http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Кендеров - почитател на агент "Гоце"!

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert Email Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is ON
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
kkabakciev Posted - 04/22/2008 : 07:41:15
Не че е особено изненадващо, но все пак: оказва се, че

другарят Кендеров, вносител на мракобеснически сталинистки проектозакон за тайно гласуване във ВАК, е почитател на агент "Гоце"!

Това, разбира се, е конфликт на интереси, безобразие, и дори, направо казано, пореден параметър на нещото, наричано от някои държава, което всъщност е една истинска кочина!

Едно политически напълно небезпристрастно лице ще дава оценка на това, кой да бъде професор и кой доцент!?!?

И самото лице, "върховен експертен кадър", назначен на поста от един индивид със средно образование на име Сакскобургготски, е почитател на един "доцент" по "история на БКП"! В така наричания Институт за история на БКП - всъщност една политическа пропагандна централа за извършване на фалшификации с цел прикриване на милионите престъпления на престъпната варварска шайка, наречена БКП! С други думи председателят на върховния кадрови орган на държавата, най-вероятно мисли, че агент "Гоце" е учен!

И по този повод питаме ние (нормалните хора, психично здравите, некомунистите):

А другарят Кендеров утре няма ли да предложи агент "Гоце" да стане професор? И ще отговорим, че, при наличието на такива "кадрови специалисти" в тази "държава" като комуниста Кендеров, за агент "Гоце" изобщо няма да е изненадващо да стане професор! При положение че професор е отреклият зверствата на сталинизма индивид с прекрасното име Първанов! И професор е и ученият на Политюро ЦК на БКП другар Лилов - а, също като другаря Първанов, другарят Лилов е и член-кореспондент!

Ще припомня, че тук, във форума, има едно 30-инагодишно момче на име Куртенков, което преди време заяви, че Кендеров бил "подавал ръка на учените"! И силно ме разкритикува за това, защо нападам Кендеров?

Интересно какво мисли господин другарят Куртенков по горните въпроси! Или той - също като много други момчета на неговата възраст, изобщо не мисли по горните въпроси, ами разчита да стане доцент, професор и така нататък. При другаря Кендеров, почитател на агент "Гоце"!

А иначе - вижте, да се иска оставката на лицето Кендеров заради горното обстоятелство - конфликт на интереси, пълна политическа небезпристрастност и пр., е нещо колкото наивно, толкова и безперспективно! Кой комунист досега в подобна ситуация е подал оставка?

Но има и нещо друго. Комунистите много обичат да са власт. И специално другарят Кендеров вероятно много обича да е на власт и да е председател на ВАК! Защо ли? Защото Сергейчо с моторчето, така нареченият министър-председател на тази така наречена държава, е подписал разрешение другарят Кендеров да си купи като председател на ВАК два скъпи автомобила. А отделно Сергейчо е подписал за наем на специален гараж, за заплата на специален шофьор и т.н. Както се казва, вината с мезетата! Така поемат другарите вината, както забележително се изказа веднъж другарят Боков! Най-вече от джоба на данъкоплатеца!

Та така възниква много важният въпрос: ако другарят Кендеров трябва да напусне ВАК, кой ще кара двата скъпи хубави автомобила?

А то сега му се е паднало на другарят Кендеров! Да посещава на воля, и за сметка на данъкоплатеца, своите скъпи и верни другари-гоцета от бившите ППО-та! И не с някакъв Трабант, ами в скъпи западни автомобили!

_____

Но нека да дадем думата и на един форумист в "Дневник":

"В същия този списък виждаме под номер 7 Акад. Петър Кендеров, отявлен противник на изпадналия сметките Юхновски, представен като президент на фондация "Св.св.Кирил и Методий" и кой знае защо пропуснат като Председател на ВАК, тоест служител на правителството. Над него под номер 6 е акад. Янко Арсов, един от най-точните часовници в безвремието на Юхновски, патрон на новоизбрания председател на общото събрание ... Изобщо, както казваше един познавач на нашенската интелигенция (от нейната неформална и не особено приятна страна): Уплели са се кат' свински черва! За отбелязване е, че Юхновски липсва от списъка, но не бързайте да се радвате - той пък беше номинат за премиер през лятото на 2005 - персонална номинация на стратега Лилов."
_____


С пожелание за успешна седмица на всички нормални форумисти (психично здрави, некомунисти)! За повече настроение, въпреки непрекъснатите комунистически явления, наблюдавани в тази "държава", пардон - истинска кочина!

