http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Правна защита на учените

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert Email Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is ON
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
moderator Posted - 02/20/2006 : 19:54:08
Комисията за защита от дискриминация разгледа жалба срещу Технически университет, филиал Пловдив

Комисията за защита от дискриминация (КЗД) ще проведе свое заседание на 6 март, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Тогава четвърти заседателен състав на комисията с председател – Есен Фикри, докладчик – Хари Алексиев, и член – Зора Генчева, ще се произнесе по жалба от Минчо Илиев срещу Технически Университет, филиал Пловдив. Според подателя на жалбата той е бил дискриминиран по образование, произход и убеждения. Илиев твърди, че от университета неправомерно са отнели преподавателските му права. По време на днешното заседание на комисията адвокатът на Техническия университет Мария Тонкова настоя, че нормативните правилници за дейността на висшето учебно заведение са били спазени. Поради това университета не приема, че Илиев е бил дискриминиран по каквито и да било признаци.

От 15.30 часа КЗД ще проведе второ за деня заседание. То е по жалба на Асоциацията за европейска интеграция и права на човека, гр. Пловдив. Сигналът е срещу Многопрофилна болница за активно лечение /МБАЛ/, гр. Пловдив. В болницата е проведен конкурс за длъжности. В разрез със законодателството е поставено изискване към кандидатите за необходим минимален 5-годишен стаж в самата болница.

Източник: Фокус Нюз
20-02-2006

15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Andrey_Kurtenkov Posted - 06/04/2012 : 19:44:35
Калинка номер едно на републиката се размина с условна присъда!
Правораздавачите са преценили, че тя е млад човек, майка на непълнолетно дете, неосъждана, както и че има добри характеристики по местоживеене и месторабота и че фалшивата й диплома не е довела до финансови щети за държавата. Даже са я похвалили за готовността й да поеме разноските по делото в размер на 1408 лв, при положение, че разследването продължи две години и разходите на държавата по него са очевидно много повече.
Меко казано, много странно решение с нелепа аргументация. Изглежда, съдията е имал повече от смътна представа за естеството на работата й. Как да не са настъпили щети?! Иде реч за най-апетитния пост в държавата. ДФЗ е най-големия разпоредител на пари. Нещо повече от шеф в банка, нещо като финансов министър, но далеч по-добро, защото няма отговорността на министър или дори на банкер. Имаш да решиш на кого да дадеш едни пари, които, при това, са чужди и виртуални. Но облагодетелствания от теб ги взема като реални. И нито се е бъхтал за тях, нито е копал. Схващате ли тънкио ми намек? Ако не, вижте стандарта на живот на кой да е началник на такъв фонд по отделните области, а какво остава за този над тях.
Щетите за държавата са огромни, но трудно изчислими. Първо, в резултат на некомпетентността и парите са отивали не комуто трябва, а комуто тя реши. Второ, тяхното количество е намалявало, защото тя не е била грамотна да ги управлява, изисква, стопанисва. И не ми обяснявайте, че за тази работа си има експерти. В бантустана България, хеле в МЗХ, като навсякъде, има спортно прехвърляне на отговорността по веригата нагоре и накрая всичко го решават калинките.
Страхотно послание към младите хора - купуваш си германска диплома (спестяваш си пет години учене) с минималния риск след това да получиш три години условно!!! - затова пък сега незнаен брой калинки и калинчовци ми се правят на "успели българи в чужбина"...
kkabakciev Posted - 08/19/2009 : 12:28:19
Имам удоволствието да обявя, че в блога си за съдебната система
http://kkabakciev.blogspot.com/
започвам серия съобщения, озаглавени
СЪДЕБНА СИСТЕМА. ЕЛАТЕ ГИ ВИЖТЕ!
Това ще са главно документи, официално депозирани от мен в съда или в други институции или инстанции. Ето първото:
http://kkabakciev.blogspot.com/2009/08/1.html
Извадка от него:
"Аз, обикновен гражданин, познавам законодателството на страната, а апелативен съдия не го познава и издава разпореждание, което грубо му противоречи!
Не е ли СРАМ И ПОЗОР аз, гражданинът, да трябва да разяснявам на един апелативен съдия какъв е законът?
Разбира се, според мен, госпожо, Вие изобщо не следва да бъдете разглеждана като безпристрастен съдия, а като адвокат на държавата! Това е така, защото за броени месеци Вие успяхте да участвате в издаването на три решения в полза на епохалния нарушител на закона Министерски съвет и да го “оневините”, като първите две от тези Ваши решения се основават на умопомрачителното по своята противозаконност твърдение, че Правилникът за прилагане на Закона за научните степени и научните звания бил изпълнявал ролята на отменения Правилник за атестирането на научните работници и специалистите с висше образование!?!?!
[...], госпожо, подайте оставка и напуснете съдебната система! Вашето място не е в нея!"



