-н Тодор Кавалджиев – е наш възпитаник. От сегашния състав от областни управители 1/5 са свищовски кадри. При мандата на премиера Симеон Сакскобургготски 1/3 от областните управители бяха свищовски възпитаници. В състава на Министерския съвет (министри, зам.-министри и политически кабинети), с премиер г-н Бойко Борисов, има над 20 наши възпитаници. Половината от средния и висшия управленски ешалон в българските банки, застрахователни и осигурителни дружества, счетоводните къщи и одиторските кантори са със свищовски дипломи.
Второ. Относно ремонтите на общежитията. Всички ремонти на общежития в Свищов са реализирани чрез обществени поръчки, публично обявявани в Агенцията за обществени поръчки. Постигнатата средна цена на ремонтираните и вече пуснати в експлоатация два блока е съпоставима със средната за страната за останалите студентски градчета. Допълнение в Свищов е монтирането на усилена ел.инсталация и самостоятелен водонагравател във всяка стая, поради отсъствие на централно подаване на топла вода. Всичките 8 студентски блока, с общо 2031 легла, са бивша собственост на държавното предприятие „Студентски столове и общежития” и са прехвърлени за стопанисване на Академията в Свищов преди повече от 10 години. Те са построени в регион, в който след земетресението от 1977 год. са реализирани множество допълнителни укрепвания, изменили и подобрили значително оригиналните строителни конструкции. Така, за сметка на спечелилия поръчката, се извършва обследване на сградата и цялостен ремонт. За двете години от началото на актуалния ректорски мандат са ремонтирани и достъпни за нашите студенти два блока с 618 легла. В момента се ремонтират още два блока с 438 легла. Справка в публично достъпния Търговски регистър на Агенцията по вписванията не потвърждава участие на лицето Красимир Георгиев в нито една фирма, спечелила поръчка за ремонт на общежитие или за каквато и да е обществена поръчка с възложител Стопанска академия „Д. А. Ценов”.
Трето. Относно отстраняването на преподавател и докторант. Конституционно право на всеки български гражданин е правото на образование. Що се касае до вече отстранения от обучение докторант Красимир Георгиев считаме, че е налице едно медийно преекспониране на лице и неговите телефонни контакти. Истината е, че докторант Красимир Георгиев и дисциплинарно уволнения Калин Костов са отстранени от Академията по една и съща причина – единият не идва на занятия и курсове, другият не идва на работа по регламентиран 8 часов работен ден.
Четвърто. Относно политиката на банкови депозити. В условията на финансова криза и индикации за потенциална несигурност в банковата система в Академията е възприет подход на диверсификация на банковите наличности сред минимум 4 институции. Тази политика е позната на всеки начинаещ икономист. Когато тя се обвързва и с ангажимент за обновяване на остарял и амортизиран автопарк е налице аргументирана целесъоб­разност на депозитната политика.
Пето. Относно студентското състояние на Магда Красимирова Стоянова, на която преподавателят Бисер Кръстев е „…преподавал по поне 6 дисциплини…”. Актуалното състояние на всеки студент може да бъде проверено отделно и независимо в Министерството на образованието, младежта и науката (рубрика „Регистър на действащите и прекъснали студенти и докторанти”), както и от сайта на СА „Д.А.Ценов”, рубрика „Студентски ресурси”, подрубрика „Студентско досие”. Съгласно информацията от електронната главна книга статусът на студентката Магда Красимирова Стоянова е „отстранен (за определен срок)”. Същата се е обучавала в специалност „Финанси”, в образователно-квалифика­ционна степен „професионален бакалавър”, срок на обучение 3 години и начална учебна година 2007/2008 (6 семестъра), за което е положен съответен конкурсен изпит. Към днешна дата Магда Стоянова е положила 8 изпита (от общо 11) от първи курс и само 2 изпита от общо 10 за втори курс. Сред тези положени изпити НЯМА НИТО ЕДИН ПРЕД ПРЕПОДАВАТЕЛЯ БИСЕР КРЪСТЕВ. Всички 11 положени изпити са по фундаментални учебни дисциплини, пред преподаватели от 8 различни катедри. Няма как преподавателят Бисер Кръстев да е изпитвал и/или преподавал на прекъснала студентка и то по поне 6 дисциплини, съгласно негово изявление, излъчено по bTV на 26.11.2009 г. в 08.15 ч. (вж. приложен файл). За целта е стартирана процедура срещу Бисер Кръстев за установяване на факти и обстоятелства дали са налице данни за образуване на дисциплинарно производство и констатиране наличие на нарушение на трудовата дисциплина по смисъла на Кодекса на труда. Става дума за изключителна лъжа и клевета, чрез която се ерозира общественото доверие в способността на Свищовската академия да оценява обективно. В отговор на изискваните писмени обяснения, съгласно приложения файл, е видно, че Б. Кръстев се позовава на правото си по Конституция „…да изразява мнение…”!? За сведение, в съответствие с изискванията на чл. 44, ал. (2) от Закона за висшето образование изпитните материали от всеки изпит на всеки един от нашите актуално обучавани 15,5 хиляди студенти се архивира и съхранява в срок от една година по процедура в сила от 17.12.2008 г. Любопитен факт е, че клеветата на асистент Б. Кръстев относно изпитите на Магда Стоянова е заснета в свищовски ресторант, собственост на лице от тефтерчето на Красимир Георгиев.
Шесто. Какво предстои? Стопанска академия „Д. А. Ценов” е инициатор и подкрепя законодателните инициативи на министър Игнатов. В момента обучаваме 7 хиляди студенти в редовна форма, 3,5 хиляди в задочна и 5 хиляди в дистан­ци­онна форма. Само в Свищов всеки магистър задължи­телно се дипломира с езиков сертификат за бизнес комуникации на английски, немски, френски или руски езици. Нашата Академия обучава в дистанционна форма студенти, географски локализирани в 41 държави на 5 континента. Имаме 7 академични научни периодични издания, от които вече две са на английски език. Ние активно работим за каузата следващото десетилетие българското висше образование да заеме достойното място на експортен отрасъл за нашата икономика.