Красимир Кабакчиев
1   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
kkabakciev Posted - 04/26/2008 : 08:06:13
И така, нека да продължим разсъжденията си относно това, кой определя научно-кадровата политика на тая "държава", която всъщност, както установихме вече другаде
http://www.pueron.org/pueron/forum/topic.asp?TOPIC_ID=104
не е държава, а една истинска кочина! И кои и какви са тия, които в крайна сметка определят кой в тази "държава" да стане доктор, доцент, професор, и какво точно правят.

Както знаем, другарят Кендеров, върховен номенклатурен кадър на Българската комунистическа партия, и по-точно на нейния Централен комитет (а в крайна сметка вероятно и на Политбюро), внесе един проектозакон за научните степени и звания, в който фигурира една мракобесническа клауза, предвиждаща решаващите гласувания за това, кой да бъде доктор, доцент, професор, да става ТАЙНО!

Не е необходимо подробно да описваме какво се цели с тази клауза, защото то е ясно на абсолютно всички участници в академичната област:

ЦЕЛИ СЕ КОМУНИСТИЧЕСКАТА НОМЕНКЛАТУРА, КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ И ДРУГИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ, АСОЦИАТИТЕ И ПОДВЛАСТНИТЕ ЛИЦА НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА НОМЕНКЛАТУРА ДА ЗАПАЗЯТ СВОИТЕ ПОЗИЦИИ В АКАДЕМИЧНИТЕ СРЕДИ.

НЕКАДЪРНИЦИТЕ В АКАДЕМИЧНИТЕ СРЕДИ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО!


А ако трябва да се дават примери за това, какви точно членове на КОМУНИСТИЧЕСКАТА НОМЕНКЛАТУРА СЕ ЦЕЛИ ДА БЪДАТ ЛАНСИРАНИ, ето два примера:

ЦЕЛИ СЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА БЪДАТ ЛАНСИРАНИ ЛИЦА КАТО ЛИЛОВ, ЧЛЕН НА ПОЛИТБЮРО НА ЦК НА БКП, КОЙТО ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ПОДВИЗАВА КАТО ПРОФЕСОР И ЧЛЕН-КОРЕСПОНДЕНТ НА БАН, И ПРОДАНОВ, АВТОР НА СЪЧИНЕНИЯ, В КОИТО ОТРИЧА ЗВЕРСТВАТА И МАЩАБИТЕ НА СТАЛИНИЗМА, СЪЩО ТАКА ПРОФЕСОР И ЧЛЕН-КОРЕСПОНДЕНТ НА БАН, И ДОРИ НЕЩО МНОГО ПОВЕЧЕ - ЧЛЕН НА ПРЕЗИДИУМА НА ВАК!

Както сме писали другаде във форума, напр. тук
http://www.pueron.org/pueron/forum/topic.asp?TOPIC_ID=26
http://www.pueron.org/pueron/forum/topic.asp?TOPIC_ID=4
президиумът на ВАК се състои изключително от сътрудници и дори офицери на Държавна сигурност, партийни секретари, почитатели и сподвижници на така наречения президент на тая така наречена държава, известен като агент "Гоце" и като така наречен доцент в така наречен Институт за история на БКП - една пропагандна политическа централа за извършване фалшификации на историята с цел прикриване милионите престъпления на комунистите. Сред тази плеада отявлени комунисти с особена сила блести лицето с хубавото име Проданов, отричащо в свои съчинения, представяни като научни, зверствата и мащабите на сталинизма! В този си състав така нареченият президиум на ВАК не следва да бъде признаван за законен и легитимен, тъй като по конституционна и законова презумпция той следва да е един политически напълно безпристрастен орган, образец на висок граждански морал!

Следва да се припомни, че

РЕСТАВРАЦИЯТА НА ПОЗОРНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО МИНАЛО И НЕГОВИТЕ КАДРИ ЗАПОЧНА С ИНСТАЛИРАНЕТО КАТО ПРЕМИЕР ОТ СТРАНА НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ НА КОНТРОЛИРАНИЯ ОТ НЕЯ НЕОБРАЗОВАН ИНДИВИД НА ИМЕ САКСКОБУРГГОТСКИ. ЩО СЕ ОТНАСЯ КОНКРЕТНО ДО ВАК, ИМЕННО ЛИЦЕТО СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ САКСКОБУРГГОТСКИ НАЗНАЧИ ЛИЦЕТО КЕНДЕРОВ, ВЪРХОВЕН НОМЕНКЛАТУРЕН КАДЪР НА ЦК НА БКП И БИВШ ПАРТИЕН СЕКРЕТАР НА ИНСТИТУТА ПО МАТЕМАТИКА ПРИ БАН, ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВАК!