Edit. Впрочем да не забравя да съобщя още, че - по темата на тази рубрика - преди десетина дни във вестник "Политика" бе отпечатана моя статия, озаглавена "Длъжник блокира сметка на кредитор".

Длъжникът - това е ДЪРЖАВАТА! Кредиторът - това съм АЗ!


И това изобщо, ама изобщо не е шега!

Можете да прочетете цялата статия тук:
http://www.politika.bg/article?id=13784

Става дума за така наречения Институт за български език при БАН - един развъдник на сталинизъм, комунизъм, криминалност и откровена простащина, който ми дължи много пари и вече дълги години не ми ги плаща. Подробностите са в статията.
moderator Posted - 07/04/2009 : 18:28:52
Деканът на Правно-историческия факултет проф. Софка Матеева обжалва дисциплинарно наказание от ректора
в. Струма, Благоевград
04-07-2009


Деканът на Правноисторическия факултет /ПИФ/ проф. д-р Софка Матеева обжалва пред Районен съд - Благоевград издадена заповед от ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски" проф. д-р Иван Мирчев за налагане на дисциплинарно наказание „забележка".
На 13 март 2009 година проф. Ив. Мирчев е разпоредил инспекторите на учебни отдели от ПИФ да направят пълна проверка на документите, с които са записани студенти за едновременно обучение в правния факултет. Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на проф. Софка Матеева.
След като 10 дни не получил исканата справка, с нова заповед ректорът разпоредил на декана в двудневен срок да направи писмено предложение за изясняване статута и студентското състояние на записаните и обучаващите се паралелно за придобиване на нова специалност, както и възможностите за решаване на проблемите, свързани със студентския им статут.
Пред съда адвокат Марио Караандонов от адвокатска кантора „Борисов и Караандонов" представи писмени доказателства в подкрепа на заповедта на ректора на ЮЗУ „Н. Рилски" проф. Иван Мирчев.
Районен съдия Владимир Ковачев отложи делото за събиране на нови доказателства.
moderator Posted - 12/03/2008 : 16:39:37
Как съдии и прокурори назначават своите отрочета
Дата: 03-12-2008 13:27
www.e-vestnik.bg


В прокуратурата и съда работят десетки дъщери, синове, племенници и други протежета на бивши и настоящи съдебни шефове. Как са попаднали там? С конкурс, разбира се. Конкурсите в съда се провеждат по специален начин. Нашето момиче или момче ще си научи каквото трябва за изпита, но понеже и другите момчета и момичета, които кандидатстват, са си научили, се прилага дискретна помощ. Ето как.

Къде работи дъщерята на съдията и депутат Любен Корнезов? В административния съд, разбира се.

Къде работи дъщерята на зам.-главния прокурор Камен Ситнилски? Пак там, разбира се.

В прокуратурата и съда работят десетки дъщери, синове, племенници и други протежета на бивши и настоящи съдебни шефове.

Как са попаднали там? С конкурс, разбира се. Конкурсите в съда се провеждат по специален начин. Нашето момиче или момче ще си научи каквото трябва за изпита, но понеже и другите момчета и момичета, които кандидатстват, са си научили, се прилага дискретна помощ. Ето как. Изпитва комисия. Тя се състои от 5 души. Един от тях е някой преподавател по право от университета. Други са съдии – наши хора. Когато нашето отроче се явява, взима максималните оценки от нашите хора. А от университетския преподавател – колкото дойде. Но, ако се яви чуждо отроче, някой наивник, дето иска честно да изкара изпита, му се слага крак, за да не попречи на нашето отроче. Защото се борят 20 души за едно място. Как става номерът? Нашите хора в комисията пишат занижени оценки на наивника. Дори човекът от университета да му пише 6, други 2-3-ма му нафраскат по 4-4,50 и той вече не може да се мери с нашето момиче.