moderator Posted - 01/23/2010 : 12:51:19
Разширени материали по връзките на кадри от СА и братя Маргини, в днешния брой на в.Капитал:

Висше образУвание
Или как преподавател, уличен в плагиатство и приятел на Красьо Черния, продължава да е ректор на Стопанската академия в Свищов
http://www.capital.bg/show.php?storyid=846320



Документи, уличаващи доц. Адамов в плагиатствоhttp://www.capital.bg/show.php?storyid=846469

Скандалите в Стопанската академия - Свищов
Криворазбраната автономия
От Капитал

http://www.capital.bg/show.php?storyid=846351


Доценти по офшорни схеми
Преподавателите от Свищов не знаели какви пари въртят
От Димитър Пеев
http://www.capital.bg/show.php?storyid=846322

Или как преподавател, уличен в плагиатство и приятел на Красьо Черния, продължава да е ректор на Стопанската академия в Свищов
Преподаватели в Стопанската академия "Д. А. Ценов" са прали пари на Красимир и Николай Маринови, известни като Големия и Малкия Маргин.

Тази смразяваща новина, съобщена от първата страница на всекидневниците "Труд" и "24 часа", от седмица насам кара Свищов да трепери. Крайдунавският град, който винаги се е гордял със своето висше училище, изведнъж се оказа свързан с едни от най-обсъжданите представители на подземния свят.

Маргините бяха арестувани в края на 2005 г. по обвинение в поръчителство на три знакови убийства. Във връзка с това разследване комисията "Кушлев" наложи възбрана на имотите и сметките на Големия Маргин и съпругата му Мария Маринова. Делото срещу братята продължава, но междувременно двамата бивши босове на СИК бяха арестувани отново - този път за поръчителство на убийството на радиоводещия Боби Цанков, след което Големия Маргин беше обвинен в организиране на група за разпространение на наркотици.

Сигналът, в който се твърди, че доцентите от Свищов са участвали в пране на пари, е бил изпратен до прокуратурата, данъчните и Агенцията за финансово разузнаване. То описва стройна схема от ООД-та близнаци, които са били създадени в периода 2002-2003 г. (виж графиката). Във всяко от дружествата участва по един преподавател в катедра "Финанси" на свищовската академия. Той е изпълнявал ролята на миноритарен съдружник (с 0.2% дялово участие) и представител на офшорката, която е държала мажоритарния дял (останалите 99.8%). Доцентите са били и управители на регистрираните у нас дъщерни дружества, които са извършвали предимно сделки с имоти в София и по черноморските ни курорти.