Когато комунистите дойдоха на власт през 2005 г. в коалиция с така наречената партия на лицето със средно образование и с противоконституционната партия ДПС, съставена изключително от доносници на Държавна сигурност, на власт с цел продължаване реставрирането на позорното комунистическо минало и неговите кадри бе инсталиран украинецът Сергей, отрок на пръв асоциат на правешкия диктатор, който дотогава е без нито един ден стаж в живота си, но с американско моторче за 15 000 USD.

Сергей с американското моторче за 15 000 USD е лице, което не е необразовано като своя предшественик. Напротив, то е завършило висше образование в СССР и успешно е защитило там дипломна работа на изключително важна научна тема: "Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия". След това дори е станало кандидат на науките, отново в Русия. Фактът, че до инсталирането му за премиер собственикът на мотор за 15 000 USD не е имал трудова книжка, е регистриран в Уикипедията:
http://bg.wikipedia.org (търсене "Сергей Станишев")
На мен лично ми се струва, че заради този факт би следвало прокуратурата да се самосезира и да направи проверка на тогавашните доходи на днешния премиер.

Но нека сега да припомним факта, че другарят Кендеров дълги години вече е председател на ВАК, но до скоро осъществяваше абсолютно бездействие по отношение на необходимостта да бъде предложен нов закон за научните степени и звания. И изведнъж, преди броени месеци, другарят Кендеров се активизира и представи такъв законопроект, в който фигурира мракобесническата клауза за тайното гласуване. Каква е причината за това?

Тези дни по неофициален път научаваме, че причината най-вероятно е следната. Украинецът Сергей с дипломна работа на тема "Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия" и доскоро без трудова книжка редовно е привиквал другаря академик Кендеров в кабинета си, за да му докладва как се осъществява реставрацията на комунистическата номенклатура в академичните среди. Другарят академик Кендеров редовно и незабавно се е явявал при украинеца - по-точно казано, шофьорът незабавно го е закарвал там с едно от двете скъпи возила (за които вече писахме другаде).

В последно време между двамата е било решено реставрацията на комунистическата номенклатура в академичните среди да бъде подплатена и по законодателен път. И така, Кендеров докладва нов вариант на ЗНСНЗ, предвиждащ тайно гласуване при присъждането на научните звания и степени - като украинецът Сергей одобрява и обещава да подкрепи другаря Кендеров в политическата борба.

Както изглежда, обаче, проблемът днес е този, че, както знаем, позициите на украинеца не са особено стабилни, особено след последното разтрисане от страна на ЕС на така нареченото правителство. Отделен е и въпросът дали би се намерило съответното мнозинство в парламента за подкрепа на мракобесническата клауза за тайното гласуване - тъй като досега в политическото пространство съществуваше

ПЪЛЕН КОНСЕНСУС ОТНОСНО НЕОБХОДИМОСТТА ПРИСЪЖДАНЕТО НА НАУЧНИ СТЕПЕНИ ЗВАНИЯ ДА СТАВА АБСОЛЮТНО ОТКРИТО, С ЯВНО ГЛАСУВАНЕ И ПОДРОБНА ПЕРСОНАЛНА АРГУМЕНТАЦИЯ НА ВСЕКИ УЧАСТВАЩ В ПРОЦЕСА НА ДАВАНЕ НА ОЦЕНКА!

Отделно от това, комунистическата номенклатура в академичните среди е яко разтърсена и от скандалите с тримата върховни номенклатурни деятели, узурпирали високи административни постове съответно в БАН, Музикалната академия и Югозападния университет. Първият от тях беше принуден да подаде оставка след масови протести срещу безобразното му противозаконно поведение. Вторият беше отстранен, а остава да се види какво ще стане с третия - срещу когото стои безкомпромисен противник в лицето на няколко десетки преподаватели и учени!

Ето защо понастоящем се наблюдава известно затишие, украинецът Сергей има достатъчно други грижи, за да мисли за научните степени и звания, както и самият другар Кендеров е затруднен в усилията си да осигури на номенклатурата клаузата за тайното гласуване.

Разбира се, какво точно ще стане и дали номенклатурата ще успее да прокара мракобесническата клауза все пак зависи и от позициите и действията на некомунистическата част от академичната общност!

http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05