По подобен начин се вреждат нашите отрочета и в конкурси за прокурори, в които няма изпит, а се гледат резултати от досегашната работа.

Ако не стане номерът и нашето отроче не изкара конкурса, наред идва Върховният административен съд. Нашето отроче, което не се класирало, подава жалба срещу конкурса. И с разни съдийски хватки Върховният административен съд отменя резултатите на отделни хора, класирали се в конкурса. Решението е без право на обжалване. Може да си изкарал конкурс, а съдът да ти каже – примерно ти нямаш нужния стаж, защото вече не се признава за юридически стаж времето, което си бил съдебен кандидат. Такива номера. Ама досега са го признавали и са го назначили по тоя стаж, дори до конкурс са го допуснали. Но съдът пренарежда класирането, за да влязат нашите отрочета.

В момента Върховният административен съд точно с това се занимава – отменил е класирането в конкурс за прокурори на няколко души, защото имали по-малък юридически стаж.

Какво толкова сладко има в тая работа съдия или прокурор, че се правят тия номера, да се чудиш.
kkabakciev Posted - 11/17/2008 : 18:20:40
В БЪЛГАРИЯ ИМА СЪДИИ И ВСЕ ПАК МОЖЕ ДА ИМА ПРАВОСЪДИЕ!

http://kkabakciev.blogspot.com/

ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ЗА СЪДИЯТА КОЛЕВ!
kkabakciev Posted - 11/13/2008 : 13:24:57
Благодаря за поздравленията! Въпросът е много сериозен, но нямам време сега за по-задълбочен анализ.
За избраника на необразования индивид от Мадрид. Няма как да му се вярва. Това е вдигане на шум, това са приказки "Дайте да да дадем!" (Че да не стане.)
Тия неща се правят, не се приказват.
moderator Posted - 11/10/2008 : 09:37:49
Краси, честито за поредната победа!

Виж един нов материал, какво ще кажеш за това?

Константин Пенчев се готви за битка
www.news.bg
10.11.2008 г.

Председателят на Върховния административен съд Константин Пенчев потвърди предложението си съдии да бъдат уволнявани при подозрения в корупция.

За първи път тази идея бе изнесена по време на изнесеното заседание на Висшия съдебен съвет, която се проведе във Варна този уикенд.

Пенчев каза още, цитиран от БНР, че повечето от магистратите не подкрепят идеята му.

Ще има огромно противодействие от средите на съдебна система, от чийто среди е и самият Висш съдебен съвет, обясни Константин Пенчев и допълни:

"Във всеки случай това няма да стане без битка. Ще има конкретна война - никой няма да има смелост да каже „Аз съм против."

kkabakciev Posted - 11/07/2008 : 13:21:58
Имам удоволствието да съобщя (правя го тук за пръв път), че с решение № 79/31.10.2008 г. на Софийския градски съд, I гр.отд., 7-ми състав, по гр.д. № 4274/03

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Е ОСЪДЕН,

в качеството му на юридическо лице, да заплати нанесените ми от структура на ВАК (и по-конкретно от така наричащия се Специализиран научен съвет по езикознание) неимуществени и имуществени щети - следствие от неназначаване в продължение на почти две години на рецензенти на дисертацията ми "Видът в английския език", при редовно открита процедура. Искът е уважен изцяло. Той е за втория двегодишен период на забавяне. За третия се води друго дело (което е още в първа инстанция), а за първия период на противоправно поведение (1994-1995 г.) Висшата атестационна комисия беше окончателно осъдена от ВКС в началото на тази година (подробностите отдавна са описани тук, по-горе).

Общото забавяне на процедурата по дисертацията ми (неназначаване на рецензенти) беше осъществявано, абсолютно умишлено, в продължение на ШЕСТ ГОДИНИ - при императивно указан в нормативната уредба едномесечен срок за назначаване на рецензенти!

Кратък коментар на случилото се.

Съдията по това дело се казва Кольо Колев.