Необичайната търговска активност на преподавателите става ясна при справки в Търговския регистър, където са качени пълните фирмени досиета на свързаните дружества. Братя Маргини нямат пряко участие във въпросните дружества. Налице са обаче достатъчно косвени доказателства за свързаност.

Фирмата, която седем години е била управлявана от сегашния ректор на академията Величко Адамов - "Юнивърс къмпани" ООД, е регистрирана на един и същ адрес с дружество, в което участие има Мария Маринова, съпруга на Големия Маргин. Нейното участие във фирмата беше едно от запорираните от комисията "Кушлев". Съдружник в него е и Ирена Атнасова-Минева, вдовица на убития член на СИК Дмитрий Минев-Руснака.

Друго косвено доказателство е фактът, че всички фирми са били обслужвани счетоводно от един и същ човек - Алексей Гудев, чрез неговата фирма "Брод 2000". Той е завършил стопанската академия в Свищов през 2007 г. (във випуска на Красьо Черничкия). Интересното е, че "Брод 2000" беше фирмата, в която се водеха на работа братята Маргини по времето, когато бяха в ареста. Оказа се, че фирмата дори е внасяла през цялото време социални осигуровки на двамата върху максималния за тогава праг от 1400 лева.

Справка в Имотния регистър показва, че управляваните от свищовски преподаватели фирми са купували и продавали имоти на свързани със СИК лица и фирми. Така например фирмата "Бета трейдинг корпорейшън", чийто управител е преподавателят в катедра "Финанси" на академията доц. Васил Захариев, е сключила няколко големи сделки с небезизвестната фирма "Интергруп енд партнърс", която въртеше бизнеса с горива на групировката. Основатели на фирмата са Младен Михалев-Маджо, Румен Николов-Пашата и шефа на футболен клуб "Славия" Венцислав Стефанов. По-късно във фирмата като съдружници влизат Красимир Маринов-Големия Маргин, Милчо Бонев-Бай Миле и Дмитрий Минев-Руснака. За известно време управлението й се извършваше от Стоил Славов, който беше убит при бомбен атентат в сградата на "Джеймс Баучер" 87 през 2003 г.

В същата сграда се намира офисът на застрахователната компания "Бул инс", в която Маргините имаха скрито участие чрез офшорни фирми. Не случайно при последния арест на Маргините сградата на "Бул инс" също беше претърсена от баретите. Любопитното е, че изпълнителен директор на компанията е доц. Стоян Проданов, който също е преподавател в СА "Д. А. Ценов". На ръководни постове във фирмата са и други негови колеги от Свищов. Споменатият вече доц. Васил Захариев е управител на клона в Пловдив. Колегата му доц. Пламен Пътев пък беше доскоро главен актюер на фирмата.

В списъка от сделки на "Бета трейдинг корпорейшън" има и покупка на имот от 2700 кв.м в София. Продавачи са били Йоанна Милчева Бонева и Милчо Милчев Бонев, деца на убития бос от СИК Милчо Бонев-Бай Миле. Сделката е осъществена през 2005 г. По това време наследниците на Бонев са едва на 11 и 9 години. Впоследствие "Бета трейдинг корпорейшън" прехвърля част от имота на "Витоша имоти", което е новото име на "Интергруп енд партнърс".

Любопитното е, че "Бета трейдинг корпорейшън" е имала вземане-даване и с конкуретната силова групировка ВИС-2. През 2005 г. фирмата е купила имот от 1950 кв.м в София от боса на висаджии Георги Илиев и съпругата му Мая Илиева, показва справката в имотния регистър.

Има още едно интересно съвпадение - споменатата вече сграда на ул. "Джеймс Баучер" 87 в столицата се оказа собственост на "Деруик асет мениджмънт България" - една от фирмите, управлявани от свищовски преподаватели. Неин управител е заместник-ректорът доц. Андрей Захариев. Той обясни своето участие във фирмата така: "Покани ме колега доцент от УНСС. Няма да му кажа името. Каза ми, че има интерес от британец да стартира бизнес в България в областта на лизинга на недвижими имоти. Лично аз съм договарял с банката първата кредитна линия. И в момента това дружество има близо 150 лизинговани имота, които до последната лизингова вноска се водят на лизингодателя. Но капиталът в момента е 100 000 лева, от които аз имам 200."

