http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Гореща зима в пловдивското образование

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert Email Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is ON
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
atakurt Posted - 01/05/2010 : 15:50:53
http://potv.eu/129419.html


Нов скандал се завихря около РИО - Пловдив
Източник: ПОТВ 15:13 / 05.01.2010
©

Пореден скандал се очаква да разтресе Регионалния инспекторат по образованието в Пловдив. Това се случва в деня, в който стараха ясни имената на новите кандидати за шефското място в институцията.

Припомням, че резултатите от първия конкурс за избор на началник на РИО - Пловдив бяха отменени, след като надпреварата бе спечелена от дългогодишната експертка в инспектората Вихра Ерамян. Още преди това да се случи се заговори, че ако общинската съветничка от ГЕРБ Павлинка Кацарова не стане шеф на РИО, то конкурсът ще пропадне. Е, слуховете станаха факт и по неясни причини първият конкурс бе отменен и сега се провежда втори. Девет са кандидатите да оглавят образователния инспекторат. Сред тях впечатление правят имената на четирима мераклии. Това са временно изпълняващата длъжността началник Антоанета Пакова и трима от кандидатите от първия провален конкурс - Атанас Куртенков, Павлинка Кацарова и Петър Нейчев. Слуховете, които тръгнаха след оповестяването на имената гласят, че този път грешката от предишния конкурс няма да се повтори и че човекът на ГЕРБ Павлинка Кацарова ще оглави инспектората. За да се стане шеф на РИО обаче всеки кандидат вече е представил своя концепция за развитието на образованието в Пловдивска област. Предимство се дава на кандидатът, който има дългогодишен педагогически опит. Такъв опит обаче има само учителят по математика и дългогодишен директор на Общинския детски комплекс Атанас Куртенков. И ако следваме правилата на конкурса, то именно Куртенков би трябвало да бъде следващият началник на РИО - Пловдив. Дали ще има политическо назначение или шеф на важната институция ще бъде човек от системата, който знае проблемите от вътре . Ще разберем на 15-ти януари.
2   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
atakurt Posted - 01/08/2010 : 18:08:11
Хахахахахахаааа!
Същото става и в образованието. Човек на ГЕРБ, който няма и един час педагогически стаж, който няма педагогическа правоспособност, който няма учителска квалификация, се гласи за шеф на средното образование в Пловдив и областта:
http://news.plovdiv24.bg/130207.html
http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=461394
http://potv.eu/130206.html#

С други думи - давай, Бойко, ГЕРБ е с теб! А за България ще мислим после!
Andrey_Kurtenkov Posted - 01/08/2010 : 14:44:20
Е, още много скоро след изборите стана ясно, че предизборното обещание на ГЕРБ, че политически назначения нямало да има, е било лъжа (единственото действително изпълнено предизборно обещание на Бойко Борисов май е, че Разпети петък ще стане официален празник - при положение, че според първоизточника (Байбъла) Иисус Христос е разпънат в сряда, а не в петък). Вижте една леко поостаряла вече, а и съвсем непълна, справка за новоназначените шефове на областните дирекции "Земеделие" по места:
http://www.ticha1.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=260807&df=45&dflid=3&GDirId=fa91aa57fce6d44c82ecb3e485f19d2b
Забележете -
Благоевград - Кирил Укев - "...общински председател от партията на Бойко Борисов...";
Бургас - Лидия Станкова - "...верен кадър на ДПС...";
Варна - Зарина Бъчварова - "...Общински ръководител на ГЕРБ...";
Видин - Александър Матеев - "...представител на партия "Български земеделски народен съюз", коалиционен партньор на ГЕРБ...";
Добрич - Стилиян Митев - "...съветник на зам-министъра на земеделието Преслав Борисов...";
Разград - Валентина Френкева - "...общински съветник от ГЕРБ...";
Търговище - Донко Донков - "...политическа партия "ЗЕМЕДЕЛСКИ СЪЮЗ "АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ...";
и т.н. - ето на това управляващите му казват "няма вече политически назначения".
Но особено възмутителни в този, далеч непълен, списък, посветен на политическите назначения в структурите на МЗХ след смяната на властта, са имената на Бойко Синапов и (нали в заглавието на темата става дума за втория по големина град в България!) Лазаринка Йочкова. Дори да оставим настрана известните особености, свързани с израстването в йерархията на хубавото Лазаринче, както и наличието на името й в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ - все пак тя дори не се е погрижила да защити матистърска степен - толкова ли няма във втория ни по значение университетски и научен център магистри и доктори, та са поверили една толкова важна (може би най-важната в България) областна служба "Земеделие" на специалист със степен "бакалавър"?!?

http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05