След като през последните три години неведнъж си изпатих от некадърност и корумпираност в съдебната система, ето, че се оказва, че в България има съдии, които работят компетентно, достойно и точно!

И един от тях се казва Кольо Колев.

Какво друго би следвало да кажа в момента? Не виждам какво. Е, трябва, разбира се, да се има предвид, че предстоят още две инстанции, защото със сигурност Министерският съвет ще обжалва решението. Но фактът, че самото правителство е осъдено, и то още на първа инстанция, за противоправно поведение на негово подразделение (ВАК), е, поне за мен лично, забележителен. Това означава, че се оказва, че

В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА ИМА ПРАВОСЪДИЕ!

Красимир Кабакчиев
kkabakciev Posted - 10/21/2008 : 13:38:33
В Медиапул има много интересно съобщение:

Варненец осъден на година затвор за кражба на вафли
20 Октомври 2008

Осъденият за кражба на вафли и сухи пасти Димчо Арнаудов от Варна ще лежи една година в затвора при първоначален строг режим. Това постанови Районният съд във Варна след постигнато споразумение между подсъдимия и прокуратурата, съобщиха в понеделник от пресцентъра на съдилището.
Кражбата е извършена на 9 срещу 10 октомври тази година от павилион за търговия във Варна.
Арнаудов (32 г.) отнел натурални сокове, вафли, сухи пасти, дъвки и други сладки на обща стойност 31 лева.
Кражбата е извършена при наличието на опасен рецидив, се посочва в съобщението.
Димчо Арнаудов следва да заплати и направените по делото разноски от 73 лева в полза на държавата.
Определението на съда не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.
Безпристрастната и ефективна работа на правоохранителните и правораздавателните органи проличава и в други случаи, като например заведеното дело срещу 58-годишна жена в Благоевград, която през юли т.г. бе задържана при опит за кражба на кебапче на стойност 49 стотинки.


Ето моят коментар, който вече направих там.

Българско право и справедливост
Автор: Кр. Кабакчиев, дфн
Получено на: 21 Октомври 2008 10:37
Не искам да правя сравнение между тази присъда и онази, при която има драстично нарушение на закона и морала (тежка употреба на алкохол и шофиране) и смърт на едно лице и изключително тежко (и отново може би фатално) увреждане на друг. Там нещата са повече от трагични.
Но не мога да не направя паралел с една шайка - мнозинство в така наречения научен съвет на Института за български език при БАН. Тези комуно-криминали, тотални бездарници и морални изроди осъществяваха ТОТАЛЕН ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ НАД МЕН И НАД СЕМЕЙСТВОТО МИ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ДЕСЕТ ГОДИНИ!
Налице са влезли в сила осъдителни решения срещу така наречения институт за суми, които са космически в сравнение с тези 31 лв. Едната страна на въпроса е, че криминалният институт до този момент не е платил и стотинка от тях. И на практика никога няма да плати! Ще плати българският данъкоплатец!
Другата страна на въпроса е, че от първия момент на ТОТАЛНИЯ ГРАБЕЖ до този момент вече са изминали повече от 19 (деветнадесет) години. И нито един от криминалите - изроди в този така наречен институт до този момент не е платил нито една стотинка за БЕЗСПОРНО ИЗВЪРШЕНОТО УМОПОМРАЧИТЕЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, и няма никаква перспектива да плати. Защото изродите се водят за "колективен орган". Съответно това означава, че когато аз или съответният наследник получи парите, за пореден път ще бъде ощетен българският данъкоплатец, а КРИМИНАЛИТЕ ЩЕ ОСТАНАТ НАПЪЛНО НЕНАКАЗАНИ! (Разбира се, няма съмнение, че те ще бъдат наказани, но за това ще се погрижи някой отгоре - и ние може и да не разберем точно как.)
Вж. част от историята тук:
http://www.pueron.org/pueron/publikacii/statii/Krasi_Catch_399.doc
И тук:
http://kkabakciev.blogspot.com/
moderator Posted - 10/16/2008 : 15:02:52
Приеха закона за конфликт на интереси
16 октомври 2008 / News.dir.bg