Ректорът Величко Адамов представи подобна версия за участието си в "Юнивърс къмпани" ООД. "През 2003 аз станах представител на офшорка "Самак инвестмънт". Като представител на тази фирма прехвърлихме капитали във фирма "Юнивърсъл къмпани" и започнахме да си осъществяваме нормални сделки в страната, които бяха непрекъснато контролирани, проверявани и т.н. Когато станах ректор, прецених, че за мен не е добре да се занимавам с фирми и приключих своето участие", каза той.

Адамов заяви, че никога не е знаел кой стои зад офшорката. "Аз съм сключил договор с един американец, който се представя като собственик на тази фирма. И оттам нататък не ме интересува", заяви ректорът. Той обаче не успя да се сети нито името на американеца, нито как се е казвала юридическата кантора, чрез която се запознал с него. "Просто съм забравил – шест години минаха", каза Адамов. Все пак ректорът успя да се сети коя е била най-голямата сделка на управляваната от него фирма. Това било строителството на луксозния хотел "Синята перла" в Слънчев бряг. По думите му за инвестицията били използвани собствени капитали на офшорната фирма и банкови заеми. Проверка в имотния регистър обаче показва, че на името на "Юнивърс къмпани" ООД няма учредени ипотеки.

Множеството съвпадения наистина предизвикват въпроси. Офшорните фирми са регистрирани на едни и същи адреси в офшорни зони в САЩ. Освен това се обслужват счетоводно от едни и същи лица в България. А на всичкото отгоре управители са все преподаватели от академията, които са и колеги от катедра "Финанси". Очевидно не става дума за съвпадение, а за стройна бизнес схема, която е създадена с някаква цел.

Попитахме ректора Адамов каква е била целта и получихме следния отговор: "Ние отидохме там, защото видяхме едно предизвикателство. Ние сме хора, които сме учили да управляваме пари. Искахме на практика да видим какви са нашите възможности и способности. Като гледам балансите на тези фирми, на тях им се правят много ревизии, плащаме данъци, и какво ли не, това, че парите идват от офшорки, не е противозаконно. Но това са пари, които влизат в България и създават поминък на България. Мисля, че по този начин сме помогнали на нашата икономика и никого не сме ощетили", заяви ректорът. И добави, че заради скандала смятал да прикани всички свои колеги от академията да напуснат фирмите.


moderator Posted - 01/20/2010 : 10:43:57
Депутат от ГЕРБ ще пита министър защо в Свищов изнудват студенти за пари
в. 24 часа
18-01-2010
http://www.vobg.net/article.php?id=34891


