http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 СРАМ И ПОЗОР: Путин гласен за ДХК!

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert Email Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is ON
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
kkabakciev Posted - 02/08/2009 : 12:01:34
На свое заседание, проведено на 26. 01. 2009 г., Академическият съвет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" е взел решение за удостояване на премиера на Руската федерация г-н Владимир Путин с почетното звание "доктор хонорис кауза":

http://ivo.bg/2009/02/06/%D0%BD%D0%B5-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD/

Решението генерира протести, първият от които можете да видите в горния линк. А ето и моята позиция.

ДЕКЛАРАЦИЯ

Аз, Красимир Кабакчиев, съм кореняк търновец и съм завършил Великотърновския университет през 1978 г., английска филология - при много добри преподаватели, повечето млади тогава. Един от тях е днешният професор в Американския университет проф. Богдан Атанасов, на когото тогава "партията" не разрешаваше да работи на длъжност повече от асистент, тъй като баща му е бил посланик на Царство България в Берлин, Париж и Лондон (имал неблагоразумието да се завърне в Бг след 09.09). Атанасов е един от най-добрите познавачи в света на староанглийска литература, вкл. Шекспир .... Гост-професор тогава ни беше (за пръв път в историята на българските университети въобще) американски професор - проф. Уийкс, днес покойник, който цяла година ни преподава американска литература.

Деянието на днешния така наричащ се Академичен съвет на ВТУ не мога да определя по друг начин, освен като АБСОЛЮТЕН ПОЗОР И ТОТАЛЕН ПРОФАНИЗЪМ!

Целият нормален свят знае какво представлява Путинска Русия - една отдалечена поне на десетилетия от цивилизования свят държава, в която ДОРИ ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ НЕ СТРУВА НИЩО - обстоятелство, доказано от десетките политически убийства както в Русия, така и в целия свят, на които тяхното правителство реагира с цинизъм!

В качеството ми на завършил ВТУ изразявам тук пълното си недоумение от ПОЗОРНОТО решение на така наречения Академичен съвет на ВТУ и категоричен протест срещу него - то нанася сериозни морални вреди и на всички възпитаници на този университет!

Красимир Кабакчиев, дфн
1   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Andrey_Kurtenkov Posted - 11/10/2009 : 11:21:46
В неделя (08.11.09) късно вечерта, на 93-годишна възраст, е починал големият съветски и руски физик-теоретик (и Нобелов лауреат) Виталий Лазаревич Гинзбург.
По Интернет има страшно много информация за него на всички възможни езици, аз бих желал да обърна внимание на следното:
Той беше едно от малкото големи имена в постсъветското пространство, което твърдо и решително се противопостави на нахлуването на религията в различни сфери на обществения живот - в частност и в образованието и науката. Буквално до последния си ден на тази земя, той беше активен пропагандатор на разума, и активен борец (точно такава е думата - независимо от отрицателиня й смисъл у нас) срещу сливането на църква и държава, осъществявано от Путин.
По времето, когато повечето научни авторитети в Русия и Украйна предпочитат мирно и чинно да се кръстят, застанали до новите си вождове, Гинзбург бе от малцината, които използваха всяка възможност на висок глас да обявяват, че религията няма място в образованието и в науката. И да обясняват защо е така - на мозъчетата, чийто капацитет е недостатъчен, за да преценят, че няма как под един покрив да се преподава Теория на еволюцията и това, че светът е създаден за шест дена (разликата у нас е само, че по преподаваната у нас версия, когато Господ казал: "Да бъде светлина" - и от тъмното се чул гласът на Бойко Борисов: "А кой ще каже "Моля"?").
БЪЛГАРИЯ НЯМА СВОЯ ГИНЗБУРГ!
Нищо ново под слънцето, разбира се - по същото време, когато съветските генетици са били разстрелвани и заточвани, защото са защитавали научната истина, у нас е нямало нито един репресиран заради това - всички титани на българската наука, като един се съгласяват, че генетиката е лъженаука, диверсия на империализма.
И днес, титаните на българската наука правят водосвети и строят параклиси, за да угодят на внезапно повярвалите наши първи политически мъже. Вече неколкократно Г-н Премьерът заяви, как щял да прави Разпети петък почивен ден - и няма нито един професор, който да събере смелост да му каже, че дори по библейския текст, Христос е разпънат в сряда, а не в петък.
Да, докато си имаме един ужаснострашномногонабожен вожд - ще имаме и ужаснострашномногонабожни титани на науката.
Средностатистическият титан на българската наука, освен да се научи на туй, що е то истинска наука, тепърва трябва да се научи и на туй, що е то истински гражданин.
Виталий Гинзбург беше и истински учен, и истински гражданин. И ако за първото се осланям на мнението на други (аз, естествено, няма как да съм запознат с трудовете му), то за борбата му срещу диктатурата на Путин и срещу нахлуването на креационизма в образованието мога да кажа само суперлативи.
Понеже, сигурен съм, че той е от тези хора, които не биха желали на погребението им да има само скръб - ето - да се посмеем - да видите какво значи сущий стахановец:
http://img33.imageshack.us/img33/5466/putmedved.gif
- забелязахте ли - докато Медведев успява веднъж да се прекръсти - Новият Спас го прави един път и половина - воистина богоравен е той!

http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05