Заемащите публична държавна длъжност да подават декларации по закона за противодействие на конфликт на интереси в седемдневен срок от избирането или назначаването си.
Това предвижда приетият днес на второ четене от Народното събрание Закон за предотвратяване и разкриване конфликта на интереси, предаде БТА.
Сред лицата, заемащи публични длъжности, по смисъла на закона, са президентът и вицепрезидентът, конституционните съдии, министри и заместник-министри, председателите на ВКС и на ВАС, главният прокурор, омбудсманът и неговият заместник, областните управители и заместниците им, кметовете и заместник-кметовете на общини и райони, общинските съветници, служителите в администрацията на президента, на органите на законодателната, изпълнителната и съдебната власт, в местната администрация и други.
Според закона, конфликт на интереси възниква, когато лице, заемащо публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно изпълнение на правомощията му по служба. Частен интерес е и всяка облага от материален и нематериален характер за лице, заемащо публична длъжност или свързани с него лица, включително всяко поето задължение.
"Свързани лица" според закона са съпрузите или лицата, които се намират във фактическо съпружеско съжителство, роднините по права линия - без ограничения, по съребрена линия - до четвърта степен включително, и роднините по сватовство - до втора степен включително. Такива са и лицата, с които заемащият публична длъжност се намира в икономически и политически отношения, които пораждат основателни съмнения в неговата безпристрастност и обективност.
Липсата на пречки се удостоверява при встъпването в длъжност с писмена декларация, подадена от лицето пред органа, който го назначава или избира. Декларациите на заемащи публични длъжности ще се обявяват в интернет.
Който не подаде декларация в законния срок, ще плаща глоба от 1000 до 3000 лева. Когато нарушението е извършено повторно, глобата е от 3000 до 5000 лева.
Лице, декларирало несъвместимост, е длъжно до един месец след подаване на декларацията да предприеме действия за отстраняване на несъвместимостта. Декларациите се съхраняват 10 години, след което се унищожават от комисия, определена от съответния орган.
Забранява се 1 г. след напускане на държавна длъжност съответното лице да работи по договор, или да се участва в органи на търговски дружества, спрямо които заемалият държавната длъжност е осъществявал ръководство, регулиране, контрол или е сключвал договори.
Лице на публична длъжност, което в последната година от изпълнението на правомощията си е участвало в процедура за обществени поръчки или свързани с предоставяне на средства от еврофондове, няма право според проекта до една година от освобождаване на длъжността да участва или да представлява физическо или юридическо лице в такива процедури пред институцията, в която е заемало длъжността.
За заемащите публична длъжност конфликтът на интереси ще се установява от Върховния административен съд.
moderator Posted - 09/03/2008 : 10:56:58
Председателят на ВАС призна за купени съдии
Frognews.bg
03.09.2008


Бизнесмени и политици имат свои хора в съдебната система. Те ги отглеждат и развиват в кариерата, заяви по Нова телевизия председателят на Върховния административен съд Константин Пенчев.

Той допълни, че съответните избарнници се отблагодаряват на покровителите си като решават техни проблеми със съдебната власт. Тези хора са разпознаваеми, имам дори определени съмнения, но нямам доказателства, каза още Пенчев.
Зарибяването ставало като се набележи способен млад човек и му се осигури възможност за бърза кариера или пък му се плащат пари. Той расте, заема позиция в най-висшите звена на съдебната система и с действията си защитава интересите на покровителите. Този корупционен модел заработил след навлизането на страната в преход, след 1989 г. Това станало възможно, тъй като от съда започнали да зависят неща, свързани с големи пари, големи икономически и политически интереси. Става дума за влияние върху избори, регистрации, търговски дела за милиони лева, концесии, имотни заменки, придобиване на имущество, приватизация и пр.
такава схема се прилагала и в други сфери на обществения живот. Но това е затворен кръг?! Как тогава ще се случат реформите, за които все говорим и очакваме? - възкликна водещият Георги Коритаров. Константин Пенчев обаче го успокои, че въпреки корупционната практика, той бил оптимист, че реформите все пак се провеждат. Единият път, който бил класически, биз дасе проведат разследвания и да се изровят корумпираните. Това обаче било почти обречен вариант, тъй като не се знаело кой кого и как ще разследва. Другият път бил по-бавен, но сигурен - да се противодейства на внедрените кадри. В момента съществували 5-10 подобни канали на различни нива в държавата. изнесмени, които са с голямо влияние в политиката, са създателите на каналите и в съдебната система, каза Пенчев. Най-опасна, според него, е корупцията на местно ниво - пресече ли се тя, много по-лесно щяла да бъде ударена и корупцията по високите нива.
Не е моя работа да преследвам корумпираните съдии, категоричен е председателят на ВАС. Има си служби, които трябва да следят и залавят нарушителите на законността. Подкупните съдии са хора, известни в обществото, защото те са търговци - не е трудно да се установят кои са. Всички ги знаят, но службите си траят, допълни Пенчев. Моето възмущение е по-скоро от народни представители, които си позволяват да оказват натиск на председателя на ВАС по конкретни дела. Такива имало в БСП и Атака. Въпреки всичко шефът на ВАС е оптимист за реформата в съдебната система. Самите политици и бизнесмените почнали да разбират, че нямат полза да корумпират съда, защото днес едни са на власт, утре други и не могат да плащат до безкрай. Затова било по-добре да има добри закони, които да работят.