Студентите в Стопанската академия са принуждавани да си купуват скъпи учебници, за да се явяват на изпит. Това разкрили възмутени бъдещи висшисти в приемна на депутата от ГЕРБ Аспарух Стаменов. "Последните страници на учебниците, чиито автори са преподаватели от катедрата "Финанси и кредит" на ректора доц. Beличко Адамов, са т.нар. тестове. Те се "откъсват" в изпитната зала и книгите, които струват по 50-60 лв., стават неизползваеми. Така дори двама братя не могат да завършат образованието си с един учебник", обясни вчера депутатът. Той ще сезира министъра на образованието Сергей Игнатов за порочната практика в свищовската академия. Според него така се оценяват не знанията, а финансовите възможности на студентите.
Това с тестовете е световна практика. Покажете ми закон, който да ги забранява. Но те могат да се копират. Никой не е задължавал студентите да си купуват учебници. Ако има такива, ще ги накажа", коментира вчера ректорът доц. Адамов. Академичният шеф каза, че нямал отношение към фирмите за продажба на учебници. Ще поискам от министър Игнатов и становище за легитимността на ректора, каза още Стаменов вчера.
"Попаднаха ми документи, че през 2001 г. ВАК не му е дала професорско звание за плагиатство. По закон тогавашният ректор е трябвало да го махне. Сега не знам как доц. Адамов сам ще се махне", обясни депутатът. Вчера ГЕРБ и "Атака" в Свищов публично подкрепиха опонентите на Адамов от Сдружението за европейско качество във висшето образование. Преподавателите първи сезираха прокуратурата за рекета над студентите и опит да се избегне данъчно облагане чрез разбиване на огромните обороти на ректора и приближените му доценти в кухи фирми на асистенти и секретарки. По техни данни софийската прокуратура е започнала разследване и за връзки на академичните шефове с Маргините. Офшорните им фирми имали общо счетоводство с дружества на Красимир и Николай Маринови. Справка в имотния регистър показала, че „Деруик асет ме ниджмънт" на зам.ректора доц. Андрей Захариев и той като физическо лице имат 151 имота в България, сред които и централата на "Бул Инс" в София, казаха преподавателите. "Последната покупка е сградата на Общинска банка в Свищов за близо 800 хил. лв. Нека да кажат дали тези пари са техни и дали могат да докажат произхода им", каза вчера гл.асистент Бисер Кръстев. Преди дни доц. Захариев отказа коментар с мотива, че бил помолен за конфиденциалност. докато тече проверката.
Andrey_Kurtenkov Posted - 01/19/2010 : 09:36:00
quote:
Плашили асистент в академията в Свищов
“Притеснени сме за асистент Калин Костов. След публикации в медиите е бил заплашен, че той и семейството му ще бъдат унищожени. Оттогава телефонът му е изключен.” Това разказаха в неделя преподаватели от Стопанската академия “Д. А. Ценов” в Свищов...
Тези хора не са в състояние дори нещо оригинално да измислят - и речникът им е общ, и стратегията и тактиката - целят се в семейството на човека, за да го уязвят.
Още си пазя в една от сим-картите sms, от 11.01.2008, 11:20, със заплахи по адрес на семейството ми, а специално тази думичка - че ще бъда унищожен съм я чувал неколкократно.
Впрочем и на последния ни Катедрен съвет (състоял се миналия петък), Ръководителят на катедрата си позволи да говори откровени лъжи по адрес на моето семейство - това стана най-официално, в присъствието на декана и на единия зам.-декан. И - естествено - той получи пълна подкрепа - да се атакува семейството на човека, който следва да бъде унищожен (по възприетата от тези хора терминология) - това за тях е съвсем обичаен прийом.
moderator Posted - 01/19/2010 : 07:41:10
Плашили асистент в академията в Свищов
автор: Веселина Ангелова
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=347809


“Притеснени сме за асистент Калин Костов. След публикации в медиите е бил заплашен, че той и семейството му ще бъдат унищожени. Оттогава телефонът му е изключен.” Това разказаха в неделя преподаватели от Стопанската академия “Д. А. Ценов” в Свищов.

Младият икономист Костов е от групата на опълчилите се срещу ректорското ръководство служители на ВУЗ-а. Преди месец заваляха жалби от преподаватели за нарушенията в академията. Сведенията сочат, че ръководители участват във фирмите с неизяснен произход на капитали. Офшорките били в съдружие с фирми, приближени до Красимир и Николай Маринови - Маргените. Опонентите на ръководството са сформирали сдружение и сигналите, подадени от тях, са обединени в дело в Софийска градска прокуратура.

Престъпни схеми

Асистент Костов разчертал графики, от които личали връзките между офшорките на свищовски доценти и превъртането на капитали между тях. В неделя се готвел да ги покаже публично, но изведнъж се покрил. “Не искам да се шуми около мен. Изникнаха семейни проблеми и не успях да се явя на уречената среща”, заяви вчера ас. Костов и отрече да е бил заплашван.

“Има данни, че офшорките разполагат с капитал от над 150 млн. лв., а активите им са за над 500 млн. лв. Ако парите са на свищовски преподаватели, нека да се изясни дали са декларирани”, апелира общинският лидер на “Атака” в Свищов Васил Илиев.

Доц. Марияна Асенова пък обясни, че сдружението на преподавателите не цели да клевети, а изнася публична информация: “Материалите, които предоставяме на разследващите, са от Търговския регистър, от регистъра за недвижима собственост и от отчетите на фирмите. Ако прочитането им е престъпление, как бихте нарекли деянията на извършителите?”. Според представителите на сдружението интерес представлява дейността на зам.-ректора доц. Андрей Захариев. “Той е най-младият доцент в България. Направихме справка и излязоха интересни данни за фирмата му “Деруик Асет Мениджмънт”, обяви Васил Илиев. Той допълни, че на доцента и фирмата му се водят 151 имота - сграда на застрахователно дружество в София, бившата сграда на БНБ в Свищов и имоти в Бургас, Варна, Търново и др.