Обикновено питане: Разбираме, че един съдия е корумпиран. Обаждаме го на прокуратурата. Там обаче попадаме на корумпиран прокурор. Той възлага на ДАНС да извърши проверка и събере доказателства. Съответните служители обаче се оказват „под влияние" на политици или бизнесмени, които имат други идеи за нарочения съдия. Накрая прокуратурата съобщава, че няма данни техният колега магистрат да е купен. Искаме да знаем две неща: как се нарича този кръг и кой ще дръзне да го наруши. Само питаме, не се заяждаме.

Смешка
Съдия към обвиняем:
- Имате ли алиби за часа на престъплението?
- В евро или лева?
kkabakciev Posted - 08/28/2008 : 20:42:32
Имам удоволствието да съобщя за едно писмо, публикувано в блога ми. То е получено от мен от организацията АСОЦИАЦИЯ "ПРОЗРАЧНОСТ БЕЗ ГРАНИЦИ" след отправена от мен молба към тях за евентуално съдействие - най-вече за сезиране на съответните европейски институции за невероятните безобразни и незаконни решения, издавани от така наричащия се български съд!

В случая става дума за две умопомрачително незаконни и профански решения на ВКС!!!!!

Вж. подробности в блога ми:

http://kkabakciev.blogspot.com/

Ето как завършва писмото:

"Възползваме се от случая да Ви благодарим за проявената гражданска позиция и решителност да противодействате на закононарушенията, както и за доверието към нашата организация.

С уважение:

ПРАВЕН ЕКИП
АСОЦИАЦИЯ "ПРОЗРАЧНОСТ БЕЗ ГРАНИЦИ"

No pasaran, комуно-профани, завладяли чрез квотата на агент "Гоце" голяма част от ръководството на съдебната система!!!!

Борбата с вашия профанизъм, с вашето епохално нахалство и с вашата непознаваща граници некадърност ще продължи до тоталното ви разобличаване и изкореняване!!!

Красимир Кабакчиев, дфн
kkabakciev Posted - 06/16/2008 : 21:53:51
quote:
Originally posted by moderator

ПОЗДРАВЛЕНИЯ КРАСИ!!!
Дори малко ти завиждам, защото и аз водих едно дело срещу ВАК във ВАС за довършване на една процедура, но нямах успех. Всичките ми съприкосновения с органите на оценка към ВАК - научни съвети, рецензенти, научни комисии, президиум, както и във ВАС - първа и втора инстанция, оставиха в мен едно чувство на неудоволетвореност и на несправедливост. Общо взето и едните и другите се държаха така, все едно, че не съществувам и нищо, за което се сетих да направя, не промени този статус.