“Всичко това е абсолютна неистина. Фирмата се занимава с лизингова дейност и имотите са наша собственост, докато не бъдат изплатени от купувачите. Съдружник ми е британец, когото познавам от времето, когато живях в Англия. Регистрирали сме дружеството в американския щат Делауеър, защото там е най-силната икономика”, коментира доц. Захариев и заяви, че е завел дела за клевета срещу всички, които петнят името му.

Купуваш учебник, взимаш изпит

След жалбите на преподавателите се извършва и проверка за “бизнес” с издаване на учебници. “Чрез четири “кухи” фирми се върти огромен оборот от недекларирани печатани и продавани учебници, които студентите са задължени да купят, за да бъдат допуснати до изпит - твърдят членовете на преподавателското сдружение. - На кориците им няма цена, не е упоменат тираж. Към помагалата обаче са приложени тестове и студентите не могат да се явят на изпит, ако не откъснат съответния лист с напечатани въпроси.”

Стопанската академия дава хляб на 650 души от крайдунавския град и в нея учат 12 хил. студенти. “Учебното заведение се слави като “семейната академия”, тъй като в него работят цели фамилии. Над 70 семейства са на служба във ВУЗ-а. Племенникът на ректора Илиян Церянски е управител на академичния кампус “Юг”. Младежът в момента е студент”, обяви доц. Асенова. Колегите й допълниха, че като втора секретарка е назначена дъщерята на шефа на областната полиция в Търново комисар Милен Манолов - Зорница Манолова, която е и задочничка.

“Има симбиоза на обвързаност между академията и общината. Преподаватели от ВУЗ-а са и общински съветници. Те са 8 от общо 29 човека. В борда на директорите на местното ВиК от трима души двама са преподаватели в академията”, разкри гл. ас. Георги Георгиев. Преподавателят Бисер Кръстев, който е зам.-председател на местния парламент, обаче се оплака, че ректорското ръководство непрекъснато му пречи да осъществява задълженията си като съветник. Графикът му бил направен така, че да изпуска сесиите и комисиите.

Студентите на академията са разделени в мнението си дали има злоупотреби във ВУЗ-а. Привърженици на сдружението на преподавателите са спретнали студентска петиция с над 300 подписа и са я изпратили в министерството на образованието. Контраподписка е събрана от студенти, които симпатизират на ректора доц. Величко Адамов и заместниците му. Шефът на ВУЗ-а се прочу, след като се разбра, че е научен ръководител на плевенския бизнесмен, добил известност като кадровик на Темида - Красимир Георгиев-Красьо.

Във вуза се дипломират министри и банкери

Вицепрезидентът Тодор Кавалджиев, бившият министър на финансите Стоян Александров и още десетки известни българи са възпитаници на свищовската академия.

Тук са получили висшето си образование бившият зам.-министър на финансите Пламен Минев, бившият зам.-министър на промишлеността Григорий Вазов и Делчо Порязов - бивш ректор на ВУЗ-а и настоящ председател на съюза на икономистите в България.

В дългия списък са имената на председателя на “Булстрад” Румен Янчев, шефката на ДСК Виолина Маринова, прокуристът на Корпоративна банка Юли Попов, подуправителят на БНБ Румен Симеонов, петима от новите областни управители, както и световната шампионка по шахмат Антоанета Стефанова. Тук са се дипломирали певиците Аксиния и Ивана, шефът на фонд “Земеделие” Асен Друмев, пловдивските брокери Христо Данов и Христо Александров.

Двама братя не могат да учат от един учебник

“ГЕРБ застава зад сдружението на преподавателите и на хората, които имат смелостта да изнесат фрапиращите факти. Определени среди от Стопанската академия вменяват на тези хора уронващи функции. Авторитетът на ВУЗ-а обаче е подронен не с питането им, а с действия, които са престъпни. Докато не приключат проверките, не можем да кажем нито, че едни хора са престъпници, нито, че други са клеветници.” Това заяви вчера депутатът от ГЕРБ Аспарух Стаменов.

Според народния избраник в последния му приемен ден дошли студенти, които показали учебници и разказали недопустими неща. “Споделиха, че за да вземат изпит, задължително трябва да си купят учебник на цена от 50 до 110 лева. Излиза, че двама братя не могат да учат от един учебник! Значи не е важно дали студентът има знания, а дали е допринесъл за финансовия просперитет на преподавателите си”, коментира Стаменов.

Той обяви, че готви питане до министъра на образованието дали е редно кандидат-висшистите да бъдат задължавани да платят за помагала и едва тогава да бъдат допускани до изпит. Депутатът показа материали от Висшата атестационна комисия, които разкриват, че през 2001 г. на доц. Величко Адамов не е дадена по-висока научна степен заради плагиатство. “Тогавашният ректор Нено Павлов е трябвало да го уволни, тъй като членове на академичния състав се освобождават, ако бъдат уличени в преписване на научни трудове без позоваване. След като не е бил отстранен от поста, доц. Адамов се е кандидатирал за ректор и е бил избран.

Случаят има и морален аспект. Не може да се очаква от такъв ректор да изисква от студентите да не преписват на изпити”, допълва Стаменов. След разразилите се скандали в академията доц. Адамов категорично заяви, че няма да подава оставка. Според запознати за отстраняването му от длъжност трябва да бъде свикан поне 1/4 от състава на Общото събрание на извънредно общо заседание и решението да бъде гласувано с 50 плюс 1 гласа.

moderator Posted - 01/18/2010 : 16:59:57
Стопанската академия в Свищов е замесена в пореден скандал
Нова телевизия
16-01-2010
http://www.vobg.net/article.php?id=34877
Стопанската академия в Свищов е замесена в пореден скандал. след като се оказа, че ръководството е в близки отношения с кадровика в съдебната система Красьо Черния, стана ясно, че някои от преподавателите имат бизнес отношения и с братята Маргини.
Скандалните твърдения са на доценти и професори от ВУЗа.
Преподаватели от Стопанската академия в Свищов перат пари на братя Маргини. С тези думи техни колеги потърсиха медиите. Те са направили проверка в Търговския регистър, според която фирмите на Величко Адамов и Андрей Захариев са обвързани с фирми на братята Маргини. Има много съвпадения, които са съмнителни и затова сме сигнализирали прокуратурата, обясни Калин Костов. Първото съвпадение е, че фирмите на преподавателите и тези на братя Маринови са регистрирани на един и същ адрес както в България, така и в САЩ. Второто съвпадение, според техните колеги от университета, е че дружествата се обслужват от един и същ счетоводител и ползват услугите на една и съща адвокатска кантора. Третата случайност, според имотните регистри, знаковата сграда на булевард „Джеймс Баучер-87”, в която се помещава застрахователното дружество на братя Маргини, е собственост на фирма, чиито управител е заместник-ректора на академията в Свищов. Всички материали са предадени в прокуратурата и вече е започнало разследване, както и проверка на НАП. А случайно или не прокуратура, преподаватели и обвинени не пожелаха да коментират схемата пред камерата ни.
Утре съдът ще реши дали да остави Красимир Маринов-Големия Маргин за постоянно в ареста. Преди три дни той беше задържан и обвинен за ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици.
kkabakciev Posted - 01/18/2010 : 14:04:23
Чак сега обърнах внимание на хубавото заглавие!

Ами то наистина цялото така наречено висше образование днес - заедно с така наречената БАН, са си една организирана престъпност.

Искате доказателство ли?

Няма проблем! Ето го:

НЯМА ПРАВИЛНИК ЗА РЕДА И НАЧИНА НА АТЕСТИРАНЕТО ПО ЧЛ. 42, АЛ. 2 ЗНСНЗ!!!!!

НЕЩОТО, НАРЕЧЕНО МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ, НЕ БЛАГОВОЛЯВА ДА ГО ИЗДАДЕ ВЕЧЕ 18 ГОДИНИ!

ЗА КАКВО ГОВОРИМ ЛИ? ГОВОРИМ ЗА НЕЩОТО, НАРЕЧЕНО ДЪРЖАВА - КОЕТО ВСЪЩНОСТ Е ЕДНА КОЧИНА!

http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05