Благодаря за поздравленията!
Остава да се уточни точно за какво са. За това, че съм си получил парите? То наистина в тази държава-кочина дори законът е направен така, че да не можеш да си получиш парите от държавно учреждение, ако го осъдиш. Тук трябва да се отчете позитивно фактът, че в случая ВАК изпълни закона. И да се подчертае, че тези, които направиха така, да не можеш да си получиш парите от държавно учреждение, ако го осъдиш, бяха "големите демократи" от СДС, които дойдоха с обещания за правова държава, защита правата на човека и т.н., а моментално се идентифицираха със самата държава и с нейните интереси - в ущърб на фундаменталните права на гражданите. Това, което тези "сини" диваци са направили с въвеждането на "параграф 399", е невероятен ПОЗОР - и на конкретните индивиди, гласували тази невероятна клауза, някой ден следва да се поиска сметка - дори и поименно! Същата сметка трябва да се поиска, разбира се, и от шайката жълти малоумници, подлоги на една МАЛОУМНА КУКЛА НА КОНЦИ НА ДС, доразвили невероятната свинщина на "параграф 399"!
Или поздравленията са за това, че съм осъдил ВАК? Ами сгафил е така наричащият се Специализиран научен съвет по езикознание, извършил е поредица безобразия и беззакония - осъден е. Това е нормално. Така би следвало да бъде в една правова държава!
Що се отнася до дела във ВАС срещу решения във ВАК, те са по-различни. А и ВАС е по-различен като съд. С абсолютна категоричност заявявам, че ВАС е пълен с корумпирани съдии! Именно с корумпирани, а не толкова с некадърни. Мога да докажа това, и то веднага, с анализ на решенията по две дела, които аз водих във ВАС, които бяха кристално ясни, и които бяха решени по един невероятно безобразен и беззаконен начин!
Страхувам се, обаче, че наистина да се разчита, че ВАС може да контролира ВАК по същество, е нереалистично. Има логика в това, да се държи решенията на ВАК да бъдат мотивирани - така, както са мотивирани решенията на съдилищата, в съответствие с Конституцията. Но приетото в съдебната практика е друго - и мисля, че то по някакъв начин все пак съответства на закона.
Галя, въпреки че сме говорили по въпроса, все пак не познавам твоя съдебен казус в дълбочина и не бих могъл да кажа нищо съществено по него в този момент. Ти би могла обаче да го изложиш тук - за размисъл.
moderator Posted - 06/16/2008 : 16:27:14
ПОЗДРАВЛЕНИЯ КРАСИ!!!

Дори малко ти завиждам, защото и аз водих едно дело срещу ВАК във ВАС за довършване на една процедура, но нямах успех. Всичките ми съприкосновения с органите на оценка към ВАК - научни съвети, рецензенти, научни комисии, президиум, както и във ВАС - първа и втора инстанция, оставиха в мен едно чувство на неудоволетвореност и на несправедливост. Общо взето и едните и другите се държаха така, все едно, че не съществувам и нищо, за което се сетих да направя, не промени този статус.
kkabakciev Posted - 06/16/2008 : 15:05:49
Съобщавам, че, въпреки известно забавяне (2-3 месеца), Висшата атестационна комисия изпълни закона и изплати дължимите ми пари за обезщетение на нанесените ми неимуществени щети по гражданско дело, водено срещу ВАК за периода средата на 1993 г. - средата на 1995 г. Същото не може да се каже за така наричащия се Институт за български език при БАН, който ми дължи много повече пари, от много по-дълго време: случаят с неизплащането на обезщетението ми от тази криминална институция ще се решава в Страсбург - той издава и криминалността на една политическа върхушка в така наричащата се държава България, дала възможност на държавни учреждения-длъжници да не изплащат пари на гражданите. Вж. статията ми "Параграф 39 или правова държава ли е България":
http://www.pueron.org/pueron/publikacii/statii/Krasi_Catch_399.doc

Гореупоменатото дело срещу ВАК беше за противозаконно бездействие, осъществено напълно умишлено от страна на така наричащия се Специализиран научен съвет по езикознание при ВАК, или всъщност на едно голямо мнозинство в него абсолютни бездарници, некадърници и завистници - които не назначиха рецензенти на редовно апробираната ми дисертация от средата на 1993 г. до началото на 1997 г. За следващите години (след средата на 1995 г.) на продължилото противоправно бездействие във ВАК, най-вече от страна на така наричащия се Специализиран научен съвет по езикознание, се водят други две дела.

Специално бях помолен да направя това съобщение другаде, но, разбира се, тъй като случаят вече подробно е описан тук, морално съм задължен да обявя приключването на случая.

За периода средата на 1993 г. - средата на 1995 г. Висшата атестационна комисия и аз сме вече квит.

Красимир Кабакчиев, дфн

http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05